Plaja Nisipurile de Aur. Cum arata, cat costa sezlongurile si care sunt cele mai putin aglomerate perioade

Statiunea Nisipurile de Aur de pe litoralul bulgaresc este una dintre cele mai apreciate si vizitate statiuni de catre turistii romani, unul dintre motive fiind si plaja buna de aici: destul de lunga, lata si premiata cu distinctia Blue Flag. 

Plaja din Nisipurile de Aur isi bucura vizitatorii si cu un nisip fin auriu, care de altfel a inspirat si numele statiunii, iar pe fasia sa lunga de 3.5 kilometri, gazduieste anual mii de turisti, incepand din portul de iahturi si pana in sudul statiunii. 

Te tenteaza o vacanta in Nisipurile de Aur insa vrei sa mai studiezi ofertele hotelurilor din aceasta statiune? Pe travelplanner.ro gasesti peste 65 de oferte cazare Nisipurile de Aur, astfel incat sa poti alege exact ce ti se potriveste mai bine, dar si numeroase alte oferte pentru celelalte statiuni cunoscute ale litoralului bulgaresc.

Localizare plaja Nisipurile de Aur si pozitionare hoteluri in raport cu malul marii 

Plaja Nisipurile de Aur se afla de-a lungul statiunii cu acelasi nume, la aproximativ 90 de kilometri de Vama Veche si la o distanta de 23,4 kilometri de Balcic. 

Din Varna si pana la plaja Nisipurile de Aur ai de parcurs 16,5 kilometri, asadar un drum cu masina de aproximativ 20 de minute, iar daca esti cazat intr-o statiune ceva mai restransa si mai linistita, cum ar fi Kranevo, ai de mers pana aici 8 kilometri. 

Fiind cea mai mare statiune din nordul litoralului bulgaresc si poate chiar si cea mai populara dintre toate, Nisipurile de Aur are peste 80 de hoteluri, asezate pe mai multe linii in raport cu plaja. 

Cele mai indepartate hoteluri de plaja sunt asezate la aproape 1 kilometru distanta, in vecinatatea Parcului Natural Nisipurile de Aur. 

Daca te afli in cautarea unor hoteluri pe plaja potrivite pentru familiile cu copii, te poti orienta catre partea de nord a statiunii, unde atmosfera este ceva mai relaxata. Dintre hotelurile din prima linie de aici, poti arunca o privire pe ofertele de la Hotel Grifid Encanto Beach sau Hotel Grifid Marea. 

Zona de centru a statiunii Nisipurile de Aur, si implicit bucata sa de plaja centrala, se afla intre hotelul Melia Grand Hermitage si hotelul Astera. In aceasta zona ai si cele mai multe restaurante si magazine la indemana. 

Plaja Nisipurile de Aur se termina undeva dupa hotelul Riviera Beach, unde vei gasi de altfel si un segment de plaja privata ceva mai linistit comparativ cu zona centrala.

Dimensiuni plaja Nisipurile de Aur si alte caracteristici 

Plaja Nisipurile de Aur masoara in lungime 3,5 kilometri, iar pe unele portiuni, atinge in latime maximum 100 metri. Este impartita pe mai multe segmente, majoritatea amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Printre cele mai cunoscute segmente de plaja privata din Nisipurile de Aur se numara plajele Nirvana, Mojito, Central Beach si Riviera. 

Fiecare dintre acestea pune la dispozitia vizitatorilor vestiare, umbrele si sezlonguri de inchiriat, dusuri, serviciu de salvamar si beach bar-uri sau restaurante in imediata apropiere. 

Plaja Nirvana Nisipurile de Aur este localizata ceva mai departe de zona centrala, in nord si este mai putin agitata comparativ cu celelalte segmente de plaja, tocmai pentru ca este usor mai izolata. Desigur, asta nu inseamna ca in plin sezon nu o vei gasi si pe aceasta destul de aglomerata, insa spre deosebire de celelalte optiuni, aici e posibil ca atmosfera sa fie una mai temperata. 

In partea mai apropiata de Laguna Camping, exista si o sectiune in care se mai practica nudismul. 

Central beach Nisipurile de Aur este pozitionata in zona de centru, asa cum sugereaza si numele si are de regula umbrele albe si o intrare in apa putin mai abrupta, ceea ce nu o face sa fie potrivita neaparat pentru familiile cu copii. 

Mojito Beach este cunoscuta ca fiind preferata de turistii mai tineri, dornici de distractie si de muzica, asadar e posibil ca in cazul in care vii la plaja cu copiii mici sau vrei sa citesti in liniste o carte, sa nu fie tocmai locul potrivit pentru tine. 

E bine de avut in vedere ca la plaja Nisipurile de Aur exista si zone unde intrarea in apa este putin mai abrupta. 

Preturi sezlonguri si alte servicii la plaja Nisipurile de Aur 

Sezlongurile si umbrelele de la plaja Nisipurile de Aur se inchiriaza cu preturi usor mai ridicate comparativ cu preturile din alte statiuni ale litoralului bulgaresc. Sunt hoteluri care ofera gratuit sezlonguri si umbrele clientilor, in limita locurilor disponibile, dar si hoteluri de la malul marii unde acest serviciu este contra cost. 

In linii generale, in sezonul 2021, pentru doua sezlonguri si o umbrela pe plaja Nisipurile de Aur, turistii au platit in jur de 15 euro (30 leva). O parte dintre turistii Travel Planner care au vizitat Nisipurile de Aur in sezonul de vara 2021 ne-au semnalat ca un singur sezlong de inchiriat in Nisipurile de Aur costa 8 leva. 

Beach barurile si restaurantele nu lipsesc din zona de centru a statiunii, asadar daca alegi sa faci plaja aici, sunt slabe sanse sa nu gasesti si unde sa mananci sau un loc din care sa te aprovizionezi cu cocktailuri si racoritoare cat faci plaja. 

Pentru cei pasionati de sporturi si miscare pe plaja, Nisipurile de Aur este o statiune cu o multime de oportunitati in acest sens, prin urmare, vei avea acces la: volei pe plaja, plimbari cu ski jet-ul, plimbari cu banana, parasailing, plimbari cu barca sau cu iahtul, etc. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita in aceasta statiune si implicit la plaja Nisipurile de Aur depinde foarte mult de ce anume iti doresti de la vacanta ta. Daca mergi cu gasca de prieteni si vrei distractie, caldura si animatie puternica, poti veni aici in varf de sezon, respectiv in lunile iulie si august. 

Pe de alta parte, daca-ti doresti temperaturi ceva mai placute si totodata mai multa liniste, mai ales daca vii alaturi de copii sau daca pur si simplu te numeri printre cei care nu sunt foarte buni prieteni cu aglomeratia si agitatia, iti poti face vacanta in Nisipurile de Aur si la sfarsit de mai, inceput de iunie sau chiar in septembrie. Ai sanse ca plaja sa fie mai putin aglomerata si preturile la cazare, ceva mai convenabile 🙂 

Concluzionand, putem spune ca plaja Nisipurile de Aur este acel gen de plaja potrivita pentru foarte multe tipuri de turisti si chiar daca este printre cele mai cunoscute de pe litoralul bulgaresc, aceasta atrage in continuare, an de an, o multime de turisti dornici sa-si petreaca aici concediile. 

Daca si tu te numeri printre cei tentati de o vacanta in aceasta statiune, iti reamintim ca te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai bune oferte sejur Nisipurile de Aur, din care sa poti selecta ce se potriveste mai bine cu planurile si nevoile tale!

Alte articole despre Nisipurile de Aur

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?