Totul despre Possidi Beach Kassandra, una dintre cele mai frumoase atractii ale acestui brat din Halkidiki

Pui la cale o vacanta in Kassandra Grecia si ti-ai propus sa vezi cele mai frumoase plaje ale primului brat din Halkidiki? Possidi Beach este, cu siguranta, un loc pe care nu vrei sa-l ratezi, insa inainte sa ajungi aici trebuie sa stii ca aceasta plaja are mai multe portiuni incantatoare. In mod categoric, Possidi Cape (Capul Possidi) este cea mai spectaculoasa dintre toate. 

Possidi Cape este un promontoriu nisipos, aflat in sud-vestul Kassandrei, la 2 kilometri de statiunea Possidi, care strapunge marea in dreptul Golfului Thermaic. Fotografiile si filmarile surprinse aici vorbesc parca de la sine, asa ca noua nu ne ramane decat sa-ti explicam cum ajungi aici si sa-ti prezentam cateva detalii care-ti pot fi utile la fata locului. 

Si pentru ca ne-am obisnuit sa organizam eficient concedii de mai bine de 14 ani, iti putem spune si ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu peste 70 de hoteluri din care sa-l alegi usor pe cel potrivit cerintelor tale.

Cum ajungi la Possidi Beach si unde poti sa lasi masina

Cei mai multi dintre turisti cunosc sau cauta acest loc dupa denumirea “Possidi Beach”. In realitate, daca vrei sa ajungi pe aceasta fasie de nisip total neamenajata, care strapunge marea, trebuie sa stii ca vei merge la Possidi Cape. Din acest punct, pleaca doua plaje, una in partea de est si o alta in partea de vest. Acestea sunt cunoscute si sub denumirile de Possidi West Beach si Possidi East Beach. 

Noi spunem ca ar fi pacat sa ajungi pe una dintre aceste doua plaje si sa nu mergi pana in varful promontoriului, pentru a te bucura de un peisaju rupt parca de pe alta planeta. 

Possidi Cape este localizat la 38 kilometri departare de Nea Potidea (prima statiune de la intrarea pe bratul Kassandra) si la 101 kilometri distanta de Salonic. 

Din Kallithea si pana aici ai de parcurs 21 kilometri, iar din Siviri in jur de 14 kilometri. 

Daca vrei sa mergi cat mai aproape de Capul Possidi (nu la una dintre cele doua plaje), vei vedea ca exista o parcare aproape de Farul alb din Possidi si in imediata vecinatate a unui camping. Altfel, pentru fiecare dintre cele doua plaje, vei gasi locuri de parcare pe portiunea de drum din spate. 

Nu te aventura sa mergi cu masina pe nisip catre Possidi Cape, pentru a ajunge cat mai aproape de varful promontoriului. In primul rand, trebuie sa ocrotesti mediul inconjurator, iar in al doilea rand, ai sanse destul de mari sa ramai blocat in nisip. 

Daca nu te vei afla in Kassandra cu masina personala sau vei vrea, din varii motive, sa te deplasezi cu transportul public local, e bine de stiut ca exista statie KTEL si in Possidi. Poti intra pe acest site pentru a vedea orarul fiecarei luni si pentru a selecta punctul din care vrei sa calatoresti. 

Noi am simulat un traseu al autobuzului KTEL din Nea Potidea si pana in Possidi, pentru luna iulie (pe site il vei putea selecta cu denumirea POSIDI). Am gasit 4 curse disponibile, fiecare cu o durata de circa 45 minute si un pret de 4 euro/persoana.  

Cum arata cele doua portiuni de plaja Possidi Beach si Possidi Cape

Avantajul zonei turistice Possidi este acela ca plajele sale au cate ceva de oferit pentru fiecare turist in parte. Possidi Beach (atat cea de est, cat si cea de vest, cunoscuta si cu denumirea de Aigeopelagitika) are portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si multe segmente de plaja libera. 

In zonele amenajate exista si baruri, taverne, uneori chiar si serviciu de salvamar, asadar vei avea toate conditiile unei experiente cat mai confortabile la plaja. 

Situatia se schimba insa atunci cand te indrepti catre Possidi Cape. Varful promontoriului are o plaja de nisip care de la un sezon la altul isi schimba forma, in functie de conditiile meteo de pe parcursul anului. 

Aceasta plaja nu dispune de servicii de niciun fel, prin urmare, trebuie sa vii pregatit cu toate cele necesare, mai ales ca locul este lipsit de umbra naturala. 

Ia cu tine propria umbrela, prosop, crema cu factor de protectie ridicat, sapca, dar si ceva gustari si racoritoare, pentru ca nu ai in imediata apropiere vreun magazin de unde sa te poti aproviziona. Asigura-te ca lasi in urma ta natura cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o. 

Este recomandat sa ai la tine si incaltarile speciale pentru apa, intrucat atat la Possidi Cape, cat si la plajele din est si din vest, sunt sanse sa dai de pietre sau chiar de stanci la intrarea in mare. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Possidi Beach

Fiind ceva mai indepartata de Salonic, Possidi Beach (referindu-ne, desigur, la toate portiunile sale) nu este atat de aglomerata precum plajele unor statiuni mai animate din Kassandra. Este avantajata la acest capitol si de dimensiunile sale generoase. 

Cu toate acestea, este evident ca in perioada iulie-august, aici vor veni mai multi turisti, insa asta nu inseamna ca pe fasia de nisip de la Possidi Cape nu vei avea loc oriunde poftesti. Sunt sanse totusi ca pe portiunile de est si de vest de la Possidi Beach sa nu prinzi sezlong chiar acolo unde-ti place, daca nu vii la primele ore ale diminetii. 

Atmosfera devine mult mai degajata dupa prima jumatate a lunii septembrie, dar si la sfarsit de mai si la inceput de iunie. In plus, temperaturile vor fi mai placute si preturile la cazare ceva mai prietenoase cu buzunarul. 

Cea mai calda apa a marii o gasesti aici in august, cand atinge valori medii de 25 de grade, insa in luna septembrie, media se pastreaza undeva la 23 de grade, ceea ce inseamna ca va fi inca buna pentru baie. 

In loc de concluzie

Possidi Beach si Possidi Cape sunt, fara doar si poate, unele dintre cele mai incantatoare locuri de la malul marii din Kassandra, iar daca se intampla sa ajungi in aceasta zona, te sfatuim sa-ti faci un cadou si sa le vizitezi 🙂

Daca ai vazut deja Possidi Cape si simti ca mai ai si alte informatii care le pot completa pe cele de mai sus, asteptam cu interes si feedback-ul tau. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Kassandra!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?