Despre preturi in Paralia Katerini. Ce costuri presupune o vacanta aici si ce preturi intalnesti in aceasta statiune

Paralia Katerini este cea mai vizitata si dezvoltata statiune de pe Riviera Olimpului, iar unul dintre principalele motive pentru care primeste an de an atat de multi turisti este faptul ca aici se intalnesc si cele mai scazute preturi, comparativ cu alte locatii de pe litoralul grecesc. 

Daca ai in plan sa-ti faci vacanta pe Riviera Olimpului si te intereseaza sa afli care sunt preturile medii in Paralia Katerini, gasesti mai jos cateva detalii care sa te ajute sa-ti calculezi bugetul si sa pleci pregatit in concediu. 

Totodata, la noi pe site gasesti si cazare la hoteluri din Riviera Olimpului si implicit din Paralia Katerini, astfel incat sa poti selecta ce este mai potrivit pentru tine si cei dragi.

paralia katerini suveniruri

Despre preturi la cazare in Paralia Katerini 

Preturile la cazare in Paralia Katerini sunt in general cele mai accesibile de pe tot litoralul grecesc, insa ele pot varia foarte mult in functie de cotatia hotelului ales, de serviciile de care vei beneficia si de perioada in care vrei sa-ti faci vacanta. 

Spre exemplu, daca alegi un hotel de 3 stele modernizat si cu conditii bune de cazare, vei plati pentru 6 nopti de cazare la sfarsit de august in jur de 590 de euro pentru 2 adulti si un copil, cu mic dejun inclus. Acesta este un exemplu de cazare cu preturi medii spre usor ridicate in Paralia Katerini, insa vei gasi in aceasta statiune si cazari mult mai ieftine de atat (desigur, nu si in aceleasi conditii) sau cazari la hoteluri de 4 si 5 stele, unde este limpede ca serviciile si respectiv calitatea acestora cresc simtitor. 

In Paralia Katerini sunt foarte multe cazari de tip studio/apartament sau in vile, cu chicineta inclusa, majoritatea fiind mici afaceri de familie. Daca preferi o astfel de varianta, pentru aceleasi date mentionate mai sus si respectiv acelasi numar de persoane, poti plati chiar si in jur de 200 de euro/sejur sau si mai putin. 

Desigur, nu vei avea aceleasi conditii, insa te vei putea aproviziona de la supermarketurile din apropiere, caci vei avea multe optiuni in acest sens si iti vei putea prepara singur diferite mese fara probleme. Mai mult, pentru ca exista foarte multe restaurante/taverne cu preturi rezonabile in toata statiunea, vei avea de unde alege la capitolul locuri in care poti lua masa. 

Daca esti interesat de o cazare ceva mai pretentioasa, tot pentru 6 nopti in perioada mai sus mentionata , vei plati la un hotel de 4 stele in Paralia Katerini in jur de 670 de euro, pentru 2 adulti si un copil, in unele cazuri cu regim demipensiune. 

Preturi Paralia Katerini la restaurante si supermarketuri

Si in privinta restaurantelor si a tavernelor, Paralia Katerini se poate lauda cu preturi bune si mai mici in comparatie cu alte statiuni grecesti. In Paralia Katerini exista multe locuri in care se mananca bine, insa unii turisti au remarcat ca terasele cu vedere spre malul marii au in unele cazuri preturi mai mari. 

La un restaurant mediu cotat din Paralia Katerini, masa pentru 2 persoane care vor servi 3 feluri de mancare costa, in medie, intre 30 si 35 de euro. Sigur ca nota de plata poate avea diferente considerabile daca alegi sa mananci preparate mai sofisticate, prin urmare costurile pot varia destul de mult si in functie de acest aspect. 

Pe de alta parte, o masa pentru o persoana la un restaurant de tip fast food / street food poate costa in jur de 8 euro. 

Tot la restaurant, o bere locala poate costa in medie 3.50- 4 euro, iar o bere de import ar trebui sa fie cu 50 de eurocenti mai scumpa. Pretul unui cappucccino este de aproximativ 2.80 – 3 euro, in timp ce o cola la 0.33 costa in medie 2 euro. 

In supermarket, pe de alta parte, vei intalni in mod evident preturi mai mici. Spre exemplu, vei cumpara o bere locala cu aproximativ 1.15 euro si o bere de import cu aproximativ 1.70 euro. O sticla de apa plata la 1.5 litri costa in supermarket circa 0.50 euro. 

Un litru de lapte costa in jur de 1 euro, o paine in jur de 0.80 euro, 1 kg de branza locala aproximativ 9 euro, iar un kg de banane in jur de 1.40 euro. 

Alte preturi medii din supermarket, in Paralia Katerini, care te-ar mai putea interesa:

  • 1 kg mere – 1.90 euro
  • 1 kg portocale – 1 euro 
  • 1 kg rosii – 1.40 euro 
  • un pachet de tigari – 4.60 euro 
  • sticla de vin de calitate medie – 6.50 euro 

In Paralia Katerini gasesti supermarketuri precum Arvanitidis sau Lidl, cu preturi bune si reduceri in fiecare saptamana, dar si magazine mai mici, in zona de centru, de unde poti sa te aprovizionezi mai rapid. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
paralia katerini

Preturi excursii optionale Paralia Katerini 

Foarte multi dintre turistii care vin in Paralia Katerini sunt interesati si de excursiile optionale care se pot face plecand din aceasta statiune si, in mod evident, de pretul acestora.

Exista multi operatori, ale caror oferte sunt variate, prin urmare si preturile pot sa difere de la o agentie la alta. 

In general, majoritatea excursiilor optionale cu plecare din Paralia Katerini au preturi medii cuprinse intre 20-50 de euro/persoana. Exista si situatii in care vei intalni preturi mai mici de atat, insa e posibil sa faci excursia intr-un grup foarte mare sau sa te trezesti, spre exemplu in cazul unei croaziere, ca te-ai urcat pe o barca foarte aglomerata. Este recomandat sa discuti toate detaliile legate de excursia ta cu operatorul inainte sa achiti taxa de participare. 

O excursie optionala catre insula Skiathos costa in medie intre 28-30 de euro, o excursie la Meteora poate atinge cam tot aceleasi praguri, poate putin mai ieftina, iar o excursie la Atena poate depasi 50-60 de euro, pentru ca discutam de un drum foarte lung, cu plecare pe timp de noapte si intoarcere seara, a doua zi. 

Printre cele mai accesibile excursii optionale din Paralia Katerini se numara cele catre Salonic. 

insula skiathos
Insula Skiathos

Preturi informative pentru activitati, suveniruri, blanuri si alte cumparaturi in Paralia Katerini 

Daca esti interesat sa testezi si alte activitati distractive in statiune, in afara timpului petrecut la plaja, trebuie sa stii ca in general preturile sunt acceptabile: parcul acvatic, pista de karturi, sporturile acvatice – toate au preturi descrise de turisti ca fiind rezonabile. 

Spre exemplu, intrarea la aquapark-ul din statiune (Kariba Water Gamepark) costa 10 euro/adulti si copii mai mari de 8 ani si respectiv 7 euro/copiii cu varsta intre 4 si 8 ani, pentru o zi intreaga petrecuta aici. Daca vrei sa faci o vizita de numai 3 ore, vei plati 7 euro/adulti si copii mai mari de 8 ani si respectiv 5 euro pentru copiii cu varsta intre 4 si 8 ani. Copiii mai mici de 4 ani au intrarea gratuita. 

La pista de karturi, costa in jur de 8 euro/persoana sa faci 5 ture de circuit. 

In ceea ce priveste suvenirurile, si aici este limpede ca preturile pot varia foarte mult in functie de ce anume doresti sa cumperi. Daca vrei sa iei magneti de frigider, acestia costa intre 0,50-2,50 euro, in functie de calitate, de locul din care ii cumperi si de reducerile pe care le poti obtine. 

Pe de alta parte, pentru doamnele interesate de haine de blana (caci Paralia Katerini este cunoscuta si pentru multitudinea de magazine cu blanuri de aici), e important de stiut ca preturile pornesc de la 150 de euro (in cazul unor articole mai mici sau al vestelor de blana) si pot ajunge chiar si la sume fabuloase, de 10.000- 15.000 de euro. 

Dupa jumatatea lunii septembrie, vei gasi reduceri la hainele de blana (uneori chiar si de 30%-50%). 

Gasesti la noi pe site peste 40 de variante de hoteluri de pe Riviera Olimpului, inclusiv din Paralia Katerini!

haine de blana

Poti incerca sa negociezi preturile la anumite articole, precum hainele de blana sau hainele de piele, suvenirurile sau bijuteriile. In cele mai multe dintre cazuri vei primi oricum un discount daca intentionezi sa cumperi mai multe produse. 

In concluzie, vacantele in Paralia Katerini sunt evaluate de cei mai multi dintre turisti ca fiind destul de avantajoase in ceea ce priveste bugetul alocat, iar daca vrei sa vizitezi aceasta statiune intr-o perioada cu preturi si mai bune, poti alege a doua jumatate a lunii septembrie, caci atunci preturile scad si mai mult atat in ceea ce priveste cazarea,  unele dintre activitatile turistice sau la unele articole vestimentare.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?