Lagonisi Beach Sithonia, una dintre plajele organizate din apropierea statiunii Ormos Panagias

Daca urmeaza sa-ti faci vacanta in Sithonia si ai in plan sa-ti rezervi cazare destul de aproape de intrarea pe brat, mai mult ca sigur vei fi interesat si de plajele pe care le vei avea la indemana in aceasta zona. 

Una dintre plajele mai linistite este Lagonisi, localizata in apropiere de Ormos Panagias si la mica distanta de Nikiti, despre care vom discuta, punctual, in cele ce urmeaza. 

La noi pe site ti-am pregatit si o serie de oferte vacante Sithonia, cu zeci de variante hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Unde este Lagonisi Beach si distante din principalele statiuni 

Plaja Lagonisi se afla in nord-estul bratului Sithonia, la doar 2 kilometri departare de centrul micutei statiuni Ormos Panagias

Din Nikiti si pana la aceasta plaja sunt 9 kilometri, ceea ce inseamna ca vei face pe drum in jur de 12 minute intre cele doua, daca vii cu masina. 

Satul pescaresc Vourvourou este localizat la 8,5 kilometri distanta, asadar, oriunde te-ai afla in prima parte a bratului, ajungi destul de repede la Lagonisi Beach. 

Neos Marmaras se afla la 25,8 kilometri departare, iar Sarti la 37 kilometri departare, insa ceva ne spune ca daca vei fi cazat in vreuna dintre aceste zone, vei avea la indemana multe alte plaje frumoase de explorat, asadar, cam putine motive sa bati drumul pana la Lagonisi. 

Plaja are parcare amenajata, iar cei care au fost aici in sezonul cald 2023 spun ca exista o taxa de parcare (in jur de 5 euro), la fel cum exista taxe si pentru inchirierea sezlongurilor, detalii pe care le vom aborda putin mai jos. 

Cum arata Lagonisi Beach si cea mai buna perioada pentru o vizita aici

Plaja Lagonisi este o plaja formata din nisip, relativ lunga, insa destul de ingusta, in mare parte amenajata cu sezlonguri si umbrele, dar si cu o mica zona de plaja libera. 

La intrarea in apa exista pietre pe anumite portiuni, motiv pentru care este recomandat sa ai la tine si acea incaltaminte speciala. 

Poate fi un loc bun si pentru cei care iubesc sa faca snorkeling, caci apa are o claritate destul de buna, iar imprejurimile au un aspect stancos. 

In linii generale, Lagonisi este un loc potrivit familiilor cu copii, desi in zona din spatele fasiei de nisip lipsesc restaurantele. 

Exista beach bar, iar preturile pentru inchirierea sezlongurilor variaza in functie de zona in care vrei sa te asezi. Daca ai in plan sa stai in primele doua randuri, tariful va fi mai mare comparativ cu cel practicat pentru randurile din spate (in jur de 15 euro/persoana pentru randurile din fata si 10 euro/persoana pentru randurile din spate). 

Unii dintre turistii care au fost aici in vara lui 2023 au relatat ca in zona amenajata cu sezlonguri nu este permisa consumatia bauturilor sau a alimentelor aduse din exterior. 

Desi nu este o plaja populara, Lagonisi poate deveni aglomerata in plin sezon. La inceputul lui iunie 2023, atmosfera este in general foarte degajata, insa fotografiile surprinse in intervalul iulie – august al altor sezoane arata o plaja ceva mai intens vizitata 🙂 

Prin urmare, daca se intampla sa-ti faci vacanta in Sithonia in varf de sezon, iti recomandam sa vii aici la primele ore ale diminetii (pana in 09.30) pentru a prinde loc de parcare si loc pe sezlong acolo unde-ti place. 

Alte plaje apropiate de Lagonisi Beach 

Daca totusi simti ca nu rezonezi cu Lagonisi Beach sau vrei sa incerci si alte plaje interesante din zona, te mai poti indrepta rapid catre urmatoarele:

Plaja Latoura este localizata foarte aproape de Lagonisi. Practic, poti ajunge usor si daca o iei pe jos de la o plaja la alta (sunt doar 850 metri intre cele doua). Are o intrare lina in apa si este potrivita in mod special familiilor cu copii si seniorilor. 

In mod normal, Latoura nu este organizata cu sezlonguri si umbrele, insa vizitatorii vin aici cu propriile umbrele, dar si aprovizionati cu racoritoare si gustari, caci nu sunt restaurante si baruri pe plaja. 

Plaja Trani Ammouda – o plaja lunga, partial amenajata cu sezlonguri si umbrele, cu portiuni mai late de plaja libera, cu un teren de volei pe la mijlocul plajei, se afla la 3,4 kilometri. In acest caz, e posibil sa intampini o atmosfera si mai linistita, mai ales daca ajungi pe aici la inceput sau la sfarsit de sezon. 

In zona din spate a plajei Trani Ammouda exista cateva unitati de cazare si cateva beach baruri. 

Plaja din Nikiti se afla la 9,4 kilometri distanta de Lagonisi, este foarte bine organizata, cu multe portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si cu multe restaurante, taverne si terase in zona din spate. 

Exista pietre la intrarea in mare, asadar, cipicii speciali pentru apa sunt bineveniti si in acest caz. 

In loc de concluzie

Lagonisi Beach este una dintre plajele bine amenajate, la indemana celor cazati in prima parte a bratului, potrivita pentru familiile cu copii si in general lipsita de vant puternic si de valuri mari. 

Daca ai ajuns deja aici si simti nevoia sa ne impartasesti noutati de la fata locului, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca nu ai gasit inca locul perfect in care sa te cazezi, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?