In vizita la Castelul Venetian Parga. Scurt istoric, localizare si alte informatii utile

Cu o istorie cel putin interesanta si cu o priveliste exceptionala pe care o ofera catre cele doua golfuri care-l marginesc, Castelul Venetian din Parga ramane unul dintre obiectivele de referinta ale acestei zone, fiind usor de accesat din portul Parga si din centrul orasului. 

Te invitam sa descoperi mai multe amanunte despre vizita la Castelul Venetian Parga, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Unde se afla Castelul Venetian din Parga si distante din alte orase si statiuni

Constructia istorica a fost ridicata pe o mica peninsula localizata intre portul Parga si golful plajei Valtos. 

Din port si pana la castel ai de mers circa 600 de metri pe jos, iar din zona centrala a plajei Valtos si pana aici sunt 950 m – 1 km. 

Pentru a vizita castelul, vei fi nevoit sa urci o panta pietruita si chiar daca plimbarea implica putin efort, privelistea de care te vei putea bucura sus iti va oferi acel sentiment de satisfactie.

HINT: Este recomandat sa porti incaltaminte potrivita pentru drumetii (nu slapi, sandale, pantofi cu toc).

Obiectivul poate fi reperat pe Harti cu denumirile de “Venetian Castle of Parga” si “Castle of Parga”. 

Distante catre Castelul Venetian Parga din alte orase si statiuni:

  • distanta Igoumenitsa – Castelul Venetian Parga : 46 kilometri
  • distanta Sivota – Castelul Venetian Parga : 27 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Castelul Venetian Parga : 18,6 kilometri
  • distanta Preveza – Castelul Venetian Parga : 62 kilometri

Scurt parcurs istoric al Castelului Venetian din Parga

Conform istoricilor, zona orasului Parga ar fi fost locuita inca din antichitate, sub numele de Toryne. 

Secole mai tarziu, din dorinta de a proteja orasul de atacurile piratilor si ale altor invadatori veniti de pe mare, locuitorii din Parga incep sa ridice primele fortificatii ale castelului (in jurul secolului al XI-lea).

Orasul intra sub ocupatie venetiana in secolul al XV-lea si, in afara perioadelor de posesie otomana, ramane sub control venetian pana in anul 1797. 

In intervalul secolelor XV – XVIII, castelul trece prin mai multe etape de demolari si reconstructii, urmand ca in 1792, sa fie reconstruit pentru a treia oara de catre venetieni si sa fie finalizat de catre francezi in 1808. 

In 1819, orasul intra sub conducerea lui Ali Pasha, la comanda caruia se adauga noi elemente structurale fortificatiei, inclusiv intarirea zidurilor, hammam-uri si alte elemente arhitecturale otomane. 

In 1913, Parga si restul regiunii Epirus intra sub posesia Greciei. 

Ce poti vedea la Castelul Venetian din Parga si cea mai buna perioada pentru o vizita

Castelul este deschis publicului pentru vizitare, iar accesul in partea superioara se poate face din doua directii: fie din zona portului, fie de la plaja Valtos. Urcarea este destul de abrupta din ambele directii (motiv pentru care se recomanda precautie si incaltaminte potrivita), iar vizitatorii nu platesc taxa de intrare, accesul fiind pe propria raspundere. 

Ajuns in partea de sus si privind catre mare, vei putea admira in partea stanga portul din Parga si faimoasa plaja Krioneri din continuarea sa, dar si micuta Insula Panagia (Fecioara Maria) care gazduieste si o bisericuta. In partea dreapta cum te uiti la mare, se observa plaja Valtos. 

In cadrul complexului Castelului Venetian pot fi observate diferite ruine ale unor cladiri (unele dintre acestea restaurate), Leul Venetian de la intrare, mai multe arcade, un pasaj secret catre mare si o multime de ramasite ale unor cladiri adiacente. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Castelul Venetian din Parga poate fi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie, cazuri in care temperaturile sunt mai blande, iar atmosfera in statiune este mai degajata. 

Plaje apropiate de Castelul Venetian din Parga

Atata vreme cat te vei afla in zona castelului, e bine sa stii ca la distante rezonabile te poti relaxa la urmatoarele plaje:

Plaja Valtos se afla in partea dreapta a castelului cum te uiti la mare. Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, destul de generoasa in dimensiuni si bine organizata. 

Gasesti si zone de plaja libera, in special catre extremitati, iar in partea din spate se afla mai multe unitati de cazare, restaurante si taverne, mici magazine si centre de sporturi acvatice.

Plaja Krioneri este poate cea mai populara plaja din Parga. Se afla in imediata apropiere a portului, este amenajata cu sezlonguri si umbrele si are un aspect destul de ingust.

Devine foarte aglomerata in plin sezon, insa ofera o priveliste superba catre micuta insula Panagia.

Plaja Piso Krioneri este considerata a fi “sora mai mica” a plajei Krioneri, are un aspect ceva mai stancos, nu neaparat confortabil pentru familiile cu copii. 

Si in acest caz exista amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si doua taverne in zona din spate.

In loc de concluzie

Castelul Venetian din Parga este un simbol al orasului si una dintre cele mai importante atractii istorice din zona. Indiferent daca esti pasionat de istorie sau nu, o plimbare pana la castel poate tine locul unei drumetii pe parcursul careia sa te bucuri de peisaje superbe. 

Daca ti-am starnit apetitul pentru escapadele in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Parga.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?