Despre parcare pe litoralul bulgaresc. Cat costa si unde poti parca in principalele statiuni

Daca ai in plan sa-ti faci vacanta pe litoralul bulgaresc sau ai mai fost in trecut si nu ai reusit sa te orientezi prea bine, cu siguranta iti vor prinde bine cateva informatii utile despre parcarile din marile statiuni, respectiv Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach si Nessebar. 

In termeni generali, bulgarii sunt destul de fermi atunci cand vine vorba de respectarea regulilor de parcare, mai ales in zona de litoral, ceea ce inseamna ca e bine sa parchezi numai in locuri special amenajate, tocmai pentru a evita situatia in care iti poate fi ridicata masina. Pentru a o recupera, ar trebui sa scoti din buzunar minimum 200 leva (adica peste 500 ron), o cheltuiala inutila si destul de piperata pentru un lucru care ar putea fi evitat. 

Totodata, e important de luat in seama faptul ca in varf de sezon, aceste statiuni devin destul de pline, iar aglomeratia este resimtita si in cazul locurilor de parcare existente.  

Prin urmare, gasesti mai jos o serie de informatii care-ti pot fi utile in ceea ce priveste parcarea pe litoralul bulgaresc, iar la noi pe site oferte vacante litoral Bulgaria, respectiv propuneri de hoteluri bune si foarte bune in toate statiunile cunoscute de la vecinii bulgari.

Parcarea in Albena – organizata pe zone colorate si gandita astfel incat sa protejeze mediul natural din statiune 

Statiunea Albena a primit distinctia “Blue flag” pentru plaja sa, dar si pentru felul in care autoritatile au reusit sa se organizeze astfel incat mediul inconjurator de aici sa fie cat mai protejat de poluare, aspect care se remarca si in cazul sistemului de parcare. 

In Albena vei gasi 4 zone de parcare, fiecareia dintre acestea fiindu-i atribuita o culoare, dupa cum urmeaza:

  • zona galbena – gratuita
  • zona portocalie – cu plata, capacitate de 800 de locuri
  • zona albastra – cu plata, capacitate 1200 locuri
  • zona verde – cu plata, locuri in apropierea malului marii

Dintre toate acestea, numai zona galbena este gratuita, insa aceasta se afla si cel mai departe comparativ cu plaja, respectiv la intrarea in statiune, pe drumul principal spre Balcic. 

Parcarea in zona verde are preturile cele mai mari, insa aceasta include locurile de parcare din imediata apropiere a plajei. 

Te intereseaza cat costa parcarea in Bulgaria, mai exact in zona Albenei, dar si alte informatii mai detaliate despre sistemul de parcare din aceasta statiune? Iti reamintim ca pe blogul nostru te asteapta un articol dedicat complet acestui subiect: Parcare in Albena. Ce trebuie sa stii daca vii cu masina in aceasta statiune din Bulgaria

parcare

Esti tentat deja sa-ti rezervi o vacanta in Albena? Nu uita sa arunci o privire la noi pe site pentru ca vei gasi unele dintre cele mai bune oferte cazare Albena, cu peste 35 de hoteluri din care sa-l poti alege pe cel potrivit tie. 

Despre parcarea in Nisipurile de Aur 

In Nisipurile de Aur, stradutele sunt ceva mai inguste, iar hotelurile sunt destul de apropiate intre ele, mai ales in zona de centru a statiunii, ceea ce duce implicit la spatii de parcare destul de limitate. Totusi, si in Nisipurile de Aur exista variante de parcare publica, iar majoritatea hotelurilor ofera locuri de parcare la locatie, insa nu intotdeauna se dovedesc a fi si suficiente, mai ales in varf de sezon. 

E bine de luat in considerare ca exista anumite hoteluri care din lipsa de spatiu, nu au locuri de parcare amenajate, iar daca ti se intampla sa alegi cazare la un astfel de hotel, e bine sa te lasi ghidat de personalul de la receptie pentru a parca masina intr-un loc cat mai sigur, respectiv un spatiu amenajat.

In Nisipurile de Aur exista si hoteluri care au un numar ceva mai mare de locuri de parcare disponibile chiar in locatie, iar printre acestea se numara: Park Hotel Golden Beach, Hotel HVD Viva Club, LTI Dolce Vita. La fiecare dintre cele enumerate exista 100 de locuri de parcare.

Mai mult, alte hoteluri precum Melia Grand Hermitage, Hotel Admiral, Hotel Grifid Bolero au parcare subterana, cea mai mare dintre acestea fiind la Melia Grand Hermitage. 

Exista si varianta sa parchezi in zona albastra – unde vei observa acele linii albastre trasate pe asfalt. 

In general, costurile cu parcarea in Nisipurile de Aur se ridica la aproximativ 10-15 leva/zi in parcarile de la exterior si preturi usor mai mari pentru parcarile subterane. 

Daca vrei sa afli mai multe despre sistemul de plata pentru zona albastra, preturi parcare Nisipurile de Aur si alte detalii despre locurile de parcare din aceasta statiune, iti recomandam si articolul: Despre parcare in Nisipurile de Aur. Locuri in care iti poti lasa masina

Nu in ultimul rand, daca nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine, iti reamintim sa arunci o privire la noi pe site, caci te asteapta unele dintre cele mai bune oferte cazare Nisipurile de Aur. 

parcare nisipurile de aur

Unde parchezi masina in Sunny Beach: hoteluri cu spatii de parcare mai generoase

Spre deosebire de Nisipurile de Aur, in Sunny Beach hotelurile sunt mai aerisite si pun la dispozitia clientilor si ceva mai multe locuri de parcare. Exista chiar si hoteluri cu parcari foarte incapatoare, cum ar fi: Hotel RIU Helios Paradise (600 locuri), Hotel DIT Majestic Beach Resort (250 locuri), dar si Hotel Barcelo Royal Beach (100 locuri). 

Daca nu ai parcare asigurata la hotel sau daca te afli in statiune doar pentru o scurta vizita, e important de stiut ca vei avea la indemana mai multe parcari publice in care sa-ti poti lasa masina. Dintre acestea, parcarea restaurantului Djanny, parcarea de pe Flower Street, parcarea magazinului Mladost – toate localizate in partea centrala. 

Costul parcarii in Sunny Beach poate varia de la un loc la altul, insa in general ar trebui sa platesti in jur de 10-20 leva/zi la hoteluri, in jur de 3 leva/ora in statiune, respectiv in jur de 15-20 leva pentru o zi de stationare intr-o parcare publica din statiune. 

Pentru mai multe informatii despre zonele in care poti parca safe in aceasta statiune, iti recomandam articolul: Despre parcare in Sunny Beach si Nessebar, Bulgaria. Care sunt locurile in care iti poti lasa masina

Nu uita nici de ofertele de cazare Sunny Beach de la noi de pe site. Te asteptam cu peste 75 de variante de hoteluri din care sa-l poti alege pe cel potrivit tie si celor dragi! 

Parcarea in Nessebar – principalele locuri in care-ti poti lasa masina daca vii sa vizitezi orasul vechi 

Cei mai multi dintre turistii care se indreapta spre Nessebar vin pentru a vizita orasul vechi sau pentru a lua cina seara, prin urmare, ti-ai putea lasa masina intr-una dintre urmatoarele trei zone: 

  • parcarea Old Town Nessebar
  • parcarea Morska Gara
  • parcarea Yacht Port 

Tarifele de aici sunt relativ similare cu cele din Sunny Beach, asadar asteapta-te sa platesti in jur de 3-4 leva/ora. 

Pe de alta parte, daca vei fi cazat la unul dintre hotelurile din apropierea Nessebar-ului, mai mult ca sigur vei avea la locatie parcare asigurata, iar daca nu ai luat inca o decizie cu privire la hotelul tau, te asteptam pe site si cu oferte cazare Nessebar

parcare nessebar

Nu ai decis inca unde anume iti vei face vacanta in Bulgaria? Pentru mai multa inspiratie, iti recomandam sa citesti si articolul: Ghid Bulgaria. Cele mai importante informatii de vacanta

In loc de concluzie

Litoralul vecinilor bulgari reprezinta destinatia de vacanta numarul 1 de peste hotare a romanilor, iar statiunile cele mai cunoscute devin aglomerate in perioada iulie-august, motiv pentru care, in unele cazuri, si locurile de parcare pot parea initial insuficiente. 

Cu toate acestea, daca te informezi inainte sa pleci, daca parchezi regulamentar si daca te lasi ghidat de personalul de la receptie, cu siguranta vei putea sta linistit si din acest punct de vedere. 

Speram ca informatiile din acest articol ti-au fost de folos, iar daca nu te-ai hotarat inca si unde anume vrei sa-ti petreci vacanta pe litoralul bulgaresc, te asteptam pe site cu cele mai tari oferte!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?