Olympic Beach si vacanta intr-una dintre statiunile linistite de pe Riviera Olimpului

Olympic Beach este una dintre statiunile linistite si de mici dimensiuni de pe Riviera Olimpului din Grecia si este unita de Paralia Katerini prin plaja si printr-un bulevard. 

Fiind o statiune mai restransa si mai putin ofertanta din punct de vedere al animatiei, Olympic Beach poate fi o alegere buna pentru acei turisti care cauta un loc linistit in care sa-si petreaca zilele de concediu. 

Olympic Beach se afla la doar 3 kilometri de Paralia Katerini si la aproximativ 77 de kilometri de Salonic. 

Daca intentionezi sa-ti petreci vacanta in aceasta zona turistica a Greciei, nu uita ca la noi pe site ai unele dintre cele mai bune oferte vacanta Riviera Olimpului, cu multe optiuni din care poti selecta ce este potrivit pentru tine!

Motive pentru o vacanta in Olympic Beach

Principalele motive pentru care ai alege o vacanta in Olympic Beach si nu in Paralia Katerini ar trebui sa fie legate in mod special de dorinta de a te caza intr-un loc mai putin aglomerat si ceva mai linistit.

  • fiind o statiune mai mica, nu vei gasi aici freamatul si agitatia din Paralia Katerini 
  • in Olympic Beach ai hoteluri cu preturi accesibile, insa poti opta si pentru unitati de cazare ceva mai pretentioase, localizate intre aceasta statiune si Paralia Katerini 
  • statiunea are o plaja buna, premiata Blue Flag
  • ai destul de multe taverne si restaurante unde mananci bine la preturi rezonabile
  • poti face excursii de o zi catre diferite atractii din imprejurimi 
  • poti ajunge oricand foarte repede in Paralia Katerini pentru shopping sau daca simti nevoia de mai multa animatie

Distanta Bucuresti Olympic Beach si cum ajungi cu masina pana aici 

Daca pleci din Bucuresti cu masina personala catre Olympic Beach, vei petrece in jur de 9 ore pe drum. Distanta Bucuresti Olympic Beach este de 754 de kilometri, cu intrare in Grecia pe la vama Kulata, pe urmatorul traseu: 

Bucuresti – Giurgiu-Ruse – traversarea Bulgariei (Sofia, Sandanski) – Kulata – Promachonas – Salonic – Katerini – Olympic Beach (Olympiaki Akti). 

Drumul poate fi parcurs de regula intr-o singura zi, iar daca te mobilizezi sa pleci destul de devreme din Bucuresti, poti ajunge la cazare in Olympic Beach dupa-amiaza. 

Olympic Beach se afla la 106 kilometri de aeroportul din Salonic, iar daca vei decide sa calatoresti cu avionul catre aceasta destinatie, e bine de stiut ca in conditii normale de trafic ar trebui sa faci de la aeroport si pana in centrul Olympic Beach in jur de o ora si jumatate. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Ce trebuie sa stii despre Olympic Beach si ce poti face in aceasta statiune 

Olympic Beach este cunoscuta si sub denumirea de Olympiaki Akti (cel mai probabil asa o vei gasi pe harti) si este una dintre destinatiile turistice de interes de pe Riviera Olimpului, apartinand de municipalitatea Katerini a regiunii Pieria. Asa cum precizam inca de la inceput, Olympic Beach este unita de statiunea mai mare si mai animata Paralia Katerini prin fasia de plaja si totodata printr-un bulevard, cu pista pentru biciclete si o alee pietonala. 

Pe promenada principala a statiunii se gasesc taverne, restaurante, fastfood-uri si mici magazine, multe dintre ele cu suveniruri sau de tip minimarket, insa spre deosebire de Paralia Katerini, aici nu exista prea multe optiuni de supermarket-uri si nici prea multe alternative de divertisment. Cu toate acestea, ai de unde alege in ceea ce priveste restaurantele, unele dintre ele au vitrine cu peste proaspat care poate fi gatit pe loc, iar cele mai multe dintre localuri au preturi rezonabile. În centrul statiunii exista biserica ortodoxa Sf. Procopie.

Daca esti cazat in Olympic Beach si vrei sa faci cumparaturi mai variate sau alte activitati, te poti indrepta catre Paralia Katerini sau catre orasul Katerini, aflat la 8,6 kilometri de centrul statiunii. Vei gasi si un magazin Jumbo la 11 kilometri de Olympic Beach. In Paralia ai si un mic aquapark, dar si o pista de karting. 

Vremea in Olympic Beach si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici

Olympic Beach isi bucura turistii cu vreme buna pe intreg parcursul verii si chiar cu un sezon cald mai lung, gratie climei mediteraneene si a pozitionarii geografice. Cele mai ridicate temperaturi in Olympic Beach se inregistreaza in lunile iulie si august, atunci cand in medie sunt in jur de 30-31 de grade pe timp de zi, si aproximativ 21-23 de grade noaptea. 

In luna august sunt si cele mai putine sanse de ploaie, insa daca vrei sa prinzi statiunea mai putin aglomerata, inceputul lui iunie sau a doua jumatate a lunii septembrie vin cu temperaturi placute (in jur de 28 de grade pe timp de zi). 

Temperatura apei marii inregistreaza cele mai ridicate valori tot in lunile iulie si august (26-27 de grade in medie), insa poate fi buna pentru baie si la inceput sau la sfarsit de sezon. Spre exemplu, in luna septembrie, apa marii are in jur de 25 de grade, iar din octombrie temperatura incepe sa scada destul de considerabil, ajungand spre sfarsitul lunii la 20-21 de grade. 

Despre cazare in Olympic Beach. Ce hoteluri gasesti 

Majoritatea unitatilor de cazare din Olympic Beach sunt vile si hoteluri de 2-3 stele, de tip afacere de familie, cu studio-uri si apartamente de inchiriat, multe dintre ele avand si o zona cu chicineta inclusa. Exista si hoteluri cu mic dejun inclus, dar si hoteluri cu servicii mai pretentioase, care se afla in mare parte pe fasia de coasta dintre Olympic Beach si Paralia Katerini. 

Ti-am pregatit mai jos si cateva variante de cazare in Olympic Beach.

  • Ammos Beach Studios & Suites de 2 stele, la 50 de metri de plaja si foarte aproape de restaurante 
  • Hotel Ouzas de 2 stele, la 150 de metri de plaja, cazare in camere dotate cu chicineta 
  • Hotel Amfion de 2 stele, la 3 minute de plaja, in apropiere exista si un supermarket 
  • Hotel Giannoulis de 3 stele, la doar 30 de metri de plaja si la 500 de metri de centrul statiunii Olympic Beach 
  • Hotel Mediterranean Princess de 4 stele, adults only, localizat intre Olympic Beach si Paralia Katerini, la 150 de metri de plaja
  • Hotel Grand Platon de 4 stele, tot intre Olympic Beach si Paralia Katerini, la 250 de metri de plaja 

Gasesti toate aceste oferte la noi pe site, alaturi de multe alte variante de hoteluri de pe Riviera Olimpului.

Hotel Mediterranean Princess

Cum este plaja din Olympic Beach

Plaja din Olympic Beach este lata, destul de lunga si premiata Blue Flag. Este o plaja de nisip, cu multe zone amenajate cu sezlonguri si umbrele. Ca si in cazul altor statiuni de pe litoralul grecesc, si aici se pot ocupa sezlonguri si umbrele in schimbul consumatiei de la barurile de pe plaja. 

Bucata de plaja dintre Olympic Beach si Paralia Katerini este de regula mai libera si nu foarte amenajata, prin urmare, daca esti in cautare de liniste, poti incerca acest segment. Tot in aceasta zona se afla si campingul din statiune.

De-a lungul plajei din Olympic Beach exista o promenada cu terase, magazine cu articole pentru plaja, costume de baie, jucarii pentru nisip, asadar nu prea ai cum sa nu gasesti ceva din aceasta categorie. 

Excursii din Olympic Beach. Locuri frumoase de vizitat in apropiere 

La fel ca si in cazul statiunii invecinate Paralia Katerini, si din Olympic Beach poti porni catre locuri frumoase de vizitat din zona Rivierei Olimpului, fie pe cont propriu, cu masina personala, fie prin intermediul agentiilor locale, cu tururi organizate. Exista si o serie de croaziere catre destinatii superbe, care te-ar putea interesa. 

  • Excursie pe Muntele Olimp, care include de cele mai multe ori si vizita la situl arheologic Dion, in orasul Litochoro, in satul Pantaleimonas si uneori chiar si la Castelul din Platamonas. 
  • Excursie la Meteora, unde vei admira complexul de manastiri ortodoxe localizate in varf de stanci 
  • Clasica excursie la Salonic, unde daca nu ai ajuns pana in prezent, merita sa vizitezi principalele obiective ale celui de-al doilea oras ca marime din Grecia. 
  • Tur de o zi la cascadele Edessa si baile termale Pozar
Muntele Olimp

Daca iti plac plimbarile pe mare, te poti orienta catre urmatoarele excursii de o zi:

  • Croaziera catre insula Skiatos (cel mai probabil vei fi transferat catre portul din Volos de unde vei lua vaporasul)
  • Croaziera catre Muntele Athos (cu transfer in portul Ormos Panagias din Sithonia) 

Daca vrei sa citesti mai multe despre locurile din aceasta zona catre care se organizeaza tururi de o zi, poti accesa articolul Excursii optionale din Paralia Katerini. Ce locuri frumoase poti vizita in apropierea acestei statiuni 

Faptul ca Olympic Beach se afla la o distanta atat de mica de vibranta Paralia Katerini le ofera turistilor posibilitatea de a se indrepta oricand catre animatie, shopping si distractie.

In concluzie, Olympic Beach se potriveste celor care cauta o vacanta relaxanta si mai linistita, intr-o zona fara viata de noapte activa si fara prea multe elemente de entertainment si poate fi un bun punct de plecare catre obiectivele turistice ale Rivierei Olimpului.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?