Vacanta in Nea Moudania, una dintre cele mai dezvoltate statiuni din Halkidiki

Al doilea oras din Halkidiki ca dimensiuni dupa Poligiros si totodata una dintre cele mai populare statiuni este Nea Moudania, localizata chiar inaintea intrarii pe bratul Kassandra

Potrivita tuturor categoriilor de turisti, caci are de oferit cate ceva pentru fiecare in parte, Nea Moudania este centrul cultural, educational, comercial si financiar al peninsulei si un adevarat magnet pentru turistii veniti din toate colturile Europei. 

In cele ce urmeaza poti sa descoperi mai multe amanunte utile despre vacantele in Nea Moudania, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Halkidiki, cu variante de cazare din toate statiunile cunoscute ale peninsulei.

Ce sa stii despre Nea Moudania Halkidiki 

Daca esti tentat sa-ti rezervi cazare chiar in Nea Moudania sau fie si doar sa o vizitezi, e bine sa stii ca aceasta statiune are in jur de 10000 locuitori permanenti, care se ocupa, in mare majoritate, cu turismul, cu pescuitul si cu agricultura. 

Nea Moudania a inceput sa se dezvolte treptat, dupa anul 1922, atunci cand refugiatii din Moudanya Marmara s-au stabilit in aceasta zona. 

In prezent, Nea Moudania isi asteapta an de an vizitatorii cu o infrastructura dezvoltata, cu numeroase unitati de cazare, cu o plaja nisipoasa lunga de circa 2 kilometri si cu multe oportunitati de divertisment. 

In oras gasesti banci, ATM-uri, supermarketuri, centru comercial, scoala, biserici, teatru, muzee, benzinarii, statie de autobuz – asadar, cam tot ce ti-ai putea dori de la o destinatie de vacanta care sa-ti ofere mai toate aceste servicii si facilitati la indemana, pentru o experienta cat mai confortabila. 

In fiecare an sunt organizate diferite evenimente, targuri si festivaluri in Nea Moudania, iar portul orasului iti sta mereu la dispozitie in cazul in care ai in plan sa pleci in excursii pe mare catre atractiile din imprejurimi. 

Motive pentru o vacanta in Nea Moudania

Daca simti ca ai nevoie de o lista mai bine structurata a argumentelor pentru care ti-ai face vacanta in Nea Moudania, mai jos ti-am pregatit cateva dintre atuurile acestui loc: 

  • este apropiat de Salonic, asadar, timpul petrecut pe drum pana aici nu va fi unul lung, indiferent daca vii cu masina sau cu avionul 
  • are o plaja premiata aproape an de an cu distinctia Blue Flag, bine organizata, formata din nisip si cu toate serviciile si facilitatile in imediata apropiere
  • ai de ales dintr-o multime de variante de cazare, pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele
  • ai la indemana supermarketuri, magazine, asadar Nea Moudania poate fi un loc potrivit si pentru cei care au in plan sa faca shopping, dar si pentru cei care vor sa se cazeze in regim self catering si care vor sa se aprovizioneze din zona
  • exista multe taverne, restaurante, baruri si terase, asadar, si din acest punct de vedere vei avea de unde sa alegi
  • ai posibilitatea de a participa la tot felul de activitati: cursuri in cadrul Clubului de Yahting, lectii de scuba diving, croaziere pe mare si altele, asadar, nicio sansa sa te plictisesti atata vreme cat ti-ai propus sa te bucuri de o vacanta activa. 

Localizare Nea Moudania si cum poti ajunge in aceasta statiune

Nea Moudania se afla la 58 kilometri distanta de orasul Salonic, chiar inaintea intrarii pe bratul Kassandra al peninsulei Halkidiki. 

Asta inseamna ca intr-o zi cu trafic normal, din Salonic si pana in Nea Moudania ar trebui sa faci, cu masina, in jur de 45 minute pe drum. 

Majoritatea romanilor care aleg sa-si petreaca vacantele in aceasta zona vin aici cu masina personala, caci distanta fata de casa este una acceptabila si poate fi parcursa dintr-o singura bucata, intr-o zi. 

Spre exemplu, distanta Bucuresti – Nea Moudania este de 756 kilometri, cu iesire din Romania pe la Giurgiu – Ruse si intrare in Grecia pe la vama Kulata – Promachonas. Daca te pregatesti sa faci acest traseu pentru prima data, e posibil sa-ti fie utile informatiile din acest articol: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

In cazul in care vii cu avionul, e bine de stiut ca Aeroportul International Macedonia din Salonic este localizat la 50,4 kilometri departare de centrul Nea Moudania. 

In Nea Moudania se poate ajunge relativ usor si cu autobuzele locale KTEL, care circula dinspre/catre Salonic si intre statiunile principale din Halkidiki. 

Programul curselor si tarifele pot fi verificate pe acest site

Spre exemplu, o cursa Salonic – Nea Moudania dureaza intre 45 – 70 minute (in functie de ora/trafic) si costa 6.30 euro/persoana. 

Vremea Nea Moudania si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici 

In luna iulie se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi in Nea Moudania, cu o medie a maximelor de circa 31 grade (atentie, temperaturi masurate la umbra). Valorile se pastreaza similare si in august, iar acest interval este si cel mai aglomerat. 

E bine de avut in vedere si ca Nea Moudania este vizitata si de catre localnicii din Salonic, in mod special in weekenduri, gratie apropierii intre cele doua orase. De aceea, e posibil ca in varf de sezon, orasul sa fie ceva mai aglomerat decat te astepti. 

Astfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in Nea Moudania si in general in Halkidiki pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, temperaturile sunt ceva mai placute (un avantaj pentru persoanele neprietenoase cu caldura), fluxul de turisti este mai scazut, plaja este mai libera iar sezlongurile pot fi ocupate cu costuri mai mici, iar preturile la cazare sunt, de asemenea, mai friendly cu buzunarul. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in Nea Moudania in intervalul iulie-august, cand atinge valori de aproximativ 24-25 grade, insa e bine de stiut ca in septembrie, aceasta se pastreaza inca buna pentru baie, cu valori de circa 23 grade. 

Cum este plaja Nea Moudania si ce servicii ai la indemana 

Plaja din Nea Moudania este considerata a fi o plaja comoda, foarte bine organizata pe timp de vara, cu segmente de sezlonguri si umbrele care pot fi in general ocupate in schimbul consumatiei de la barurile din spate. 

Are o lungime de aproximativ 2 kilometri, este formata din nisip si are o intrare lina spre medie  in apa. 

Plaja Nea Moudania are si segmente libere, unde-ti poti aseza linistit prosopul, iar pe portiunea din spate exista numeroase baruri, terase si taverne unde te poti opri pentru a-ti procura racoritoare, gustari sau unde poti lua masa. 

In plus, cei care vor sa practice diferite sporturi acvatice au la indemana aici mai multe astfel de centre, de unde pot inchiria echipament sau unde se pot inscrie la diferite cursuri/experiente. 

Alte plaje care mai pot fi vizitate usor daca esti cazat in zona Nea Moudania sunt: plaja Flogita, plaja Agios Mamas, plaja Dionisiou si altele. 

Mai multe informatii despre plaja acestei statiuni gasesti la noi pe blog, in articolul: Nea Moudania Beach, plaja premiata Blue Flag din imediata apropiere a bratului Kassandra

Despre cazare in Nea Moudania. Ce fel de hoteluri gasesti 

Asa cum spuneam inca de la inceput, Nea Moudania sta destul de bine la capitolul unitati de cazare, pentru toate preferintele. 

Ai de ales intre zeci de variante, fie acestea vile cu apartamente, dotate cu chicineta, fie hoteluri. 

Cele mai multe sunt cotate cu 3 stele, insa exista si suficiente variante de 4-5 stele, dar si o serie de unitati de cazare low cost, cotate cu 2 stele. 

Majoritatea ofera parcare in imediata apropiere si doar cateva dintre ele au mic dejun inclus, restul fiind in regim self catering. 

Totusi, acest lucru nu ar trebui sa reprezinte neaparat o problema, pentru ca in apropiere exista supermarketuri de unde te poti aproviziona, dar si destul de multe taverne si restaurante. 

Cateva exemple de hoteluri mai bine cotate din Nea Moudania Halkidiki: 

Hotel Ikos Oceania

Ce poti sa faci in Nea Moudania 

Atata vreme cat ti-ai propus sa te bucuri de o serie de activitati in timpul vacantei tale in Nea Moudania, iti putem spune din start ca sansele sa te plictisesti sunt minime. 

Cafenelele, restaurantele si tavernele din Nea Moudania, in mod special cele asezate in prima linie fata de mare, sunt considerate adevarate atractii ale statiunii, carora li se adauga, evident, privelistea superba catre Golful Thermaic si catre Muntele Olimp. Vom aborda intr-o sectiune separata, mai jos, cateva dintre restaurantele bine cotate din Nea Moudania Halkidiki. 

Portul din Nea Moudania poate fi locul perfect pentru plimbarile in preajma apusului, atunci cand lumina va fi ideala pentru o serie de fotografii spectaculoase. In zona portului te asteapta si Clubul de Yahting din Nea Moudania, premiat la nivel international pentru cursurile de yahting si competitiile de pescuit organizate. 

Muzeul Vaselor si Echipamentelor de Pescuit este localizat tot in apropierea portului din Nea Moudania si poate fi vizitat in intervalul orar 08.00 – 16.00, de luni pana vineri. Intrarea la muzeu este gratuita. Nu departe gasesti si Muzeul de Folclor

Cel mai inalt punct al orasului este dealul Panagia Koryfini, unde te asteapta si o biserica ortodoxa care poate fi vizitata (o gasesti pe Harti cu denumirea de Church of Mary Korifini). 

Festivalul Marii este unul dintre cele mai indragite si cunoscute evenimente organizate vara in Nea Moudania. In cadrul acestuia au loc diferite spectacole de teatru, muzica, totul organizat intr-un spatiu perfect: teatrul deschis cu 2000 locuri, orientat spre Marea Egee. Evenimentele au loc in varf de sezon (iulie-august). 

Shopping-ul poate fi o alta activitate de care te poti bucura in Nea Moudania. Vei avea la dispozitie mai multe mici magazine cu suveniruri, articole de imbracaminte, chiar si un centru comercial, iar in zilele de miercuri este organizat Public Market Moudania, un targ cu produse locale (miere, masline, ulei de masline, fructe, legume, peste, dulciuri, flori si diferite articole vestimentare). 

Public Market Moudania

Restaurante si taverne in Nea Moudania 

Desigur, Nea Moudania poate fi si locul in care sa mananci foarte bine, iar in acest sens, ti-am pregatit mai jos o serie de restaurante care de-a lungul timpului au primit cuvinte de lauda din partea celor care le-au calcat pragul. 

Cele mai multe dintre acestea sunt localizate in portul din Nea Moudania sau in imediata apropiere a acestuia. 

Alati Ke Piperi are peste 1400 recenzii pe Google si o nota de 4,5 din 5. Din meniu nu lipsesc clasicele aperitive grecesti, branzeturile, pestele si fructele de mare, souvlaki, coastele de miel, burgerii, alaturi de multe alte preparate. Preturile sunt descrise ca fiind decente, iar portiile generoase. 

Marina Restaurant este, dupa cum probabil ti-ai dat seama deja, chiar in port, iar in ceea ce priveste capitolul dedicat fructelor de mare, acesta este cat se poate de stufos. Vei avea de ales intre supa pescarului, midii gatite in stil saganaki, midii la aburi, midii prajite, caracatita la gratar, calamar umplut, creveti in stil saganaki, lobster si multe altele. 

To Monopati este un alt restaurant care a strans sute de recenzii bune si o nota de 4.7 din 5 pe Google. Il gasesti tot in aceeasi zona, iar cei care au luat masa aici spun ca s-au bucurat de fructe de mare excelente, de dovlecei pane gustosi, caracatita moale si suculenta si o feta prajita cu miere, dementiala 🙂 

Barelakia se afla la doar doi pasi de To Monopati si a strans in jur de 1900 recenzii pe Google pana la momentul actual (august 2023). Ai de ales dintr-o varietate de salate (greceasca, caesar, popeye salad, cretana, etc.), insa si lista de burgeri te va uimi, caci are in jur de 8-9 variante.  Nu lipsesc din meniu gyros-ul, aperitivele, si nici frigaruile.  

Pizza Tartufo este localizat tot central, in partea stanga spate a portului cum te uiti la mare. Este genul de loc in care poti sa iei o masa mai rapida – in mod special pizza de diferite feluri, alaturi de cateva optiuni de aperitive, salate si paste. Restaurantul a primit o nota de 4.8 din 5 pe Google si a strans in jur de 950 recenzii. 

Alte restaurante cu recenzii bune mai pot fi si Erodios, Despotis, Ároma Kouzínas

In loc de concluzie

Nea Moudania este o destinatie de vacanta cunoscuta, genul de loc potrivit tuturor categoriilor de turisti si in mod particular celor care vor sa aiba la indemana cat mai multe optiuni in materie de restaurante, supermarketuri, unitati de cazare, alaturi de o plaja generoasa bine amenajata. 

Cu toate acestea, trebuie sa fim sinceri si sa precizam ca plaja din Nea Moudania nu este neaparat si cea mai frumoasa din Halkidiki (atat pe Kassandra, cat si pe Sithonia te asteapta o serie de plaje cu mult mai aspectuoase, cu apa turcoaz, aspect salbatic, etc.), dar si ca statiunea poate deveni ceva mai aglomerata in plin sezon. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Halkidiki, inclusive cu hoteluri din zona statiunii Nea Moudania 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?