Cum să ajungi mai repede în Bulgaria

Postat de

Traseul Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Shumen – Varna este, de obicei, principala rută aleasă de românii care doresc să ajungă pe litoralul bulgăresc cu automobilul propriu. Traseul către litoralul bulgăresc are o lungime de circa 300 km şi poate fi parcurs, lejer, în maxim 6 ore, cu tot cu opriri. Taxa percepută pentru trecerea Podului Prieteniei Giurgiu – Ruse este de 26 lei pentru autoturisme când ieşiţi din România respectiv de 4 leva sau 2 euro când părăsiţi Bulgaria.

Pe lângă drumul clasic Ruse – Shumen – Varna, mai aveţi două posibilităţi de a ajunge cu automobilul pe litoralul bulgăresc. Anume, Bucureşti – Lehliu – Călăraşi – Silistra – trecerea Dunării cu bacul – Dobrich respectiv Bucureşti – Constanţa (A2) – Vama Veche – Durankulak – Varna. Drumul care trece prin Silistra este mai scurt datorită faptului că o parte din traseu include Autostrada Soarelui, iar la trecerea cu bacul, intervalul între două traversări ale Dunării este de maxim 30 de minute. Taxa de trecere cu bacul este de 35 RON. Drumul în Bulgaria este cu o bandă pe sens, dar refăcut şi destul de bun.

Pentru traseul A2 – Vama Veche, problema o poate constitui aglomeraţia de pe teritoriul românesc. Oricum, drumul este ceva mai lejer de când a fost finalizată complet Autostrada Soarelui. O dată trecută graniţa în Bulgaria, veţi urma riviera litoralului bulgăresc. Şoseaua este degajată şi refăcută anul trecut.

Când intraţi în Bulgaria, nu uitaţi să achiziţionaţi de la un ghişeu special sau de la benzinărie vigneta! Costă 5 euro (10 leva) şi este valabilă două săptămâni. Este obligatoriu să o afişaţi pe tot parcursul deplasării în Bulgaria. Drum bun către litoralul bulgăresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>