Obiective turistice din nordul litoralului bulgăresc

baltata albena
Postat de

Rezervaţia naturală de la Baltata contribuie la îmbogăţirea peisajului natural al staţiunii  Albena. Întinsă pe o suprafaţă de 198 de hectare, o adevărată deltă a râului Batov, complexul

Baltata găzduieşte o varietate faunistică şi floristică de invidiat. Dintre acestea amintim peste 250 de specii de plante înalte, 28 dintre ele protejate de lege, peste 100 de specii de plante  medicinale, mai bine de 300 de specii de nevertebrate, unele dintre ele putând fi văzute doar în cadrul acestei rezervaţii. Păsările au circa 183 de reprezentanţi dintre care 167 sunt protejate de lege. Dintre aceştia amintim egreta şi bâtlanul, barza neagră, vulturul ascuţit, etc.

Castelul “Cuibul liniştit” de la Balchik aflat la doar 9 Km de Albena, celebru atât pentru încărcătura istorică pe care o poartă cât şi pentru faimoasa grădină botanică ce îl înconjoară, unicat în Europa Centrală şi de Est datorită impresionantei colecţii de cactuşi. Aici se află reşedinţa preferată a Reginei Maria a României. Supranumit şi “Oraşul Alb”, Balchik este urmaşul oraşului grecesc antic Dionissopolis. Atestat documentar de mai bine de 2600 de ani, Balchik reprezintă una dintre atracţiile turistice principale de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre alături de Capul Kaliakra şi de localitatea Nessebar.

Capul Kaliakra, situat la aproximativ 45 de km de Albena, se întinde pe 2 km în Marea Neagră având o altitudine de aproximativ 60 m deasupra nivelului mării. Constituit din stânci calcaroase, parte integrantă din “Coasta de argint”, Cap Kaliakra a fost în antichitate a doua mare cetate fortificată după Tomis, în acea vreme purtând numele de Tirisis. Aici se află un muzeu în interiorul căruia poate fi văzută o machetă a cetăţii, copie a ceea ce a fost în antichitate. De asemenea, ruinele vechilor construcţii (băi comunale, fântâni, biserici, poarta de la intrarea dinspre continent) stau mărturie înscrisurilor istorice. De aici pot fi văzute trei specii de delfini din Marea Neagră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile