Trani Ammouda Beach Sithonia, plaja premiata Blue Flag din apropiere de Ormos Panagias

Trani Ammouda Beach, cunoscuta si sub denumirea de Livrohio Beach, este plaja principala a satului-port Ormos Panagias si este localizata pe coasta de est a bratului. 

Plaja Trani Ammouda este premiata cu distinctia Blue Flag si considerata a fi una dintre cele mai bune si mai lungi din Sithonia. 

Detalii despre tot ce presupune o vizita la aceasta plaja gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sithonia, cu propuneri de hoteluri pentru toate buzunarele si un proces de rezervare foarte simplu si rapid!

P.S. Daca ti-ai propus sa bifezi cat mai multe dintre plajele bune ale Sithoniei, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Sithonia. Plaje premiate blue flag si alte plaje frumoase din Sithonia

Unde se afla Trani Ammouda Beach si cum ajungi aici din principalele statiuni

Plaja Trani Ammouda este o plaja buna si la indemana celor care sunt cazati la baza bratului Sithonia, asadar nu foarte departe de zonele Nikiti, Agios Nikolaos.

Spre exemplu, daca esti cazat in Nikiti si vrei ca pentru o zi sa te bucuri de mare si de soare la Trani Ammouda, pana aici nu ar trebui sa faci mai mult de 15 minute, caci vorbim de o distanta de doar 8,6 kilometri intre cele doua. 

Daca pleci din Agios Nikolaos, lucrurile stau si mai bine, caci ai de parcurs doar 4,6 kilometri pana la aceasta plaja. 

Alte mici statiuni precum Eleonas, Ormos Panagias (de care apartine aceasta plaja) sau Lagonisi sunt, de asemenea, localizate la mica distanta de Trani Ammouda Beach. 

Din Neos Marmaras si pana la Trani Ammouda sunt 25 kilometri, ceea ce inseamna ca vei face pe drum cu masina in jur de 30 de minute, intr-o zi fara trafic intens. 

Din Kalamitsi si pana aici vorbim deja de o distanta ceva mai mare, de circa 53 de kilometri, iar din Sarti si pana la aceasta plaja vei avea de mers in jur de 37 kilometri. 

Cei care au vizitat locul in ultimii ani spun ca se gasesc suficiente locuri de parcare in zona din spatele plajei, chiar si in plin sezon (cand se recomanda totusi sa ajungi aici pana in pranz). 

Cum arata Trani Ammouda Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja 

Cu o lungime de aproximativ 2 kilometri, Trani Ammouda este o plaja formata din nisip (e drept, nu peste tot la fel de fin), atat cu segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, cat si cu zone de plaja libera, cu aspect usor salbatic. Prin urmare, vei gasi aici o plaja potrivita mai multor categorii de turisti. 

Ce e important de stiut daca vii la Trani Ammouda alaturi de copii este faptul ca nu pe toate portiunile sale vei gasi si o intrare lina in apa. Mai mult, in zilele cu vant puternic, se pot forma valuri de dimensiuni medii. Asaadar, este recomandat ca micutii sa fie supravegheati cand se balacesc la mal. 

In cele mai multe zone, la intrarea in apa vei da de nisip, insa exista si locuri mai izolate in care se poate intampla sa dai peste o piatra, doua. Daca vrei sa fii maximum de precaut, ia cu tine si incaltamintea speciala pentru apa 🙂 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

De cele mai multe ori, apa are o culoare turcoaz aici, iar la aceasta nuanta ajuta si prezenta nisipului deschis la culoare de la mal. Mai mult, cei care au fost aici recent spun ca au gasit plaja curata, bine intretinuta si ca apa era cat se poate de limpede. 

Am fost si noi aici, la mijlocul lunii iunie 2023, iar Trani Ammouda era cat se poate de aerisita si curata. Nu am prins aglomeratie, iar la capitolul segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, am ales sa stam la Le Mantri Beach Bar, cu saltelute albastre, care arata cam asa:

Ne-am asezat in primul rand, ca sa ne bucuram de mare asa cum se cuvine. Nu am platit rezervarea sezlongurilor, ci doar consumatia de la barul din spate. Preturile nu au fost printre cele mai mici din Sithonia, insa servirea a fost asa cum trebuie, iar wifi-ul mergea de minune 🙂

HINT: Au o serie de smoothie-uri delicioase in meniu, preparate fresh (7 euro).

Exista in jur de 15-20 unitati de cazare in zona Trani Ammouda Beach, iar multe dintre acestea au pe plaja portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele.

Unele sunt pentru oaspeti, altele sunt gratuite, altele pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la bar, insa inainte sa te asezi, e bine sa intrebi persoana care administreaza respectivul segment de plaja, caci preturile pot varia de la o zona la alta. 

De-a lungul plajei vei gasi cateva baruri, terase si restaurante (in iunie, tocmai ce se amplasau cateva beach baruri si segmente noi cu sezlonguri) iar in partea dreapta a plajei cum te uiti catre mare se afla si un waterpark amenajat pe apa, cu atractii gonflabile (Sea Water Park Chalkidiki).  La mijlocul lunii iunie 2023, cand am fost noi, waterpark-ul nu fusese inca amenajat.

Pe la mijlocul plajei vei gasi si un teren de volei cu fileu, insa iti recomandam ca atunci cand joci sa nu uiti sa te incalti, caci nisipul este cam grosier si are tot felul de pietricele, scoici si scaieti 🙂

In capatul din nord al plajei Trani Ammouda au fost descoperite cateva ruine ale unui vechi turn, iar specialistii sunt de parere ca aici ar fi fost localizat in antichitate orasul Sigos.

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Trani Ammouda Beach 

Avantajul principal al acestei plaje este faptul ca se intinde pe o lungime atat de mare, ceea ce inseamna ca indiferent de perioada in care vei veni aici, vei gasi un loc numai bun pentru relaxare la Trani Ammouda. 

Desigur, se poate intampla ca in mijloc de iulie sau de august, sa gasesti loc de parcare putin mai greu sau la soare daca vii catre orele pranzului, insa dat fiind faptul ca exista atat de mult spatiu pe plaja, nu ar trebui sa-ti faci probleme ca nu vei avea unde sa-ti asezi prosopul si umbrela. 

Daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta in acea perioada de varf si experienta ta in Sithonia se va desfasura fie la sfarsit de mai, fie la inceput de iunie sau chiar si dupa prima jumatate a lunii septembrie, mai mult ca sigur vei gasi toata linistea de care ai nevoie la Trani Ammouda Beach. 

HINT: In septembrie, temperatura apei marii in Sithonia are o medie de 24 de grade, ceea ce o face sa fie la fel de calda precum in iulie.  

In loc de concluzie 

Trani Ammouda Beach este cu siguranta una dintre cele mai bune plaje ale Sithoniei, cu o multime de plusuri la toate capitolele, exceptand poate acele segmente de plaja in dreptul carora intrarea in apa este ceva mai abrupta. Daca se intampla sa ajungi aici, asteptam cu mult interes si alte informatii sau feedback-ul tau chiar de la fata locului!

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacanta Sithonia, la fix in cazul in care nu ai reusit pana acum sa-ti rezervi cazarea in Halkidiki!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?