Ce inseamna early booking si avantajele sale in 2024

Postat de

Ofertele pentru vara anului 2024 apar de regula din luna noiembrie, iar pe site-ul Travel Planner gasesti zeci de propuneri pentru oferte early booking Bulgaria, dar si pentru alte destinatii precum Grecia si Turcia. Dar care sunt beneficiile lor si de ce ar trebui sa-ti cumperi o vacanta early booking, mai ales in aceasta perioada, cand Travel Planner vine in intampinarea clientilor sai cu o serie de conditii de rezervare exclusive?

Ce trebuie sa retinem despre ofertele early booking 2024

  • au preturi mai bune si-ti asigura rezervarea in perioada preferata si la hotelul dorit. La Travel Planner, preturile sunt mai mici decat pe booking, iar avantajul este faptul ca turistii au customer suport, au numar de urgenta inscris pe voucher si posibilitatea de a solutiona orice problema intampinata intr-o maniera mai rapida, contactand consultantii nostri.
  • la Travel Planner, avansul este 0 in ziua rezervarii, cu achitarea a 10-20% pana la finalizarea primului prag de early booking.
  • contin o serie de alte conditii superflexibile exclusive, pe care le vom aborda punctual in capitolul urmator.
  • este recomandat sa fie achizitionate de pana la 31 decembrie, caci de regula au cel mai bun pret, insa daca nu ai apucat sa te organizezi pana la aceasta data, ai sanse sa prinzi un pret convenabil si pana la 31 ianuarie. Ulterior, sunt sanse ca preturile sa cunoasca o panta ascendenta.

In plan turistic, anul 2023 a fost un an bun, caci oamenii au ales sa plece in vacanta in numar mai mare comparativ cu anii precedenti.  

In acelasi timp, asa cum s-a intamplat in mai toate sectoarele, si in turism preturile au parcurs cateva trepte de crestere, situatie observata de majoritatea celor care au ales sa plece intr-o vacanta. In acest final de an, preturile vacantelor pe litoralul bulgaresc au cunoscut cresteri de 3-5 % (in cazul majoritatii hotelierilor), insa sunt si situatii in care preturile au crescut cu 10%.

In cazul cresterilor de pret mai mari decat procentele mentionate mai sus, este vorba in general despre renovari serioase, despre imbunatatiri notabile ale hotelurilor sau despre o politica diferita de tarifare (exista cateva hoteluri care inainte nu taxau suplimentar familiile cu doi copii, iar in prezent au modificat aceasta politica). Astfel, sunt situatii rare in care o crestere mai mare de 10% poate fi resimtita de catre familiile cu doi copii.

In 2023 se remarca o crestere importanta a rezervarilor de tip early booking fata de ultimii 3 ani, perioada in care oamenii au preferat si varianta last minute, din cauza incertitudinii, a pandemiei, a situatiei de razboi din Ucraina.

Practic, oamenii inca percep vacantele ca pe o prioritate, lucru extrem de benefic atât pentru sănătatea psihicului, cat si pentru cea fizica si, in plus, vor sa-si rezerve locul la hotelul favorit din timp, la un pret bun.

Iti recomandam sa citesti si: Cat de importanta este o vacanta pentru sanatatea psihica si argumentele psihologilor

Ofertele de tip early booking 2024 reprezinta, in continuare, un deal profitabil de care poti beneficia daca te mobilizezi din timp, iar mai multe informatii despre avantajele acestor tipuri de oferte poti sa descoperi, punctual, in cele ce urmeaza. 

hotel maritim albena

Cele mai bune conditii de rezervare superflexibile din Romania

Travel Planner ofera clientilor sai o serie de conditii de rezervare exclusive si foarte avantajoase, pe care merita sa le iei in calcul atunci cand alegi sa-ti cumperi vacanta:

  • Nu pierzi nimic la anulare, avansul este 0 la rezervare, iar termenele de plata sunt avantajoase. In plus, poti plati in rate.
  • Beneficiezi de reduceri la 75+ afaceri in Bulgaria: Economisesti intre 5% si 20% la peste 75 de afaceri locale in Bulgaria. Te bucuri de mai multe activitati fara a depasi bugetul alocat accesand un pachet de vouchere de la noi pentru restaurante, baruri, plaje private, sporturi acvatice, aqua parkuri, suveniruri, excursii, masaj si altele.
  • Ai discount de -15% la orice asigurare de calatorie: cumpara o vacanta pana la 31.12.2023 si primesti 15% reducere pentru orice asigurare de calatorie (medicala sau storno).

In plus, la unele hoteluri din lista noastra, ai si mai multe beneficii:

  • Protectie imbolnavire copii: Primesti un voucher pentru restul zilelor de cazare daca copilul tau se imbolnaveste in timpul vacantei
  • Cel mai bun pret garantat: iti dam inapoi diferenta daca dupa rezervare gasesti un pret mai mic pe site-ul nostru (rezervari pana la 31.01.2024)

Ce inseamna early booking 

La inceputul fiecarui sezon, hotelierii au nevoie de resurse financiare pentru a deschide hotelurile.  Salarii, reparatii, investitii, credite, contracte, aprovizionare – toate pentru a obtine fondurile atat de necesare pregatirilor. 

In plus, pentru un hotelier este extrem de important din punct de vedere operational sa stie care va fi gradul de ocupare cu mai mult timp inainte, pentru a se organiza si pentru a reusi sa-si planifice mai bine business-ul. 

Ofertele de tip early booking iti ofera o reducere suplimentara daca esti dispus sa achiti cel putin un avans, de multe ori, extrem de convenabil (achiti chiar si 10% din valoarea pachetului, urmand sa poti plati restul la vara). Sa nu uitam ca avansul este 0 la rezervare, in cazul Travel Planner, urmand sa achiti 10-20% pana la incheierea primului prag de early booking disponibil pe site .

Practic, in cazul ofertelor early booking, toata lumea are de castigat. 

Cand sa achizitionezi o oferta early booking si care sunt reducerile de care poti beneficia

Pentru sezonul de vacante 2024, in mod special pentru concediile pe litoralul bulgaresc, dar si pentru alte destinatii precum Grecia, Turcia, se remarca in prezent doua praguri de reduceri importante pentru early booking. 

Primul este early booking pana la 31 decembrie, iar al doilea prag este cel de early booking pana la 31 ianuarie.  Lunile februarie-martie, dar si o anumita perioada din aprilie, mai pot veni cu oferte in acest sens, insa de regula nu atat de bune precum cele din decembrie-ianuarie. 

De exemplu, daca vrei sa pleci in vacanta in luna iulie 2024, poti incepe sa cauti oferte inca din lunile noiembrie – inceput de decembrie 2023. Trebuie sa stii ca in perioada decembrie – sfarsit de ianuarie gasesti cele mai mari reduceri. Apoi, reducerile au sanse sa inceapa sa scada pe masura ce te apropii de data concediului. 

Evaluand cererea destul de mare din vara anului 2023 (cu accent pus pe luna iulie), este posibil ca in 2024 tendinta sa se pastreze, motiv pentru care ofertele early booking sunt, intr-adevar, avantajoase.  

Mai mult, exista sanse ca preturile sa creasca din nou in primavara, asa cum s-a intamplat si in 2022, dar si in 2023, cand unele hoteluri au ridicat tarifele in a doua transa, din cauza inflatiei, a preturilor de la gaze, etc. 

Reducerile early booking sunt intre 10% si 30%, insa pot ajunge pana la 35%, in functie de hotel si de destinatie. Cu cat rezervi mai devreme, cu atat reducerea este, in general, mai mare.

Avantaje early booking 2024

Avantajul 1: Cel mai mare avantaj al ofertelor early booking este pretul bun pe care il platesti

O vacanta luata prin early booking implica, intai de toate, costuri mai avantajoase. 

Faptul ca hotelierii au crescut preturile pentru vacantele in Bulgaria este o certitudine, insa aceste cresteri s-au remarcat nu numai aici, ci in mai toate destinatiile si in toate sectoarele. 

Inceputul lui 2022 a venit cu o intreaga serie de incertitudini: final de pandemie, ridicarea ultimelor restrictii, razboiul din Ucraina, criza, inflatie si implicit cresterea preturilor pentru resurse si servicii. Apoi, trendul s-a pastrat si in 2023.

Lumea a cumparat vacante destul de mult in regim last minute, pentru ca nimeni nu ar fi putut sa anticipeze ce urma sa se intample, insa cu toate acestea, cererea a fost una foarte mare, in mod special pe litoralul bulgaresc, o varianta foarte confortabila atat pentru familiile cu copii, cat si pentru celelalte tipuri de turisti. 

Litoralul vecinilor bulgari se afla in topul destinatiilor turistice alese de catre turistii romani, gratie apropierii fata de casa, a drumului scurt si a serviciilor bune, cu cazare in regim all inclusive. 

Pretul unei astfel de vacante in cazul unei oferte de early booking este unul avantajos, mai ales ca la Travel Planner beneficiezi de cele mai bune conditii superflexibile de rezervare din Romania.

Avantajul 2: Siguranta pretului prin ofertele early booking, indiferent de potentialele scumpiri ulterioare

Se intampla, de multe ori, ca hotelierii sa creasca preturile de la un an la altul (cerere crescuta, investitii). Dar daca ai cumparat deja un pachet early booking, te bucuri in continuare de vacanta ta la un pret mai mic, fara costuri suplimentare. 

Iti recomandam sa arunci o privire si pe sectiunea Colectia verii Bulgaria, unde specialistii Travel Planner au selectat unele dintre cele mai bune optiuni pentru vara lui 2024, prin prisma raportului calitate/pret.

Asa cum spuneam si mai sus, ultimii ani ne-au demonstrat ca astfel de cresteri ale preturilor pot aparea, influentate fiind de o multime de factori economici. Un exemplu poate fi statiunea Albena, unde hotelierii au crescut preturile de 3 ori in 12 luni in intervalul 2022-2023.

De aceea, un pachet early booking iti ofera siguranta unei vacante la un pret deja stabilit, indiferent de scumpirile care vor avea sau nu loc lunile urmatoare. In plus, orice pachet cumparat in perioada early booking are aceleasi atribute de siguranta si calitate precum unul achizitionat in plin sezon. 

Avantajul 3: Siguranta locului la hotelul preferat, printr-o oferta early booking 

Un alt avantaj este si faptul ca ai certitudinea ca prinzi loc si chiar un anumit tip de camera la hotelul tau preferat, lucru care in plin sezon are sanse sa nu se intample. 

Trebuie sa tii cont ca exista anumite perioade preferate de catre turistii romani, dar si anumite hoteluri preferate. De cele mai multe ori, hotelurile cu servicii bune din destinatiile populare isi epuizeaza disponibilitatea devreme. 

De aceea, iti recomandam sa incerci ofertele early booking pentru vacanta pe care o astepti. Gasesti o multime de oferte din care sa-ti alegi ceea ce se potriveste cerintelor si nevoilor tale si poti sa-ti asiguri locul din timp. Pe masura ce inaintezi in sezon, din ce in ce mai multe variante devin indisponibile.

Avantajul 4: Conditii de rezervare superflexibile – nu pierzi niciun ban 

O agentie de turism buna iti va oferi la achizitionarea unei oferte early booking si o serie de conditii de rezervare superflexibile, astfel incat sa ai siguranta ca nu pierzi niciun ban. 

La Travel Planner gasesti zeci de oferte early booking vacante Bulgaria, Grecia si Turcia, care includ si aceste conditii superflexibile, printre care si avans 0 la rezervare, posibilitatea de a achita in rate, plus termene de plata avantajoase si toate celelalte avantaje mentionate mai sus, in cadrul capitolului Cele mai bune conditii de rezervare superflexibile din Romania.

Avantajul 5: Iti poti planifica vacanta din timp

Nu sunt putini aceia care trebuie sa comunice la birou din timp perioadele in care-si vor lua concediu. Pentru cei mai organizati, acest lucru poate fi considerat un avantaj, in timp ce pentru cei mai spontani, poate fi vazut drept un inconvenient. 

Daca trebuie sa-ti planifici concediile inca de la inceputul anului, vacantele early booking sunt pretextul perfect. In acest fel, ai suficient timp la dispozitie pentru a-ti organiza vacanta in cel mai mic detaliu, fara sa fii pe fuga. 

Ce trebuie sa urmaresti cand iti cumperi o vacanta early booking

Daca te-ai hotarat ca acest tip de vacanta este cel care ti se potriveste, trebuie sa tii cont de cateva aspecte. 

1. O agentie de turism care sa-ti ofere siguranta

Trebuie sa iti alegi cu atentie agentia de turism, intrucat o vacanta nu este un produs pe care ti-l cumperi dintr-un magazin si pe care il poti duce imediat acasa. Practic, platesti pentru o hartie si beneficiezi de servicii mult mai tarziu. 

Verifica daca agentia are licenta de turism emisa de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si daca are asigurare impotriva insolventei. 

Cauta numele agentiei online, verifica-i vizibilitatea, site-ul si conturile de social media. Cauta discutii pe forumuri in care turistii isi impartasesc impresiile despre aceasta agentie. 

Travel Planner, de exemplu, are peste 15 ani vechime in Romania, perioada in care a organizat peste 100.000 de vacante si a primit peste 34.000 de recenzii reale de la clienti. Afla mai multe despre noi aici

2. O oferta calitativa, fara costuri ascunse 

Compara oferta agentiei alese cu alte oferte si nu te lasa pacalit de preturile mai mici. Daca pretul este suspect de mic, iar agentia este necunoscuta, iti recomandam sa alegi o varianta mai sigura. 

Asigura-te ca ai inteles ce taxe sunt sau nu sunt incluse in pret. Fii atent la costurile ascunse! In cazul in care exista costuri suplimentare, acestea trebuie mentionate clar. 

Nu uita sa-ti inchei o asigurare storno, cu ajutorul careia vei evita eventualele penalizari din cauza anularii sau amanarii vacantei. Ia-ti toate masurile de precautie pentru ca nu poti anticipa niciodata ce se poate intampla in cateva luni.

Te-ar putea interesa si: Rezervarea unei vacante si lucruri importante de stiut in interactiunea cu agentia de turism

O alta varianta convenabila – ofertele last minute 

Daca ofertele early booking nu ti se potrivesc si preferi sa fii mai spontan, poti alege ofertele last minute. Acestea apar, de regula, cu cateva zile inainte de plecarea in vacanta. 

Poti obtine cateodata chiar si aceleasi reduceri ca in perioada de early booking, insa oferta ar putea sa nu mai fie la fel de variata. Aceste oferte apar atunci cand hotelurile au disponibilitate mai mare si merg pe principiul ca fiecare noapte nevalorificata reprezinta o pierdere. 

Insa, daca hotelul care iti place este extrem de popular, ai foarte putine sanse sa gasesti o oferta last minute buna, exact in perioada pe care ti-o doresti. 

In loc de concluzie

Noi, cei de la Travel Planner, suntem de parere ca litoralul bulgaresc si in mod special statiunile sale din nord, se vor mentine in topul preferintelor turistilor romani si in anul 2024. 

La final, indiferent de tipul de oferta ales, nu uita sa te bucuri de vacanta si sa lasi toate grijile deoparte. Arunca o privire si pe ofertele pe care ti le-am pregatit la noi pe site, caci s-ar putea sa le gasesti extrem de tentante!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?