Nea Potidea Beach, una dintre cele mai generoase plaje de nisip de la intrarea pe bratul Kassandra

Localizata chiar la intrarea pe bratul Kassandra si despartita de partea continentala printr-un canal ce poarta numele de Potidea, Nea Potidea Beach este una dintre plajele de nisip mai intinse din aceasta zona, potrivita tuturor categoriilor de turisti. 

Nea Potidea Beach se afla in partea de est a statiunii, la mica distanta fata de Nea Moudania si este premiata cu distinctia Blue Flag. 

Mai jos gasesti detalii utile despre tot ce presupune vizita la Nea Potidea Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu propuneri de hoteluri inclusiv din zona Nea Potidea.

Unde este Nea Potidea Beach si cum ajungi la aceasta plaja 

Nea Potidea Beach este plaja statiunii cu acelasi nume, aflata la 65 kilometri departare de Salonic si la doar 8,5 kilometri de Nea Moudania. Practic, aceasta este prima plaja de pe partea stanga imediat ce ai intrat pe bratul Kassandra

Din Salonic si pana la aceasta plaja ar trebui sa faci pe drum, cu masina, in jur de 55 minute. 

In cazul in care nu te vei afla in vacanta cu masina personala, e bine de stiut ca la Nea Potidea Beach poti ajunge si cu autobuzele locale KTEL. Din Salonic si pana in Nea Potidea, drumul cu autobuzul dureaza in jur de 50-70 minute, iar orarul curselor poate fi verificat pe acest site. Costul unei calatorii este de 7.10 euro/persoana. 

Kassandria, capitala peninsulei, se afla la 21 kilometri distanta de Nea Potidea Beach. Aceeasi distanta o vei parcurge si daca vrei sa ajungi in Kallithea, cea mai animata statiune din Kassandra. 

Cum arata Nea Potidea Beach 

Plaja statiunii Nea Potidea este o plaja lunga si destul de lata, formata din nisip si amenajata pe multe dintre sectoarele sale cu sezlonguri si umbrele. Zonele amenajate sunt administrate fie de unitatile de cazare din prima linie, fie de unele beach baruri, de la care vei putea comanda cafea sau bauturi racoritoare. 

In linii generale, Nea Potidea Beach este o plaja linistita, potrivita familiilor cu copii, turistilor care cauta relaxare. Exista si zone neorganizate, numai bune pentru cei care vor sa stea la soare pe prosop. 

La Nea Potidea Beach exista si teren de volei amenajat pe plaja, iar cei care au mai fost aici sezoanele trecute au remarcat si prezenta serviciului de salvamari. 

In zona din spatele plajei se afla o alee pietonala, ideala pentru cei care vor sa faca plimbari la ceas de seara, bucurandu-se de briza marii. Nu lipsesc nici restaurantele si tavernele, ceea ce inseamna ca oricand vrei sa iei o pauza de la plaja pentru a te rasfata cu o masa traditionala greceasca asa cum se cuvine, vei avea ocazia sa o faci 🙂 

Desi este descrisa ca fiind o plaja potrivita pentru cei mici, unii turisti atrag atentia ca intrarea in mare nu are o panta chiar atat de lina si ca pe unele segmente se adanceste ceva mai repede. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita Nea Potidea Beach

Spre deosebire de alte statiuni din Kassandra, Nea Potidea nu este la fel de populara si de aglomerata, insa apropierea fata de Salonic o face sa fie vizitata atat de catre turisti, cat si de catre locuitorii din oras, care vin aici in mod special in weekenduri pentru a se bucura de plaja. 

De aceea, exista posibilitatea ca in intervalul iulie-august sa nu gasesti sezlong acolo unde-ti convine, daca nu vii la primele ore ale diminetii. 

Plaja Nea Potidea este lipsita de umbra naturala, ceea ce inseamna ca mai ales in aceasta perioada vei avea nevoie de o umbrela daca alegi sa vii aici la orele pranzului.

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in Nea Potidea in august, cand atinge valori medii de circa 25 de grade, insa in septembrie, media atinge aproximativ 23 de grade. Chiar si in octombrie, mai ales spre inceput, sunt sanse sa te bucuri de o apa a marii cu valori cuprinse intre 21-22 grade. 

In mai, apa marii are valori de aproximativ 18 grade la Nea Potidea Beach, iar in iunie de circa 22 grade. 

Evitand perioada iulie-august vei prinde nu numai temperaturi mai placute si mai putina aglomeratie la plaja, ci si preturi mai bune la cazare 🙂

Tine cont ca video-ul de mai jos a fost filmat in extrasezon, cand plaja era aproape goala. 

In loc de concluzie

Nea Potidea Beach este una dintre plajele bune ale bratului Kassandra si are avantajul de a fi aproape de partea continentala si de orasul Salonic. Buna organizare si facilitatile din imprejurimi reprezinta, iarasi, un plus. 

Nu uita sa verifici la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu hoteluri pentru toate preferintele si buzunarele si un proces de rezervare cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?