Litoralul bulgăresc al Mării Negre

arkutino
Postat de

Coasta bulgară a Mării Negre este un loc minunat pentru o vacanţă de vară. În 2011, prin fluxul mare de turişti, plajele de la Albena, Bunite (Varna), Dyuni, Elenite, Pomorie, Harmanite (Sozopol), Sf. Vlas, Sunny Beach și Sunny Day au fost recunoscute pentru excelența lor.

Capul Emine este locul în care Munții Balcani întâlnesc marea, iar acest loc împarte coasta Mării Negre într-o parte de nord și de sud. Coasta are 378 km lungime, cu 209 plaje cu o suprafaţă totală de 16 de kilometri pătrați. Mulțe dintre acestea sunt largi, în timp ce altele sunt mici și presărate cu golfuri pitoreşti. Plajele și marea oferă condiții excelente pentru diverse sporturi nautice de suprafață sau subacvatice, cum ar fi surfing, schi nautic, scuba-diving, pescuit.

Conținutul salin al Mării Negre este scăzut, doar 16% – 17% în apele de coastă, de asemenea nivelul mareelor este redus. În timpul verii, temperatura medie a apei atinge valori de 22 ° până la 24 ° С, iar în zonele mai puțin adânci ajunge la aproximativ 26 ° С, ceea ce o face deosebit de plăcută pentru înot. Pe parcursul ultimilor ani, unele complexe de elită din staţiuni au construit porturi de iahturi.

Pana la sfarsitul lunii ianuarie expira peste 120 de oferte cu reduceri pana la -35%. Rezerva acum si prinzi cele mai bune conditii de rezervare din Romania.

Porturile din Rusalka, Tyulenovo, Balcic, Nisipurile de Aur și Varna oferă oportunități pentru yachting de-a lungul coastei de nord a Mării Negre. Opțiuni pentru turismul de yahturi pe coasta Mării Negre de sud sunt oferite în Burgas și la Sf. Vlas, Nesebar, Sozopol și Dyuni.

Pe lângă combinația de soare, nisip și mare, stațiunile de la Marea Neagră oferă posibilitati pentru drumeții, ciclism, călărie și ecoturism, fotografie safari, precum și excursii la atractiile naturale, culturale si arhitecturale. În partea de nord a Mării Negre, există trei cluburi de golf de clasă mondială.

Câteva dintre râurile care se varsă în Marea Neagra (Ropotamo, Kamchia, si Veleka) sunt navigabile pentru ambarcațiuni cu motor mici și oferă excursii de neuitat pentru turiști. Pădurile unice ale râurilor Batova, Kamchia, Ropotamo si Veleka sunt un paradis pentru iubitorii de natura. La sudul Mării Negre, vizitatorii pot lua contact cu tradițiile de secole ale vechilor sate ascunse în munte.

Turiştii se pot bucura, de asemenea de lacurile minunate de la Marea Neagră, cum ar fi: Alepu, Arkutino, Atanasovsko, Beloslav, Burgas, Durankulak (unde a fost descoperita o așezare eneolitică datata estimativ intre anii 4600 – 4200 î.Hr., precum și un templu dedicat zeiței Kibela), Ezeretsko, Pomorie, Shabla, Varna, Balcic. Numeroase plante și animale rare pot fi intalnite în lagunele și limanurile acestor lacuri de coastă, precum și depozite de namol teraputic la lacurile Pomorie, Varna, Balcic,etc.

De-a lungul litoralului bulgaresc există si izvoare minerale. Combinarea acestor resurse naturale a favorizat dezvoltarea statiunilor de wellness cu centre de spa, balneare care de la un an la altul sunt tot mai cautate.

Turistii au posibilitatea de a vizita cele cinci insule ale litoralului bulgaresc al Mării Negre – St Anastasia, Sf. Ivan ( unde recent au fost descoperite moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ) Sf. Petru, Sf. Kirik, Sf. Yulita și Sf. Tomas.

Stațiunile de pe litoralul Bulgariei sunt potrivite pentru vacantele de familie, sejururi individuale dar si divertisment. Albena, Rusalka, Sf. Constantin si Elena, Riviera, Obzor, Elenite și Dyuni sunt printre preferatele familiilor cu copii.

Turiștii mai tineri preferă Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Primorsko, Kiten, și Lozenets, unde pot gasi multe cluburi și baruri dar și alte opțiuni de divertisment. Sunny Beach este cel mai mare complex stațiune din țară și găzduiește parade cu DJ și artiști de renume mondial.

Sozopol și Nesebar (incluse în patrimoniul UNESCO) sunt renumite pentru combinația de natura si repere istorice. Ambele orase-statiuni, cu o istorie de mii de ani reusesc să atragă un flux constant de turisti vara si nu numai.

Conditii excelente pentru relaxare sunt oferite în stațiunile Kranevo, Chayka, Sunny Day, Iliya Sf., Sf. Vlas, Ravda, Pomorie, Chernomorets, Tsarevo, Ahtopol și Sinemorets.

Unităţile de cazare din stațiunile bulgare de la Marea Neagră sunt foarte variate. Turistii au posibilitatea de a-si alege diverse opțiuni de cazare cum ar fi: resorturi de lux clasificate cu 4 sau 5 stele, hoteluri mici, de familie, toate aliniate la standardele internationale.

Unele dintre hotelurile din stațiunile de la Marea Neagră sunt deschise pe tot parcursul anului, cu scopul de a găzdui seminarii, congrese si alte evenimente speciale. Turistii litoralului bulgaresc al Mării Neagre se pot bucura de multe evenimente culturale, cum ar fi Rock Fest Kavarna, Varna Summer, Apolonia, Spiritul Burgas, Festivalul Internațional de Folclor de la Burgas, precum și demonstrații de dans foc.

Concluzionand, putem spune ca litoralul bulgaresc are cateva ceva pentru fiecare tip de turist, iar regimul de cazare all inclusive, alaturi de serviciile bune si preturile rezonabile, fac din aceasta destinatie una dintre preferatele turistilor romani! Nu uita sa consulti si tu ofertele de cazare la hoteluri din toate statiunile cunoscute ale litoralului bulgaresc. Le vei gasi intr-o multitudine de variante, la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?