Aigeopelagitika, una dintre cele mai frumoase plaje din zona Possidi Kassandra

Cu un nume ceva mai greu de pronuntat, insa cu peisaje rupte din destinatiile exotice si o apa a marii cat se poate de turcoaz,  Aigeopelagitika este unul dintre segmentele plajei de vest a Capului Possidi, un loc fascinant al primului brat din peninsula Halkidiki

Plaja se afla in imediata apropiere a satului Possidi si la mica distanta fata de statiunea Skala Fourkas si merita vazuta, alaturi de Capul Possidi, atata vreme cat vei alege sa-ti faci vacanta in aceasta zona. 

Gasesti in continuare mai multe detalii despre vizita la Aigeopelagitika Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu zeci de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Localizare Aigeopelagitika Beach si distante din principalele statiuni 

Plaja Aigeopelagitika se afla la 4 kilometri de centrul satului Possidi si la 8 kilometri departare de statiunea Skala Fourkas, pe coasta de vest a bratului Kassandra.

De la intrarea pe brat (din statiunea Nea Potidea) si pana la Aigeopelagitika sunt 38 kilometri, drum care se parcurge cu masina in aproximativ 40 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Sani si pana aici sunt 36 kilometri, iar cei cazati in zona Siviri pot ajunge la Aigeopelagitika in aproximativ 20 de minute, caci distanta intre cele doua este de 15,5 kilometri. 

Nici Kassandria, orasul care serveste drept capitala administrativa a bratului Kassandra, nu este foarte departe de Aigeopelagitika. Intre cele doua sunt doar 16 kilometri. 

Prin urmare, daca esti cazat in vreuna dintre statiunile de pe coasta de vest a Kassandrei, nu ar trebui sa faci prea mult pe drum pana la aceasta plaja absolut minunata si implicit pana la Capul Possidi, pe care-ti recomandam din suflet sa nu-l ratezi. 

Se poate parca in zona din spatele plajei, unde exista spatiu suficient, chiar si in plin sezon. 

Cum arata Aigeopelagitika si ce servicii gasesti aici 

Aigeopelagitika este o plaja cat se poate de aspectuoasa, fiind avantajata, desigur, si de apropierea fata de Capul Possidi si a sa fasie de nisip care strapunge marea, oferind peisaje uluitoare. 

Aigeopelagitika este denumirea primita de plaja de vest a Capului Possidi, este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, are in jur de 3 kilometri lungime si o apa a marii cat se poate de limpede si de curata.

Este o plaja deosebit de potrivita pentru cei care doresc sa admire apusurile, si are avantajul de a oferi cate ceva pentru fiecare tip de turist in parte. 

Cei care prefera comoditatea la plaja vor avea acces, in mod special pe segmentul central, la zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, in timp ce aceia care doresc sa stea pe prosop, vor avea la dispozitie spatii generoase de plaja libera. 

Exista pietricele la intrarea in mare, motiv pentru care se recomanda acei cipici speciali pentru apa. 

In zona din spatele plajei exista cateva unitati de cazare, iar in imediata apropiere a malului marii gasesti si o serie de beach baruri, unele dintre ele administrand zonele cu sezlonguri. 

Printre cele mai cunoscute se numara Cocus Beach Bar (cu peste 1600 recenzii pe Google), frecventat in mod special de tineri. 

De-a lungul plajei exista si cateva terenuri de campare, dar si 1-2 centre de sporturi acvatice, de unde poti inchiria echipament sau unde te poti inscrie la diferite experiente. 

Mai jos gasesti un video filmat cu drona in zona plajei Aigeopelagitika. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Aigeopelagitika

Gratie lungimii sale, dar si a localizarii la distante mai mari fata de statiuni animate precum Kallithea sau Hanioti, Aigeopelagitika nu este o plaja foarte aglomerata, nici macar in plin sezon.

Desigur, in intervalul iulie-august, fluxul de turisti va fi si aici mai ridicat, iar daca vrei sa prinzi sezlong intr-un loc anume sau mai aproape de malul marii, e bine sa ajungi mai devreme.

Totusi, daca faci parte din randul celor mai putin prietenosi cu temperaturile ridicate si cu aglomeratiile, unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita Aigeopelagitika sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, plaja Aigeopelagitika va fi mai libera, temperaturile mai blande, iar preturile la cazare mai scazute. 

Alte plaje apropiate de Aigeopelagitika

Si cum plaja Aigeopelagitika nu este singura de care te poti bucura in aceasta zona, e bine sa ai in vedere ca in relativa apropiere mai gasesti si urmatoarele: 

Plaja Capului Possidi, care este practic o continuare a plajei Aigeopelagitika, respectiv acea fasie de nisip complet neamenajata care strapunge marea. Chiar daca este lipsita de servicii de orice fel, merita vizitata, poate intr-o zi mai innorata sau cu propria umbrela. Vederea este spectaculoasa in aceasta zona, iar daca esti un impatimit al fotografiilor, cu siguranta te vei bucura aici de cadrul potrivit. 

Sa nu uitam nici de segmentul de est al plajei Possidi, caz in care gasesti din loc in loc amenajare cu sezlonguri si umbrele, alaturi de o serie de taverne si unitati de cazare. 

Plaja Skala Fourkas, lunga de circa 2,5 kilometri si premiata Blue Flag se mai afla in apropierea Aigeopelagitika Beach. In zona centrala este amenajata cu sezlonguri si umbrele, in timp ce zonele marginale sunt libere. 

O gasesti la 6 kilometri departare de Aigeopelagitika. 

Plaja Mola Kaliva este o alta plaja mai putin cunoscuta a bratului, localizata la 8 kilometri distanta de Aigeopelagitika. Se desfasoara intre asezarile Mende si Kaloutsikos si este destul de ingusta si formata din pietris, aspect ce nu o face sa fie tocmai confortabila. Exista si o mica portiune amenajata cu sezlonguri si umbrele (pe 1-2 randuri), insa acestea se pot ocupa destul de repede in plin sezon. 

In loc de concluzie

Aigeopelagitika este una dintre cele mai aspectuoase plaje ale Kassandrei, in mod special gratie faptului ca se uneste cu Capul Possidi. Daca ai ajuns deja aici si simti ca informatiile de mai sus pot fi completate si cu alte noutati, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Iar daca planuiesti sa vii aici, insa nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?