Loggas Beach, unul dintre cele mai bune locuri in care poti vedea apusul in insula Corfu

Loggas Beach este una dintre plajele spectaculoase si atipice de pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, localizata la mica distanta de statiunea Sidari. 

Spunem ca este atipica, intrucat nu vei gasi aici amenajare cu sezlonguri si umbrele si nici acces simplu, ci o plaja cu un fundal masiv de stanca, alaturi de un punct de observare absolut perfect pentru cei care vor sa se bucure de culorile fascinante ale apusului. 

Loggas Beach mai este cunoscuta si sub denumirea de “Sunset Beach”, iar restaurantul – cafenea 7th Heaven localizat pe portiunea de sus din dreptul acestei plaje este unul dintre cele mai intens vizitate din Corfu, gratie peisajului divin si a platformei de sticla de aici. Te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza mai multe amanunte despre acest loc ☺ 

Iar pentru ca noua ne place sa organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, ti-am pregatit pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Unde se afla Loggas Beach si distante din principalele statiuni ale insulei

Loggas Beach este localizata la doar 4 kilometri departare de Sidari, Corfu, ceea ce inseamna ca odata ajuns in aceasta populara statiune, vei mai avea de mers cu masina in jur de 9-10 minute pana la plaja abordata in acest articol. 

Poti introduce pe Google Maps si numele restaurantului (7th Heaven), in apropierea caruia vei intalni si o parcare destul de generoasa, dar care are toate sansele sa se umple in miez de vara, in apropierea apusului. 

Din Corfu Town (capitala insulei) si pana la Loggas Beach sunt 41 kilometri, drum care poate fi parcurs in aproximativ o ora si 10 minute. 

Din Paleokastritsa si pana aici ai de strabatut 27,7 kilometri, iar din Agios Gordios in jur de 47 kilometri. 

Daca se intampla sa vii in aceasta parte a insulei Corfu din Kavos, e bine sa stii ca distanta pana la Loggas Beach va fi una mai mare, de aproximativ 82 kilometri, ceea ce inseamna peste 2 ore petrecute pe drum doar dus. 

Cum arata Loggas Beach Corfu si restaurantul 7th Heaven  

Descrisa drept o opera de arta fenomenala a naturii, Loggas Beach se afla la poalele unei stanci verticale deosebit de abrupte. Are o plaja foarte ingusta, formata din nisip, care in zilele cu vant si valuri mari poate disparea complet sub apa. 

Totusi, pentru cei mai aventurieri, aceasta plaja poate fi genul de loc idilic, practic, o bucatica de paradis ascunsa intr-un coltisor al insulei Corfu. 

Restaurantul 7th Heaven a fost ridicat in varful stancii din dreptul Loggas Beach, iar faptul ca pana in prezent (septembrie 2023) a strans peste 3200 de recenzii pe Google, confirma ca este unul dintre cele mai vizitate din intreaga insula. 

In mod evident, peisajul de aici este unul de exceptie, iar la 7th Heaven exista si o mica platforma de sticla, pe care turistii pasesc pentru a-si face fotografii cu marea din spate, in mod special la orele apusului. 

Se poate lua si masa la 7th Heaven, iar in meniu gasesti preparate precum salate, paste cu fructe de mare, peste – captura zilei, calamari prajiti, midii in sos de vin si altele, la preturi usor mai ridicate comparativ cu alte restaurante si taverne din statiuni. 

Spre exemplu, in august 2023, o portie de paste cu fructe de mare costa aici 20 euro, un burger panorama avea acelasi pret, iar deserturile intre 6-10 euro. 

Un cappuccino costa 4 euro, iar un cocktail in jur de 9 euro. Daca vrei sa te rasfeti cu un vin la apus, sticlele au preturi cuprinse intre 25-30 euro, insa gasesti si variante de sampanie mai pretentioasa 🙂 

Revenind la aspectul plajei Loggas, e bine de stiut ca se poate ajunge pana jos, la malul marii, coborand pe o panta si ulterior pe niste scari de beton. Drumul nu este unul comod, iar la baza plajei nu exista niciun fel de amenajare. 

Putem spune asadar ca Loggas Beach nu este potrivita pentru familiile cu copii, exceptand situatia in care acestia raman in partea de sus, pe terasa restaurantului. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Loggas Beach

Din punct de vedere al celui mai bun moment in care poti vizita Loggas Beach, mai toti cei care au fost aici recomanda din suflet sa nu ratezi apusul. 

Totusi, trebuie sa ai in vedere ca in intervalul iulie-august, atunci cand fluxul de turisti este unul ridicat pe intreaga insula, zona Loggas Beach si restaurantul 7th Heaven pot fi destul de aglomerate, mai ales aproape de lasarea serii. 

Da, este drept, sunt sanse mari ca multi dintre cei aflati in Corfu in acelasi timp cu tine sa rezoneze cu ideea de a privi apusul la Loggas Beach. Motiv pentru care iti recomandam sa vii mai devreme sau sa faci o rezervare, pentru a te asigura ca prinzi loc la restaurant. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la Loggas Beach si implicit in insula Corfu pot fi sfarsitul lunii mai, prima saptamana din iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

Alte plaje la distante rezonabile fata de Loggas Beach

Daca simti nevoia de mai mult spatiu si de mai multa comoditate atunci cand vine vorba de relaxarea la plaja, in relativa apropiere fata de Loggas Beach vei mai avea la indemana si urmatoarele plaje: 

Apotripiti Beach este localizata la 3,4 kilometri departare de Loggas si, chiar daca are dimensiuni reduse, poate fi genul de loc in care sa te opresti pentru o balaceala. Destul de aproape de mal se afla si doua mici insulite (Mermaid’s Rock si Kapases Islets) iar in zona din spate gasesti taverna Katerina’s. 

Daca ajungi aici, nu uita sa vezi si Canal D’Amour, caci peisajele sunt divine! Plaja micuta dintre stancile acestuia poate deveni foarte aglomerata in plin sezon, insa merita sa ajungi aici fie si doar pentru cateva poze. 

Plaja Sidari te asteapta tot in apropiere, iar in acest caz te vei putea bucura de spatiu cat cuprinde si de amenajare cu sezlonguri si umbrele. In spatele acestei fasii de nisip gasesti o multime de restaurante si beach baruri, alaturi de unitati de cazare, magazine, centre de sporturi acvatice. 

In loc de concluzie

Loggas Beach este unul dintre locurile spectaculoase ale insulei Corfu din punct de vedere al peisajelor, insa nu este o plaja confortabila, la care sa ai acces usor si la care sa te poti relaxa cu cocktailuri in mana, sub umbrela. 

Daca ai ajuns deja la Loggas Beach, asteptam cu interes si impresiile tale de la fata locului, iar daca pui la cale o vacanta in Corfu, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, pe care te invitam sa le descoperi mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?