Vacantele in Paralia Katerini. Aproape totul despre cea mai cunoscuta statiune de pe Riviera Olimpului

Paralia Katerini este cea mai cunoscuta statiune de pe Riviera Olimpului si totodata unul dintre cele mai solicitate locuri de vacanta din Grecia in ceea ce-i priveste pe turistii romani, in mare parte gratie preturilor foarte accesibile.  

Statiunea Paralia, cunoscuta si sub denumirea de Paralia Katerini, se afla in apropierea micului oras grecesc Katerini. “Paralia” inseamna plaja, asadar aici vei gasi plaja orasului Katerini, insa statiunea de la malul Marii Egee este cea mai dezvoltata si totodata considerata poarta de intrare pe Riviera Olimpului. 

Paralia Katerini se afla la 73 de kilometri distanta de Salonic si la 8 kilometri de orasul Katerini. 

Daca nu te-ai hotarat inca unde anume vrei sa te cazezi, gasesti la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte la hoteluri Riviera Olimpului , carora li se adauga si multe alte propuneri interesante pentru destinatii din Grecia.

 

Motive pentru o vacanta in Paralia Katerini

Exista o serie de argumente pentru care Paralia Katerini se afla in topul preferintelor turistilor romani, respectiv:

  • poti ajunge aici cu masina destul de usor. De la Bucuresti si pana la Paralia Katerini ai de parcurs in jur de 750 de kilometri
  • este statiunea cu cele mai accesibile preturi la cazare si la restul serviciilor 
  • are o plaja lunga, cu nisip fin si intrare lina in apa, ceea ce o face foarte potrivita pentru familiile cu copii 
  • are multe hoteluri amplasate aproape de plaja, prin urmare vei ajunge relativ usor la malul marii indiferent de zona in care te cazezi 
  • este cea mai dezvoltata dintre statiunile de pe Riviera Olimpului, asadar vei gasi o multitudine de restaurante, magazine si alte facilitati
  • poate fi considerata si un mic paradis al shoppingului. In Paralia Katerini sunt foarte multe magazine cu blanuri, bijuterii, suveniruri si alte articole 
  • este un bun punct de pornire catre obiectivele turistice principale din zona 

Statiunea Paralia Katerini este cea mai populara destinatie de pe Riviera Olimpului si este preferata deopotriva de familiile cu copii, seniori, dar si de tineri, pentru ca in centrul acesteia exista baruri si cluburi cu o viata de noapte destul de activa. 

Orasul Katerini, aflat la 8 kilometri distanta de Paralia, este de asemenea intens vizitat de catre turisti, fiind si unul dintre cele mai vechi orase din zona. Vei gasi aici muzee, magazine, restaurante, insa nu si iesire directa la mare, cea mai apropiata plaja de oras fiind cea din statiunea Paralia Katerini. 

paralia katerini

Cum ajungi in Paralia Katerini. Trasee cu plecare din diferite zone ale Romaniei  

Majoritatea turistilor romani care aleg Paralia Katerini pentru a-si petrece concediul vin aici cu masina personala. Cel mai scurt traseu auto Bucuresti Paralia Katerini este cel cu intrare in Grecia pe la vama Kulata, dupa cum urmeaza:

Bucuresti – Giurgiu-Ruse – Sofia (este indicat sa o iei pe centura orasului) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Promachonas – Salonic – Katerini – Paralia Katerini. Distanta Bucuresti Paralia Katerini este de 752 kilometri, respectiv in jur de 9 ore petrecute pe drum in conditii de trafic normale. 

Drumul pana in Paralia Katerini poate fi facut dintr-o singura bucata, iar daca pleci devreme din Bucuresti (in jur de ora 4-5 dimineata), ai toate sansele ca dupa-amiaza sa mai prinzi cateva ore de soare pe plaja din Paralia. 

Alte distante catre Paralia Katerini, cu plecare din diferite orase ale Romaniei:

  • distanta Ploiesti Paralia Katerini – 837 km
  • distanta Brasov Paralia Katerini – 872 km 
  • distanta Craiova Paralia Katerini – 626 km 
  • distanta Galati Paralia Katerini – 991 km 
  • distanta Constanta Paralia Katerini – 906 km 
  • distanta Iasi Paralia Katerini – 1141 km 

Totodata, e important de stiut ca Paralia Katerini se afla la o distanta de 103 km de Aeroportul International Macedonia din Salonic, ceea ce inseamna ca daca vei veni cu avionul, vei face de la aeroport si pana la cazare aproximativ o ora si un sfert in conditii normale de trafic. Cu toate acestea, sunt putini cei care aleg transportul cu avionul catre aceasta statiune, intrucat costurile sunt destul de ridicate comparativ cu transportul cu masina personala sau cu autocarul.  

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
paralia katerini biserica

Vremea Paralia Katerini si temperatura apei. Cand e potrivit sa mergi aici

Sezonul estival in Paralia Katerini si in general in Riviera Olimpului tine mai mult, pentru ca aceasta zona este adapostita de Muntele Olimp, unde se concentreaza masele de aer rece. Clima din Paralia este una mediteraneana, iar sezonul cald dureaza de regula incepand cu luna mai si pana in a doua jumatate a lunii octombrie. 

Un avantaj al zonei din punct de vedere climatic il reprezinta faptul ca temperaturile nu ating aproape niciodata valori caniculare, gratie apropierii fata de munte. 

Cele mai calduroase luni in Paralia Katerini sunt iulie si august, cand se intregistreaza temperaturi cu o medie a maximelor de 30 de grade. In iunie si septembrie, media maximelor este de 28 de grade, in timp ce in lunile mai si octombrie, aceleasi medii coboara la 24 de grade.

Cele mai putine sanse de ploaie in Paralia Katerini sunt in lunile iunie, iulie si august. Luna septembrie are in medie 5 zile ploioase, in timp ce octombrie are 7 zile cu ploaie. 

Temperatura apei in Paralia Katerini atinge valori medii de 25-26 de grade in lunile iulie si august, iar in lunile iunie si septembrie, apa marii are in jur de 23-24 de grade. In octombrie, temperatura apei in Paralia Katerini are aproximativ de 21 de grade. 

Nu sunt putini sunt cei care doresc ca inainte de plecarea in concediu sa urmareasca imagini live din Paralia Katerini. In acest sens, poti accesa acest site, unde poti observa cam care este atmosfera in timp real in centrul si inspre zona de plaja a statiunii. 

paralia katerini biserica

Plaja din Paralia Katerini, lunga si cu intrare lina in apa

Plaja statiunii este evaluata ca fiind una dintre cele mai bune si mai cunoscute de pe Riviera Olimpului si se intinde pe o lungime de aproximativ 4 kilometri. Plaja din Paralia Katerini este premiata Blue Flag, distinctie ce garanteaza ca apa si nisipul de aici sunt curate. 

Un plus al plajei din Paralia Katerini il reprezinta si faptul ca intrarea in apa este lina si nisipul este fin, aspecte ce o fac sa fie potrivita pentru familiile cu copii. 

Cele mai multe dintre barurile de pe plaja ofera sezlonguri si umbrele in schimbul consumatiei de la bar, insa vei gasi la plaja din Paralia Katerini si destul de multe portiuni de plaja libera, respectiv neamenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Vei gasi la aceasta plaja si diverse centre specializate in sporturi nautice, de unde poti inchiria echipament pentru snorkeling sau unde te poti inscrie la cursuri de scufundari. 

plaja paralia katerini

Cazare Paralia Katerini. Ce hoteluri gasesti in aceasta statiune

Hotelurile din Paralia Katerini sunt pozitionate pe cateva linii paralele cu plaja, cele mai apropiate dintre acestea fiind la circa 50 de metri de plaja, iar cele mai indepartate la maximum 450 m. Prin urmare, in cele mai multe dintre cazuri, se ajunge destul de usor la plaja indiferent de zona in care alegi sa te cazezi. 

Atentie, insa – orasul Katerini (a nu se confunda cu statiunea Paralia Katerini), se afla la aproximativ 8 kilometri distanta de aceasta si respectiv de malul marii. 

Hotelurile din Paralia Katerini sunt compacte (asezate foarte aproape unul de celalalt) si majoritatea sunt afaceri de familie. 

Tocmai de aceea, vei gasi foarte multe unitati de cazare de tip studio/apartamente de inchiriat, vile, dar si hoteluri, in general de 2 si 3 stele. Cele mai multe dintre spatiile de cazare au chicineta inclusa, pentru ca majoritatea turistilor care vin in Paralia Katerini prefera regimul self catering. In statiune exista multe supermarketuri si mici magazine de unde te poti aproviziona foarte usor.

Este cunoscut faptul ca turistii care vin aici aleg Paralia Katerini in mod particular pentru cazarea foarte accesibila si pentru tarifele convenabile ale celorlalte servicii. 

In acest sens, iti recomandam o cazare care sa aiba eventual micul dejun inclus, caci pe faleza, respectiv zona de promenada a statiunii, vei gasi o sumedenie de restaurante si taverne unde vei putea manca la preturi bune. 

Gasesti mai jos o serie de variante de cazare in Paralia Katerini, atat hoteluri cu preturi atractive, cat si hoteluri cu servicii mai bune.

  • Boutique Hotel de 3 stele, pe malul marii, la aproximativ 500 de metri de biserica Agia Fotini 
  • Hotel Ioni de 3 stele, localizat chiar in centrul statiunii, langa biserica Agia Fotini 
  • Hotel Strass de 3 stele, asezat la 150 de metri de plaja 
  • Hotel Europe de 3 stele, recent renovat si la o distanta de 150 de metri de plaja 
  • Cosmopolitan Hotel Spa de 4 stele, la iesirea din statiunea Paralia Katerini, intr-o zona mai linistita si la circa 200 de metri de plaja 
  • Hotel Mediterranean Village de 5 stele, la 700 de metri de centrul statiunii Paralia, amplasat chiar pe plaja. 

Gasesti la noi pe site peste 40 de variante de hoteluri din Riviera Olimpului, inclusiv din Paralia Katerini!

cosmopolitan hotel spa paralia katerini
Cosmopolitan Hotel Spa

Ce se poate vizita in Paralia Katerini si ce alte activitati mai poti face

Fiind cea mai dezvoltata si animata statiune de pe Riviera Olimpului, Paralia Katerini nu-ti ofera prea multe sanse sa te plictisesti, daca decizi sa iei la pas centrul acesteia. Vei gasi multe magazine si restaurante, carora le vom dedica o sectiune separata mai jos, insa exista si alte locuri sau activitati catre care te poti indrepta.  

Biserica Sfanta Parascheva (cunoscuta si sub denumirea de Agia Fotini) din centrul statiunii, aflata in imediata apropiere a plajei, este unul dintre principalele obiective turistice din Paralia Katerini. Biserica te va surprinde printr-un alb imaculat, insa nu te astepta sa fie o constructie veche, intrucat a fost ridicata intre anii 1951-1954. Cu toate acestea, are picturi frumoase in interior si este, de regula, inclusa in programul multor pelerinaje din Grecia. 

Aquapark-ul din Paralia Katerini, respectiv Kariba Water Gamepark, este un loc incantator pentru cei mici, asa ca daca vrei sa te distrezi cu copiii si in alt loc in afara de plaja, poti face si o vizita aici. Kariba este localizat la 900 de metri de plaja, relativ central, insa nu are foarte multe atractii cu apa. Vei gasi in jur de 7 tobogane, insa tarifele de intrare au fost evaluate de catre turisti ca fiind accesibile. Parcul acvatic este deschis zilnic in intervalul orar 11.00 – 18.00. 

Pista de karting din Paralia Katerini este o alta atractie a statiunii. Vei gasi aici atat masini pentru copii, cat si masini destinate adultilor, iar preturile sunt modice.

Plimbare cu bicicleta catre statiunea Olympic Beach – intre statiunile Paralia Katerini si Olympic Beach exista si o pista pentru biciclete, prin urmare, poti inchiria o bicicleta si te poti plimba relaxat alaturi de cei dragi.

Daca vrei sa faci o vizita si in orasul Katerini, aflat la 8 kilometri distanta, vei descoperi aici Parcul Municipal din Katerini, localizat central si potrivit pentru cei care vor sa se relaxeze intr-o oaza verde, la umbra copacilor. Si aici vei gasi multe restaurante cu mancare traditionala greceasca, dar si magazine.  

katerini town

Restaurante si taverne in Paralia Katerini. Unde si ce poti manca

Paralia Katerini abunda in restaurante/taverne si terase unde poti sa incerci preparatele traditionale grecesti. Vei gasi foarte multe restaurante in statiune, asa ca e posibil chiar sa-ti fie greu sa te decizi unde anume vei manca. 

La cele mai multe dintre aceste restaurante vei gasi in mod evident mancare greceasca, mancare cu specific mediteranean, fructe de mare din belsug, o gama variata de preparate din peste, insa daca preferi alte tipuri de mancaruri precum pizza, paste sau fast food, vei gasi negresit si aceste variante. 

Cateva dintre restaurantele/tavernele din Paralia Katerini, cu review-uri pozitive:

  • Nautilos Taverna – localizat in zona de port a statiunii Paralia Katerini, cu preparate mediteraneene. Printre cele mai laudate feluri de mancare de aici sunt crevetii, salata greceasca si pestele la gratar. 
  • Poseidonio Tavern – in centrul statiunii, pe malul marii, cu fructe de mare si alte preparate din peste. 
  • Molos Fish Resto – in zona de port a statiunii, are o priveliste frumoasa catre port. Nikolas Grill – foarte aproape de Hotel Olympus, in zona de centru, cu preparate la gratar, mancaruri traditionale grecesti, pizza, mancaruri internationale. 
paralia katerini restaurante

Despre preturile din Paralia Katerini 

Este cunoscut faptul ca Paralia Katerini este una dintre statiunile grecesti cu cele mai convenabile preturi la cazari si alte servicii. Sigur ca preturile variaza si aici in functie de calitatea serviciilor alese, caci vei gasi si cateva hoteluri de 4 si 5 stele, unde preturile vor fi evident mai mari, dar si cateva restaurante mai pretentioase. 

In linii generale insa, preturile din Paralia Katerini sunt evaluate de catre turisti ca fiind acceptabile. 

Spre exemplu, o masa la un restaurant mediu cotat, pentru doua persoane, cu trei feluri de mancare incluse, ar trebui sa coste in jur de 35 de euro. Evident, discutam despre o medie a preturilor, caci pretul final depinde si de ce anume vei dori sa consumi in locatia respectiva. 

In supermarket, o sticla de apa plata la 1.5 litri costa aproximativ 0.50 euro, in timp ce o bere locala la 0.5 litri costa 1.15 euro.

Nici preturile la atractii si diverse activitati turistice nu sunt foarte ridicate in Paralia Katerini. Spre exemplu, 5 ture la pista de karting costa in jur de 8 euro/persoana. 

In luna septembrie, preturile la cazare, servicii si chiar suveniruri scad in Paralia Katerini, asa ca daca planuiesti sa mergi aici la inceput de toamna, e posibil sa fii avantajat in acest sens. 

Vrei sa afli mai multe despre preturile din aceasta statiune? Poti citi si articolul Despre preturi in Paralia Katerini. Care sunt costurile medii ale unei vacante aici si ce preturi gasesti in statiune 

Shopping in Paralia Katerini. Ce magazine gasesti in statiune

La capitolul shopping, statiunea sta destul de bine, fiind considerata un loc potrivit pentru cei care vor sa-si adauge articole vestimentare noi in garderoba sau pentru cei care intentioneaza sa plece cu suveniruri multe acasa. 

Vei observa ca exista foarte multe magazine cu haine de blana si haine de piele. De regula, hainele de blana sunt facute in orasul grecesc Kastoria, la 200 de kilometri distanta de Paralia Katerini, iar preturile pornesc de la 150-200 de euro (veste de blana) si ajung chiar si la 15.000 de euro. 

haine de blana

In Paralia Katerini exista si multe magazine care vand bijuterii dintr-un aliaj de aur si titan, cu un sistem de vanzare mai putin obisnuit – respectiv la centimetru. Evident, aceste bijuterii nu sunt realizate din aur (uneori sunt facute chiar si din plastic suflat) si au o calitate indoielnica, insa exista si magazine cu bijuterii veritabile, din aur si argint. Verifica intotdeauna marcajele si cauta review-uri pe internet despre magazinul din care esti tentat sa cumperi. 

In unele cazuri, iti poti permite sa negociezi preturile, respectiv in magazinele cu blanuri, in magazinele cu suveniruri si uneori, chiar si la bijuterii. 

Excursii optionale din Paralia Katerini

Paralia Katerini este un bun punct de plecare catre atractiile din intreaga zona a Rivierei Olimpului, prin urmare vei gasi foarte multe oferte de excursii de tip “day trip” sau croaziere catre locatii deosebite. Te poti inscrie la o astfel de excursie organizata daca preferi mai multa comoditate sau le poti face pe cont propriu daca vrei sa profiti de faptul ca te afli in vacanta cu masina personala. 

  • Excursie de o zi la Meteora, unde poti admira superbele manastiri construite pe stancile inalte 
  • Croaziera catre insula Skiathos, cu oprire la plaja Koukounaries si timp de vizitare pe frumoasa insula Skiathos, unde cel mai probabil vei lua si pranzul  
  • Excursie in Salonic, unde vei vizita majoritatea obiectivelor turistice, fara sa ai stresul parcarii in cazul in care optezi pentru un tur organizat 
  • Excursie la cascadele Edessa si Loutra Pozar – drumetie la cascade si vizita la baile termale  
  • Excursie la Situl Arheologic Dion 
  • Excursie la Castelul din Platamonas 
  • Croaziera catre Muntele Athos, Laguna Albastra si Insula Ammouliani 
  • Excursie de o zi pe Muntele Olimp 
muntele olimp

Daca esti interesat sa afli mai multe despre acest subiect, poti citi articolul Excursii optionale din Paralia Katerini. Ce locuri frumoase poti vizita in apropierea acestei statiuni 

In concluzie, Paralia Katerini este cea mai dezvoltata si cunoscuta statiune de pe Riviera Olimpului, animata si destul de aglomerata in plin sezon, insa cu unele dintre cele mai convenabile preturi de pe intreg litoralul grecesc. Poti face o vacanta aici cu un buget redus, gasesti restaurante cu mancare traditionala greceasca, o plaja buna si o multime de atractii care pot fi vizitate in imprejurimi.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?