Despre Ermones, o statiune restransa si linistita de pe coasta de vest a insulei Corfu

Localizata intr-un cadru cat se poate de bogat in vegetatie, Ermones este una dintre micutele statiuni de pe coasta de vest a insulei grecesti Corfu, ridicata cam pe la jumatatea distantei dintre statiunile Paleokastritsa si Agios Gordios. 

Ermones ofera vizitatorilor destul de multe optiuni in materie de cazare, dar si posibilitatea de a se bucura de un concediu linistit. Poate fi potrivita si pasionatilor de golf, dar si celor care practica snorkeling-ul sau scufundarile.  

Mai multe detalii despre Ermones Corfu te asteapta in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu propuneri de vile si hoteluri din care sa poti selecta rapid ce ti se potriveste mai bine.

Ce sa stii despre Ermones Corfu

Ermones se desfasoara pe o suprafata destul de restransa comparativ cu alte statiuni ale acestei insule si are in jur de 50 de locuitori permanenti. Se afla la aproximativ 16 kilometri sud de Paleokastritsa. 

Are pana in 20 de unitati de cazare, cateva restaurante si taverne, foarte putine optiuni in materie de baruri si beach baruri (in general, acestea sunt oarecum integrate in restaurantele de aici) si vreo doua – trei mici magazine (dintre care unul de alimente ecologice, produse local). 

Plaja din Ermones are dimensiuni medii, este bine amenajata, insa la intrarea in mare exista pietre. 

In Ermones sunt suficient de multe oportunitati pentru amatorii plimbarilor in natura, pentru cei care prefera sa faca drumetii, diferite sporturi acvatice, chiar si pentru cei care obisnuiesc sa practice golf (Corfu Golf Club se afla la 1,7 kilometri distanta de plaja din Ermones). 

Aproape de plaja poti vizita si cascadele Ermones, care nu au insa un acces foarte lejer. 

Din punct de vedere al legendelor care invaluie aceasta zona, unii istorici asociaza Ermones cu locul in care ar fi naufragiat Ulise, fiind salvat de catre printesa Nausicaa, fiica regelui feacilor. 

In zona Ermones se afla si o mica bisericuta (ridicata pe stancile din partea dreapta a plajei cum te uiti la mare), dar si o capela veche inchinata Sfantului Gheorghe (pe dealurile din sudul statiunii). 

Motive pentru o vacanta in Ermones Corfu 

Daca esti tentat sa-ti faci vacanta in aceasta zona a insulei Corfu, poate chiar sa-ti rezervi cazare in statiunea Ermones, mai jos ti-am pregatit cateva dintre principalele atuuri ale acestui loc:

  • este localizat destul de aproape de Corfu Town, dar mai ales de Paleokastritsa, ceea ce inseamna ca vei ajunge usor in astfel de statiuni/orase mari ale insulei
  • are destul de multe optiuni de cazare pentru dimensiunile sale reduse, atat hoteluri bine cotate, cu servicii foarte bune, cat si variante low-budget, prietenoase cu buzunarul
  • Ermones are o plaja bine organizata, cu posibilitatea de a inchiria mici ambarcatiuni, de a practica sporturi acvatice
  • este cat se poate de linistita, potrivita celor care cauta sa evite aglomeratiile in vacanta
  • intreaga zona este verde, bogata in vegetatie, potrivita pentru plimbarile in natura 

Ce zici? Rezonezi cu descrierea locului si cu acest stil de vacanta? Daca da, te invitam sa descoperi in continuare si alte amanunte despre aceasta micuta statiune. 

Localizare Ermones Corfu si cum ajungi aici 

Ermones se afla pe coasta de vest a insulei Corfu, la 17 kilometri distanta de Corfu Town. Practic, din centrul orasului-capitala si pana aici ar trebui sa faci, cu masina, cam jumatate de ora. Aeroportul International Corfu este localizat la 15,5 kilometri departare de Ermones. 

Din faimoasa Paleokastritsa si pana aici sunt 16,2 kilometri (in jur de 20 minute cu masina), iar din Agios Gordios si pana in Ermones vorbim despre o distanta de aproximativ 14 kilometri. 

Sidari (localizata in nord) se afla la 34 kilometri distanta de Ermones, iar ceva mai indepartat este animatul Kavos, la 50 kilometri (in jur de o ora si 10 minute pe drum intre cele doua). 

In Ermones poti ajunge si cu autobuzele locale Green Bus. Poti verifica pe acest site programul curselor si tarifele. 

Spre exemplu, din Corfu Town si pana in Ermones, autobuzul face in jur de 30 minute, iar costul unei calatorii este de 2.50 euro/persoana (octombrie 2023). 

Cum este vremea in Ermones Corfu si cea mai buna perioada pentru o vacanta

La fel ca in cazul intregii insule Corfu, Ermones isi bucura vizitatorii cu o clima mediteraneana, cu veri calduroase, uscate si ierni blande. 

Spre deosebire de alte statiuni ale insulei, cele de pe coasta de vest se remarca printr-o particularitate: apa marii usor mai rece. 

Asta inseamna ca vei intalni cea mai buna apa a marii in intervalul iulie-august, atunci cand atinge valori medii de circa 24 grade. 

Totusi, in iulie-august, Ermones este vizitata si de catre cel mai mare numar de turisti, incomparabil mai mic insa cu fluxul care trece prin Paleokastritsa, Sidari si alte statiuni mai mari. 

Ermones poate fi considerata o statiune mai libera si mai potrivita pentru cei care vor sa vina in Corfu in miez de vara. 

Daca nu ai o problema cu apa marii usor mai rece, poti veni aici si la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie, caci vei gasi imprejurimile cu mult mai aerisite si chiar preturi mai bune la cazare. 

Despre plaja Ermones Corfu

Ermones Beach este o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. Are o intindere medie, fiind mai lata in partea stanga, unde exista si segment amenajat cu sezlonguri si umbrele. 

Este genul de plaja potrivita in mod special pasionatilor de snorkeling, pentru ca are un aspect pietros si este marginita de stanci. 

In general, viata subacvatica este mai abundenta in aceste zone si mai usor de observat. 

In zona plajei gasesti si un centru de sporturi acvatice, alaturi de posiblitatea de a inchiria ambarcatiuni. 

La intrarea in mare poti intalni pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa ai la tine si acei cipici speciali pentru apa. 

Mai multe informatii despre aceasta plaja gasesti la noi pe blog in articolul: Ermones Beach Corfu, una dintre plajele ideale pentru snorkeling

HINT: Aproape de Ermones exista si alte plaje, unele chiar cu mult mai frumoase. 

Daca tot ajungi aici, ia in calcul si o vizita la una sau mai multe dintre urmatoarele: plaja Mirtiotissa (micuta, unde se practica si nudismul), plaja Glyfada, plaja Kontogialos (la 7,5 kilometri de Ermones, amenajata), plajele din zona Paleokastritsa (Agios Petros, Agios Spiridon, plajele salbatice Rovinia si Limni Beach Glyko) sau barul La Grotta (caz in care plaja este formata din stanci, cu umbrele si sezlonguri amplasate pe platforme de lemn). 

Unde te cazezi in Ermones Corfu 

Desi statiunea este micuta, exista o serie de unitati de cazare care ar putea fi pe placul tau in Ermones, indiferent de buget. 

Aproape de plaja se afla atat variante de resorturi cotate cu 5 stele, cat si mai multe hoteluri de 3 stele sau vile cu apartamente, unele cu acces la piscina. 

O parte dintre aceste unitati de cazare pot oferi varianta de mic dejun inclus, altele demi-pensiune, altele regim de cazare self catering – asadar, in general optiuni pentru toate preferintele. 

Nu vei avea la indemana supermarketuri mari, insa poate fi locul potrivit pentru tine in cazul in care vrei mai multa liniste si intimitate. 

Ermones este construit in stil amfiteatru, ceea ce inseamna ca daca-ti vei lua o camera cu vedere spre mare, ai sanse importante sa te poti bucura de o priveliste de vis, de la inaltime 🙂

Ce poti sa faci in Ermones Corfu si in imprejurimi 

Asa cum spuneam si mai sus, Ermones este pentru tine daca preferi vacantele mai linistite. Nu exista viata de noapte activa aici, nici cine stie ce baruri, iar dintre cele cateva restaurante deschise, taverna George este cea mai cunoscuta. 

Cascadele din apropierea plajei pot fi vizitate, sunt marcate pe Harti cu “Ermones Waterfalls”, insa cei care le-au vazut in ultima vreme spun ca accesul este destul de dificil, pe o poteca foarte ingusta si necosmetizata. Nu se recomanda sa vii aici in slapi si in pantaloni scurti sau fusta, daca nu vrei sa te ranesti la picioare. 

Bisericuta inchinata Sfintei Fecioare Maria, ridicata in secolul al XVII-lea se afla la doar cateva sute de metri departare de plaja din Ermones. Vei putea ajunge aici doar pe jos, intr-o drumetie (in jur de 20 minute), insa vederea superba catre mare va servi drept recompensa pentru efortul tau. 

La doar 1,3 kilometri de Ermones se afla satul Vatos, unde te poti plimba la ceas de seara pentru a te bucura de atmosfera autentica. Aici gasesti si taverna Spiros 97, un loc care a strans pe Google peste 550 de recenzii si o nota de 4,7 din 5 (pana in octombrie 2023). 

Statiunea Paleokastritsa, localizata la 16 kilometri departare de Ermones, este un alt must-see al zonei. Pe langa plajele sale frumoase si malurile stancoase, aici te asteapta pentru a fi vizitate si Manastirea Paleokastritsa (ridicata pe un promontoriu, aproape de plaja Agios Spiridon), cetatea Angelokastro, dar si Corfu Aquarium (ideal daca te afli in vacanta alaturi de cei mici). 

In loc de concluzie

Ermones ramane o varianta de loc relaxant si mai putin aglomerat de pe coasta de vest a insulei Corfu. Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes feedback-ul tau din vacanta 🙂

Iar daca ai in plan sa pleci in aceasta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit nevoilor tale, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, pentru a descoperi unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?