Vacanta in Platamonas, Grecia. Despre cazare, plaja si obiective turistice in aceasta statiune animata de pe Riviera Olimpului

Platamonas este una dintre cele mai populare statiuni de pe Riviera Olimpului, a doua cea mai cunoscuta dupa Paralia Katerini, cu care poate fi comparata din punct de vedere al animatiei prezente aici.

Este o destinatie destul de cunoscuta si printre turistii romani, care in cele mai multe dintre cazuri aleg sa vina aici cu masina personala. 

Daca si tu te numeri printre cei care intentioneaza sa-si faca vacanta pe Riviera Olimpului, iar dintre toate statiunile de aici Platamonas ti se pare cea mai atractiva, cu siguranta informatiile de mai jos iti vor prinde bine, iar daca nu ai decis inca unde anume vrei sa te cazezi in aceasta zona, gasesti la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte cazare Riviera Olimpului, cu o multime de variante din care poti selecta ce ti se potriveste mai bine.

Platamonas se afla la 107 kilometri distanta de Salonic si la 48 de kilometri de Paralia Katerini.

Motive pentru o vacanta in Platamonas 

Platamonas este una dintre statiunile vibrante de pe Riviera Olimpului, iar printre principalele motive pentru care ti-ai face o vacanta aici se numara:

  • preturile bune la cazare si la servicii pe care le vei gasi in Platamonas
  • plaja cu nisip fin si intrare lina in apa a statiunii 
  • faptul ca statiunea este animata, asadar ai ce sa faci in centru – cumparaturi, o multitudine de taverne, dar si viata de noapte activa
  • poti vizita Castelul Platamonas – principalul obiectiv turistic din statiune
  • poti ajunge cu masina destul de usor in aceasta statiune. Din Bucuresti si pana aici faci in jur de 10 ore 
  • este un bun punct de pornire catre alte atractii ale Rivierei Olimpului, gasesti multe variante de excursii de o zi cu plecare din Platamonas 
platamonas

Cum ajungi in Platamonas cu masina si distanta Bucuresti Platamonas

Daca planuiesti cel mai probabil sa vii cu masina pana in Platamonas, trebuie sa stii ca din Bucuresti si pana aici faci aproximativ 10 ore pe drum. 

Distanta Bucuresti Platamonas este de 784 kilometri, iar traseul cel mai practicat este urmatorul: Bucuresti – Giurgiu-Ruse – Sofia – Sandanski – Kulata-Promachonas – Salonic – Katerini – Platamonas. Traseul nu necesita oprire pe timp de noapte. 

De la Salonic si pana in Platamonas sunt 107 kilometri, iar de la Aeroportul International Macedonia din Salonic si pana in aceasta statiune sunt in jur de 135 de kilometri de parcurs. 

Nu uita ca vei avea de achitat pe drum taxa de pod de la Giurgiu (15 ron la dus, 3 euro la intors), vigneta bulgareasca (15 leva/saptamana sau 30 leva/luna) si taxele de autostrada de la greci.

Ce trebuie sa stii despre Platamonas

Platamonas mai este cunoscuta si sub denumirea de “Platamon” si ascunde in spate o istorie veche de sute de ani, care poate fi studiata intens daca alegi sa vizitezi cel mai important obiectiv turistic de aici – Castelul Platamonas, asezat in nordul statiunii.

Platamonas numara in jur de 2000 de localnici, insa pe timp de vara devine una dintre cele mai animate statiuni de pe Riviera Olimpului, fiind vizitata de zeci de mii de turisti. 

Din centru nu lipsesc numeroasele taverne, magazinele, barurile si cluburile, iar la sud de Platamonas se afla statiunea mai linistita Nei Pori

Zona este una impanzita de vegetatie, cu arbori mari, pini, iar vederile panoramice sunt deosebite. 

Desi majoritatea turistilor care vin aici sunt straini (in principal din tarile estice), exista si multi greci (in special din orasele Katerini si Larissa) care vin sa-si petreaca weekend-urile de vara in Platamonas. 

Platamonas se afla la doar 38,5 kilometri de orasul Katerini si la 49 de kilometri de Larissa. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
platamonas

Meteo Platamonas. Temperaturi in functie de perioada in care alegi sa vii 

In linii generale, sezonul estival tine ceva mai mult in Platamonas, la fel ca si in cazul altor statiuni aflate la poalele Muntelui Olimp si desi nu cunoaste temperaturi insuportabile pe timp de vara, poate oferi conditii atmosferice placute in a doua jumatate a lunii septembrie.

Cele mai calduroase luni sunt iulie si august, cu o medie a maximelor de 32 de grade si cu temperaturi placute pe timp de noapte. 

In luna iunie, temperaturile maxime ating o medie de 30 de grade, iar in septembrie poti prinde chiar si 28-30 de grade, in prima jumatate a lunii.  

Vremea incepe sa se raceasca notabil odata cu venirea lui octombrie, cand se inregistreaza o medie a maximelor de 22 de grade. 

Temperatura apei marii are o medie de 26.7 grade in august. Desi atunci vei gasi cea mai calda apa, si in septembrie sau in iunie ai sanse destul de mari sa prinzi apa buna pentru balaceala si inot.

Platamonas Beach. Ce trebuie sa stii despre plaja din aceasta statiune

Plaja din Platamonas este in mare parte de nisip, premiata Blue Flag, insa spre capatul statiunii exista portiuni, mai ales intre diguri, unde vei intalni pietricele. Se recomanda incaltamintea speciala pentru apa daca alegi sa faci plaja intr-una dintre aceste zone. 

Intrarea in apa este una lina, potrivita pentru copii. Nu sunt intalnite prea des valuri mari aici, intrucat exista o serie de diguri de protectie.  

Gasesti multe segmente cu sezlonguri si umbrele de inchiriat (in general, acestea se pot ocupa in schimbul consumatiei de la barurile de care apartin, insa exista si zone unde pot fi inchiriate separat).  Plaja din Platamonas are si segmente de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

E important de stiut insa ca in plin sezon si mai ales in weekend-urile din iulie si august, Platamonas Beach devine destul de aglomerata. 

plaja platamonas

Cazare Platamonas Grecia. Ce tipuri de hoteluri gasesti aici 

Ca si in cazul statiunii Paralia Katerini, si in Platamonas vei gasi cazare la preturi foarte convenabile. Exista studio-uri sau hoteluri cu regim de self-catering, ceea ce inseamna ca vei avea la dispozitie in multe dintre cazuri si o chicineta unde-ti poti pregati masa, majoritatea unitatilor de cazare fiind de 2-3 stele. Sunt si cateva zone de camping in Platamonas, in imediata apropiere a plajei, pentru cei interesati si de acest tip de cazare. 

Cu toate acestea, daca esti in cautarea unei cazari cu servicii mai bune, vei gasi la preturi mai mari si hoteluri de 4 si chiar 5 stele in Platamonas. Unele dintre acestea ofera si servicii all-inclusive. Un exemplu in acest sens poate fi Royal Palace Resort & Spa de 4 stele. 

Alte hoteluri din Platamonas care te-ar putea interesa:

  • Hotel Sun Beach de 3 stele, localizat pe plaja, intre statiunile Platamonas si Nei Pori 
  • Hotel Kronos de 3 stele, in centrul statiunii si la 60 de metri de plaja
  • Hotel Olympus Thea de 4 stele, la 1 km distanta de Platamonas si la 500 metri de plaja 
  • Cronwell Platamon Resort de 5 stele, localizat pe plaja, cu regim de cazare all inclusive 

Te asteptam pe travelplanner.ro cu peste 40 de variante de hoteluri din intreaga Riviera a Olimpului, inclusiv cu oferte pentru Platamonas!

Royal Palace Resort&Spa

Obiective turistice Platamonas si alte activitati in statiune

Asa cum spuneam inca de la inceput, fiind o statiune animata, Platamonas sta bine la capitolul activitati in statiune.

Pe langa plaja, unde te poti bucura de soare si poti practica diferite sporturi acvatice (vei gasi si centre de tip diving center sau inchirieri de alte echipamente acvatice), ai multe optiuni in ceea ce priveste terasele, restaurantele si barurile. Exista baruri cu muzica live si petreceri care tin pana tarziu, asa ca putem spune ca turistii veniti in Platamonas pot experimenta si viata de noapte. 

Magazinele de suveniruri, magazinele cu articole vestimentare (blanuri, geci de piele) nu lipsesc din Platamonas, asadar, daca ai in plan sa faci si o sesiune de shopping in aceasta vacanta, vei avea de unde alege. Exista si magazine cu bijuterii – atentie insa la cele care se vand la centimetru – acestea nu sunt din aur si au o calitate indoielnica. 

Castelul Platamonas este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice de pe Riviera Olimpului, iar daca vei fi cazat in Platamonas este limpede ca-ti va fi si mai usor sa-l vizitezi, caci din restul statiunilor se organizeaza frecvent excursii aici. 

Castelul este asezat strategic pe un deal inalt, aproape de mare si dateaza inca din perioada Bizantina. Poate fi vizitat de joi pana luni intre orele 08.00 – 20.00, iar in zilele de marti si miercuri programul de vizitare este intre orele 08.00 – 15.30. Intrarea costa 2 euro/persoana. 

castelul platamonas

Excursii din Platamonas  

Daca intentionezi sa explorezi si atractiile din apropierea statiunii Platamonas sau vrei sa faci tururi de o zi chiar si in zone mai indepartate, vei gasi la operatorii locali o gama destul de vasta de excursii optionale. 

  • Excursie Platamonas Skiathos – cu transfer in portul Volos si croaziera catre frumoasa insula Skiathos
  • Excursie la Meteora – aflat la 135 kilometri distanta de Platamonas, complexul de manastiri ortodoxe din varf de stanci de la Meteora poate fi vizitat si cu plecare din aceasta statiune 
  • Excursie la Salonic – in cadrul careia vei putea observa cele mai importante obiective turistice din cel de-al doilea oras ca marime al Greciei 
  • Excursie si croaziera catre Muntele Athos si Insula Ammouliani
  • Excursie la situl arheologic Dion, aflat la doar 30 de kilometri distanta de Platamonas 
  • Excursie si drumetii pe Muntele Olimp – cele mai multe dintre tururi includ si opriri in Panteleimonas si Litochoro
muntele olimp

Pentru ca aproape toate statiunile de pe Riviera Olimpului au, in linii generale, aceleasi excursii optionale catre atractiile zonei, poti citi mai multe informatii despre acest subiect in articolul Excursii optionale din Paralia Katerini. Ce locuri frumoase poti vizita in apropierea acestei statiuni 

In concluzie, trebuie sa stii ca Platamonas nu este o statiune straina romanilor, care revin an de an in acest loc gratie preturilor avantajoase si a atmosferei animate, iar daca ai in plan sa-ti faci vacanta aici, mai mult ca sigur vei gasi cazare pentru toate tipurile de preferinte, dar si posibilitatea de a explora usor atractiile principale de pe Riviera Olimpului.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?