Obiective turistice si alte atractii in statiunea Nisipurile de Aur, Bulgaria

roata nisipurile de aur

Statiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria este una dintre cele mai cunoscute statiuni de pe litoralul bulgaresc si un loc potrivit in cazul in care doresti sa imbini relaxarea cu distractia. 

Din punct de vedere al atractiilor si al obiectivelor turistice pe care le poti gasi aici, trebuie sa stii ca exista o multime de locuri si activitati care sa-ti anime vacanta. 

Parcul acvatic Aquapolis, Parcul Natural Nisipurile de Aur, Parcul cu tiroliene Maimunarnika, atractiile turistice din centrul statiunii, biserica greceasca Sf Elena, centrele balneologice din aceasta statiune, sporturile nautice sau extreme, dar si vizita la diferite localuri inedite de aici. Aici gasesti oferte de cazare Nisipurile de Aur care te ajuta sa transformi vacanta in intr-o experienta ideala.

Parcul Natural Nisipurile de Aur si Parcul cu tiroliene Maimunarnika

Cunoscut la nivel local sub denumirea de Zlatni Pyasatsi Nature Park, Parcul Natural din Nisipurile de Aur este o arie protejata din Bulgaria si unul dintre cele mai mici parcuri de acest tip din tara (aproximativ 13 km patrati). 

Poti admira aici mai multe specii rare de plante si arbori, cum ar fi stejarul alb, padurea de tei argintiu, primule, muschi de copac, iar daca ai putin noroc, te poti intalni si cu o serie de mamifere precum jderul de pin, veverita rosie, nevastuica, pisica salbatica si peste 85 de specii de pasari. 

In Parcul Natural Nisipurile de Aur exista 4 trasee marcate pentru turisti (rosu, albastru, galben si verde) si 5 trasee specializate pentru peisagistica, drumetii alaturi de copii, explorarea naturii, fototurism sau traseu pentru persoane cu dizabilitati. De-a lungul traseelor poti gasi zone de picnic, cu mese si banci, multe dintre aceste zone de popas oferind privelisti superbe catre mare si catre statiunea Nisipurile de Aur. 

parcul natural nisipurile de aur

Centrul de informare turistica pentru cei care doresc sa viziteze Parcul Natural Nisipurile de Aur se afla pe drumul principal Varna – Nisipurile de Aur – Albena, lângă hotelul Zora. Poti ajunge aici usor, fie cu masina, fie cu autobuzele 109 sau 209. 

Accesul in Parcul Natural Nisipurile de Aur, alaturi de un ghid turistic si un grup organizat costa 6 leva pentru adulti si 4 leva pentru copiii cu varsta de pana in 14 ani. 

Poti face o vizita si la Parcul cu tiroliene Maimunarnika, care este situat la doar 200 m distanta fata de Centrul de informare turistica al Parcului Natural Nisipurile de Aur. Daca esti in cautare de putina adrenalina sau ai copii care adora astfel de experiente, aici veti avea posibilitatea sa practicati sport in natura si activitati de catarare in copaci sau trasee cu tiroliana. 

Vizita la Aquapolis Aqua Park din Nisipurile de Aur 

Gasesti parcul acvatic Aquapolis in partea de nord-vest a statiunii Nisipurile de Aur, la aproximativ 1,4 km de centrul acesteia si te poti bucura aici de atractii impartite pe trei zone: zona adultilor, zona copiilor si zona extrema. 

Te poti rasfata cu o experienta relaxanta la piscina destinata adultilor, in zona de hidromasaj si jacuzzi, poti face o plimbare cu colacul pe raul lent, sau poti experimenta provocari mai intense precum toboganul de mare viteză Kamikaze sau cursele pe tobogane alaturate. 

Accesul cu mancare si bautura in incinta parcului acvatic este interzis, insa poti lua masa la Aquapolis la unul dintre cele doua restaurante (Arcadia si Ambrosia) din interiorul parcului. 

Tarifele de intrare la Aquapolis variaza in functie de inaltimea vizitatorilor ( cei de pana in 90 cm au intrarea gratuita, intre 90 cm si 120 cm – 18 leva si peste 120 cm – 35 leva), dar si de ora la care alegi sa vizitezi parcul acvatic, pentru ca daca ajungi aici dupa ora 15.00, preturile de intrare vor scadea. 

Aquapolis are parcare privata, care costa 5 leva/autoturism, iar umbrelele si sezlongurile sunt gratuite. 

Toate detaliile despre Aquapolis Nisipurile de Aur, unul dintre cele mai atractive aqua park-uri din Bulgaria

aquapolis nisipurile de aur

Roata din centrul statiunii, Turnul Eiffel si biserica Sf. Elena 

Daca te plimbi prin centrul statiunii, in zona de promenada, nu ai cum sa ratezi roata mare de langa cazino. Roata are 25 de metri in inaltime, iar un bilet costa aproximativ 5 leva. Cu toate ca pretul accesului in roata nu este unul piperat, trebuie sa stii ca in cazul in care vizita ta in Nisipurile de Aur se desfasoara in plin sezon, vei avea putin de asteptat la coada. 

Te poti da in roata atat pe timp de zi, cat si seara, insa pentru o experienta mai placuta si pentru un view spectaculos, trebuie sa incerci o tura in roata mare dupa ce se insereaza sau la apus, pentru ca te vei bucura de un peisaj plin de lumini si vei putea face poze spectaculoase. 

roata nisipurile de aur bulgaria

In aceeasi zona din centru poti admira si Turnul Eiffel, de o dimensiune evident mai redusa decat a originalului (o copie la scara de 1:10). Turnul a fost construt in 2007, are o inaltime de 32 de metri, iar la primul etaj (6 metri inaltime) gasesti Cocktail bar Paris, unde poti savura o bautura gustoasa la apus si unde te poti bucura de o priveliste deosebita. 

La noi pe blog poti citi un articol dedicat exclusiv centrului animat al acestei statiuni: Centrul statiunii Nisipurile de Aur si principalele atractii si activitati pe care le ai la indemana aici

turnul eiffel nisipurile de aur

Daca doresti sa vizitezi un obiectiv turistic incarcat de istorie, poti vizita biserica greceasca Sfanta Elena, aflata chiar la intrarea in statiune. Aceasta biserica este folosita adeseori pentru concerte, gratie acusticii de care se bucura, in special evenimente de opera.  

Bucura-te de beneficiile surselor de apa minerala din statiune

Nisipurile de Aur este una dintre statiunile cu izvoare minerale cunoscute pentru proprietatile lor vindecatoare, asadar daca te numeri printre cei care doresc ca pe parcursul vacantei in Nisipurile de Aur sa se bucure si de astfel de tratamente balneologice, din dorinta de a trata o serie de afectiuni sau doar pentru relaxare, trebuie sa stii ca poti incerca si acest tip de activitate aici. 

Izvoarele minerale din Nisipurile de Aur au un debit de peste 150 de metri pe secunda si reprezinta astfel o sursa principala pentru mai multe centre de tratament, unde vei gasi terapii variate – tratarea diverselor tipuri de conditii medicale, tratamente cu extracte de plante marine sau plante locale, tratamente cu namol si alte terapii SPA. 

Printre hotelurile din Nisipurile de Aur, Bulgaria, care ofera si aceste tipuri de servicii se numara Hotel Helios SPA, Hotel Admiral, Hotel Continental, Astera Hotel Spa, Hotel Melia Grand Hermitage, alaturi de multe altele. 

terapii spa nisipurile de aur

Plaja, sporturi nautice, sporturi extreme si alte activitati sportive in Nisipurile de Aur 

Plaja din Nisipurile de Aur Bulgaria face parte din categoria plajelor premiate international cu “Blue flag” si este printre cele mai populare de pe intreg litoralul bulgaresc, gratie nisipurilor sale fine si aurii (de unde vine si numele statiunii), intinzandu-se de-a lungul a 4 km. 

Plaja din Nisipurile de Aur are portiuni unde atinge chiar si 100 m latime, iar pe intreg parcursul acesteia te poti bucura de o multitudine de optiuni pentru divertisment. 

De-a lungul plajei din Nisipurile de Aur exista mai multe centre sportive care ofera turistilor o varietate de sporturi nautice care pot fi practicate in statiune. Poti sa faci windsurf, schi nautic, poti inchiria un skijet, te poti da cu banana, iar in cazul in care vrei sa practici activitati si mai complexe, poti inchiria iahturi pentru navigatie sau pescuit, sau poti urma un intreg curs de scuba diving. 

Nu uita sa atunci o privire si pe: Plaja Nisipurile de Aur. Cum arata, cat costa sezlongurile si care sunt cele mai putin aglomerate perioade

In Nisipurile de Aur gasesti si terenuri de tenis pe zgura, in vecinatatea complexului hotelier Morsko Oko, terenuri de minigolf, terenuri de baschet si volei, scoala de echitatie, biciclete de inchiriat. 

Pretul inchirierii unui teren de tenis pentru o ora in Nisipurile de Aur este de aproximativ 22 leva, in timp ce o croaziera pe Marea Neagra timp de 5 ore, cu masa inclusa, poate costa in jur de 100 leva/persoana. 

In statiune sunt organizate in mod regulat turnee de volei de plaja, tenis si ping pong, asa ca daca te numeri printre practicantii acestor sporturi, vei avea unde sa-ti exersezi abilitatile. 

Majoritatea hotelurilor din Nisipurile de Aur ofera turistilor  centre de fitness si piscine in aer liber. 

plaja nisipurile de aur

Viata de noapte in statiunea Nisipurile de Aur 

Pe langa experienta unui cocktail savurat la apus in Turnul Eiffel din Nisipurile de Aur si numeroase cocktail baruri, restaurante si pub-uri, exista si alte variante de localuri inedite in aceasta statiune, iar viata de noapte de aici este foarte activa in plin sezon estival. 

  • Unul dintre localurile care merita incercate este Megapark Dolphin, unde te poti bucura de cele mai tari petreceri cu spuma de doua ori pe saptamana, pavilioane VIP si doua baruri cu bauturi selecte, aflandu-se in topul preferintelor celor care indragesc distractia din Nisipurile de Aur. Gasesti Megapark Dolphin la doar 100 m de Hotel International. 
  • Un alt club de top din Nisipurile de Aur este Arrogance Music Factory, unde poti dansa intr-o singura seara pe ritmurile a 5 stiluri muzicale diferite, pentru ca localul are 5 incaperi separate, fiecare dintre acestea cu alt gen de muzica. Arrogance Music Factory este localizat in incinta Astera Hotel & Spa.

Gasesti la noi pe blog un articol dedicat exclusiv oportunitatilor de distractie pe timp de seara in Nisipurile de Aur: Despre viata de noapte, cluburi si distractie in Nisipurile de Aur, Bulgaria

cluburi nisipurile de aur

In concluzie, sunt sanse destul de mici sa te plictisesti daca alegi ca destinatie de vacanta statiunea Nisipurile de Aur, tocmai pentru ca atractiile si activitatile turistice de aici sunt numeroase, iar oferta de cazare este, de asemenea, foarte variata.

Alte articole despre Nisipurile de Aur

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?