Scurta oprire la Piso Krioneri Beach Parga. Cum arata aceasta plaja apropiata de centrul orasului

Plaja Piso Krioneri face parte din randul plajelor aflate la indemana celor care aleg sa se cazeze chiar in Parga, fiind localizata la o distanta rezonabila fata de portul orasului. 

Este si printre cele mai frumoase, gratie faptului ca este marginita de stanci, insa poate deveni destul de aglomerata in plin sezon, mai ales ca are dimensiuni reduse. 

Te invitam sa descoperi mai multe detalii utile despre aceasta plaja in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga Grecia.

Localizare Piso Krioneri Beach si distante din alte statiuni si orase

Plaja Piso Krioneri se afla la doar 1,9 kilometri departare de centrul orasului Parga si la aproximativ 1 kilometru distanta de port. Exista locuri de parcare la aproximativ 200 metri de plaja, insa in plin sezon, acestea se ocupa rapid. 

Daca se intampla sa fii cazat chiar in Parga, e mai bine sa lasi masina la hotel si sa vii aici pe jos.  

Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea in greaca de “Παραλία Πίσω Κρυονέρι” sau cu “Piso Krioneri”. Poti folosi drept repere si hotelul Achilleas sau taverna Krioneri care se afla in zona din spatele plajei.

Distante catre Piso Krioneri din alte statiuni si orase:

  • distanta Igoumenitsa – Piso Krioneri Beach: 44 kilometri
  • distanta Sivota – Piso Krioneri Beach: 29 kilometri 
  • distanta Sarakiniko – Piso Krioneri Beach: 13 kilometri
  • distanta Ammoudia – Piso Krioneri Beach: 16 kilometri
  • distanta Preveza – Piso Krioneri Beach: 61 kilometri

Cum arata Piso Krioneri Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Unii dintre cei care au fost aici o numesc “cea mai frumoasa plaja din zona Parga”, in timp ce altii spun despre Piso Krioneri ca ar fi deosebit de aglomerata in plin sezon. Din punct de vedere al aspectului, Piso Krioneri este categoric o plaja fermecatoare, cu acea apa in nuante turcoaz, cu mai multe stanci care ies din mare aproape de mal si cu o atmosfera boema. 

Plaja este formata din pietricele, care se regasesc si la intrarea in mare, ceea ce inseamna ca e bine sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa.

Piso Krioneri este amenajata cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate, iar in zona din spate sunt deschise vreo doua taverne (Golfo Beach si taverna Krioneri). 

Poate fi un loc potrivit pentru iubitorii de snorkeling, caci gratie imprejurimilor sale stancoase, sunt sanse mai mari sa poti observa o viata marina bogata. 

Nu este insa cel mai bun loc pentru familiile cu copii, din cauza stancilor din mare si a accesului putin mai greoi. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Piso Krioneri Beach

Fiind apropiata de zona centrala a orasului, Piso Krioneri are tendinta sa se aglomereze destul de bine, mai ales in intervalul iulie-august. La acest minus contribuie si faptul ca plaja are dimensiuni micute, ceea ce inseamna ca pe la orele pranzului poate deveni neincapatoare. 

Daca ai decis sa-ti faci vacanta aici in mijlocul verii, cel mai bine este sa vii la Piso Krioneri la primele ore ale diminetii, pentru a te asigura ca prinzi loc acolo unde-ti place. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la aceasta plaja si implicit pentru o vacanta in Parga sunt inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, poate chiar inceputul lunii octombrie. 

Daca in miez de vara, apa marii are o temperatura medie de 25-26 de grade, in iunie, aceeasi medie se situeaza undeva la 22 de grade. In septembrie insa, lucrurile stau ceva mai bine, caci temperaturile in apa marii se pastreaza similare cu cele din august (cu o medie de 25 grade). 

Alte plaje apropiate de Piso Krioneri Beach 

In cazul in care te numeri printre cei mai exploratori si vrei ca in fiecare zi sa vizitezi o alta plaja noua, mai jos ti-am pregatit cateva exemple de plaje localizate la distante rezonabile pornind de la Piso Krioneri. 

Plaja Krioneri este considerata a fi “sora mai mare” a plajei Piso Krioneri, aflandu-se si mai aproape de port si de centrul orasului. Intre cele doua ai de mers doar 5 minute pe jos (300 de metri), iar aici, intinderea este mai generoasa. 

Si la Krioneri gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, alaturi de mai multe variante de restaurante, taverne si hoteluri in zona din spate. 

Plaja Valtos se afla la circa 3,5 kilometri departare de Piso Krioneri si este cea mai mare si cea mai cunoscuta plaja din Parga. In spatele sau exista hoteluri, zone de camping, centre de sporturi acvatice, taverne – asadar, paleta de servicii este si mai generoasa. 

La extremitati sunt si zone libere, neamenajate, insa si in acest caz vorbim despre o plaja extrem de vizitata in plin sezon. 

Plaja Lichnos este localizata la 3,7 kilometri distanta de Piso Krioneri. Este o plaja mai linistita, de unde poti inchiria canoe sau hidrobiciclete pentru a vizita celebra Pestera a Afroditei, accesibila doar de pe mare. 

In general, atmosfera aici este ceva mai linistita comparativ cu plajele apropiate de centrul orasului Parga. 

In loc de concluzie

Piso Krioneri este una dintre plajele deosebite, insa intens vizitate ale orasului Parga. Poate fi totusi unul dintre cele mai frumoase locuri de la malul marii in extrasezon, cand te poti bucura de atmosfera sa aparte asa cum se cuvine. 

Daca ti-am starnit interesul pentru vacantele in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?