Ermones Beach Corfu, una dintre plajele ideale pentru snorkeling

Ermones este una dintre plajele coastei de vest a insulei Corfu, nu foarte generoasa in dimensiuni, insa cat se poate de potrivita pentru pasionatii de snorkeling. 

Se afla la mica distanta de satul Vatos, iar in zona din spate se mandreste cu o multitudine de unitati de cazare, pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele, dar si cu o priveliste incantatoare pe care merita sa o surprinzi, fie doar si intr-o vizita rapida. 

Mai multe detalii despre caracteristicile Ermones Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar daca ai in plan sa-ti rezervi cazare in aceasta insula greceasca, insa nu ai inca locul potrivit, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu 🙂

Localizare Ermones Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Ermones Beach se afla pe coasta de vest a insulei Corfu, in statiunea cu acelasi nume, destul de aproape de satul Vatos. 

Din Corfu Town si pana la Ermones Beach sunt 17,4 kilometri, drum care se poate parcurge cu masina in aproximativ 30 minute. Din Vatos si pana aici sunt doar 1,3 kilometri. 

Daca vii din directia Paleokastritsa, e bine sa stii ca intre cele doua vei avea de parcurs in jur de 16 kilometri. 

Ceva mai indepartate sunt Sidari (la 34 kilometri) si Kavos (51 kilometri – circa o ora si un sfert de mers cu masina).

In Ermones exista si statie a autobuzelor locale, asadar, poti ajunge aici si in aceasta maniera in cazul in care nu ai venit in vacanta cu masina. Spre exemplu, o calatorie Corfu Town – Ermones dureaza circa 30 minute si costa in jur de 3 euro/persoana. 

Cum arata Ermones Beach si ce servicii gasesti aici 

Plaja Ermones este o plaja de dimensiuni medii, formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. Are segment organizat cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera, in partea sa mai ingusta. 

La intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care sunt recomandate acele incaltari speciale pentru apa, daca vrei sa-ti feresti talpile de incidente. 

Apa este ceva mai rece in aceasta zona, fapt semnalat de catre turistii care au trecut pe aici in ultimii ani. 

Locul in sine este grozav pentru snorkeling, caci fundul marii este plin de pietre, iar apa clara iti ofera vizibilitate buna, asadar, nu uita sa iei cu tine si echipamentul potrivit. 

In partea stanga a plajei gasesti taverna George, cotata pe Google cu o nota de 4,3 din 5 (in septembrie 2023), asadar, daca alegi sa te relaxezi la Ermones Beach, vei avea la indemana si un loc potrivit pentru pranz sau pentru cina. 

In spatele plajei au fost ridicate mai multe unitati de cazare, printre care si un resort de 5 stele, alaturi de alte cateva hoteluri si vile cotate in majoritate cu 3 stele. 

In zona exista si cascadele Ermones, care pot fi vizitate, insa accesul nu este unul comod. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Ermones Beach

Ermones Beach nu se numara printre cele mai populare plaje de pe coasta de vest a insulei Corfu, prin urmare, se poate intampla sa nu fie foarte aglomerata. 

Cei mai multi turisti vin aici in intervalul iulie-august, atunci cand se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi, dar si cea mai calda apa a marii. 

Totusi, pentru a te bucura de mai multa liniste la plaja si de garantia ca prinzi un sezlong acolo unde-ti place, perioade mai buna pentru o vizita la Ermones Beach si implicit pentru o vacanta in Corfu pot fi sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie sau sfarsitul lui septembrie. 

In plus, daca ocolesti miezul verii, ai toate sansele sa prinzi si preturi mai bune la cazare 🙂 

Alte plaje apropiate de Ermones Beach 

Daca ai ajuns la Ermones Corfu si ai constatat ca nu se potriveste cu asteptarile tale sau pur si simplu vrei sa bifezi cat mai multe plaje din imediata apropiere, e bine sa stii ca de aici vei putea ajunge relativ repede la: 

Plaja Mirtiotissa, o plaja micuta, unde se practica nudismul. Are un perete de stanca in zona din spate, un mic izvor, dar si o bisericuta in imediata apropiere. 

In plin sezon exista si un beach bar improvizat pe plaja, de unde poti lua racoritoare, gustari si de unde poti inchiria sezlonguri si umbrele. Accesul la plaja este destul de complicat, din cauza drumului secundar ingust si abrupt. Se recomanda sa lasi masina in partea de sus, la aproximativ 1 kilometru de plaja si sa vii pana la mal pe jos. 

O gasesti la 4,2 kilometri de Ermones. 

Plaja Glyfada este urmatoarea din stanga cum te uiti la mare, dupa Mirtiotissa, iar in acest caz te asteapta o fasie de nisip lunga de circa 1 kilometru, foarte bine organizata si cu o intrare lina in apa. 

Este o plaja potrivita familiilor cu copii, iar in zona din spate gasesti mai multe restaurante, taverne, baruri, unitati de cazare, chiar si statie de autobuz. 

Plaja Kontogialos te asteapta la 7,5 kilometri de Ermones (un drum cu masina de circa 15 minute intre cele doua) si este o alta plaja bine organizata, cu toate serviciile si facilitatile la indemana.

In spatele plajei exista multe unitati de cazare, supermarket, baruri si cateva restaurante. 

In loc de concluzie 

Ermones Beach este una dintre plajele mai putin populare ale insulei Corfu, ideala pentru cei care vor sa faca snorkeling, cu un peisaj frumos, insa relativ incomoda pentru cei care cauta nisip fin si apa mai calda. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu, cu propuneri de vile si de hoteluri dintre care sa poti alege simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?