Vacanta in Agios Gordios, una dintre cele mai frumoase statiuni de pe coasta de vest a insulei Corfu

La vreo 18 kilometri departare de Corfu Town, pe coasta de vest a insulei, intr-o zona cat se poate de bogata in vegetatie, statiunea Agios Gordios isi asteapta an de an vizitatorii cu peisaje de exceptie si mai toate serviciile potrivite unei vacante reusite. 

Dealurile din Agios Gordios ofera iubitorilor de natura zeci de nuante de verde, in timp ce satele traditionale din imediata vecinatate stau la indemana celor care vor sa se bucure de experiente autentice. Plaja acestei statiuni este lunga, formata din nisip si foarte bine amenajata, iar tavernele cu mancare greceasca, peste si fructe de mare, se gasesc la tot pasul.  

Ceva mai multe amanunte utile despre vizita in Agios Gordios gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Ce sa stii despre Agios Gordios 

O statiune de dimensiuni medii, destul de bine dezvoltata, Agios Gordios pare sa fie una dintre optiunele perfecte pentru cei care cauta mai putina agitatie si aglomeratie, in dorinta de a se relaxa in vacanta. 

Desi are o plaja generoasa si bine organizata, statiunea se distinge mai degraba printr-o atmosfera calma. In zona sunt multi pini, iar aerul din zona se pastreaza proaspat chiar si atunci cand temperaturile pot deveni deranjant de ridicate. 

Agios Gordios are mai multe mici magazine, benzinarie, statie de autobuz, centru de rent a car, ATM-uri, restaurante, taverne si patiserii, alaturi de optiuni de cazare pentru toate preferintele si toate buzunarele. 

In zona de centru se afla si o mica bisericuta (marcata pe Harti cu St. Gordios Greek Orthodox Chapel), iar pe dealurile din apropiere exista trasee de hiking, dar si cateva viewpoint-uri absolut magnifice.

Motive pentru o vacanta in Agios Gordios 

Daca esti tentat sa dai o fuga pana in Agios Gordios in timpul vacantei tale in Corfu sau chiar sa-ti rezervi cazare in aceasta frumoasa statiune, mai jos ti-am pregatit principalele atuuri ale acestui loc: 

  • este localizat relativ aproape de Corfu Town, iar in plus, poti ajunge aici si cu transportul local 
  • este dezvoltat din punct de vedere turistic, ceea ce inseamna ca vei avea la indemana mai toate serviciile de care ai avea nevoie
  • ai de ales dintr-o multime de variante de vile si hoteluri, incepand cu acelea mai prietenoase cu buzunarul si pana la cele de lux
  • odata ajuns in zonele mai inalte ale statiunii, te bucuri de o priveliste exceptionala catre mare
  • are o plaja formata din nisip, lunga de aproximativ 1,5 kilometri, bine amenajata si cu sectiune pentru nudisti 
  • poti practica o gama variata de sporturi acvatice
  • ai la indemana trasee pentru drumetii intr-un cadru natural de exceptie, poti vizita usor sate traditionale, iar aerul din aceasta zona este mai curat
  • in Agios Gordios gasesti si mai multe variante de taverne si restaurante, iar meniurile sunt cat se poate de bogate in mancaruri traditionale, peste si fructe de mare 

Suna bine? Te invitam sa citesti in continuare si alte detalii despre aceasta statiune superba de pe coasta de vest a insulei Corfu 🙂 

Unde se afla Agios Gordios si cum ajungi aici

Pentru a nu alimenta vreo confuzie, trebuie sa precizam de la inceput ca in Corfu exista trei statiuni cu denumiri asemanatoare: Agios Gordios, la care facem referire in acest articol, Agios Georgios Pagon (in partea de nord-vest) si Agios Georgios Argyradon (in partea de sud-vest). 

Asadar, atunci cand vrei sa cauti mai multe imagini sau informatii pe internet despre Agios Gordios, asigura-te ca ai scris denumirea corect si ca nu-l confunzi cu vreuna dintre celelalte doua statiuni mentionate mai sus. 

Agios Gordios se afla la 17,8 kilometri distanta de Corfu Town, iar pentru ca drumul intre cele doua nu este tocmai drept, ia in calcul sa faci, cu masina, in jur de 35 minute dintr-un punct in altul. 

Frumoasa statiune Paleokastritsa se afla la 26 kilometri departare de Agios Gordios, insa timpul petrecut pe drum intre cele doua ar trebui sa fie similar cu cel pana in Corfu Town. 

Sidari este la 44 kilometri departare de aceasta statiune, in timp ce animatul Kavos se afla la 38 kilometri distanta (aproximativ o ora de mers pe drum, cu masina). 

In Agios Gordios se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus. Programul acestora si tarifele curselor pot fi verificate pe site-ul oficial al transportatorului. 

Spre exemplu, din Corfu Town si pana in Agios Gordios (linia B10), o cursa cu Green Bus dureaza in jur de 40 minute si costa 2.20 euro/persoana. Copii cu varsta pana in 6 ani calatoresc gratuit. 

Vremea Agios Gordios si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Am specificat deja ca in Agios Gordios, temperaturile pot fi usor mai placute si mai suportabile gratie zonei cu aspect muntos si a aerului curat. 

Totusi, in intervalul iulie-august, media maximelor atinge si aici in jur de 31 grade la umbra, cu foarte putine sanse de ploaie si in jur de 11-12 ore de soare. 

Temperatura medie a apei marii in aceasta perioada atinge in Agios Gordios in jur de 24.8 grade, insa este cunoscut faptul ca pe coasta de vest a insulei Corfu, apa poate fi usor mai rece. 

Desi nu se numara printre cele mai animate si dezvoltate statiuni ale insulei, Agios Gordios va primi, inevitabil, un numar mai ridicat de turisti in intervalul iulie-august. 

Daca vrei sa eviti plaja mai aglomerata si temperaturile mai ridicate, poti alege sa vii aici si la sfarsit de mai, la inceput de iunie (caz in care apa marii va fi ceva mai rece) sau la sfarsit de septembrie (apa marii pastreaza valori usor similare cu cele de la sfarsitul verii). 

Despre plaja din Agios Gordios 

Plaja Agios Gordios (Paralia Agios Gordios, asa cum o vei gasi pe Harti) se intinde pe circa 1,5 kilometri lungime si este formata din nisip. 

Spre deosebire de alte plaje de pe coasta de vest a insulei, este mai generoasa si ceva mai lata si, in plus, este bine amenajata. 

Cei care vor sa stea pe sezlong vor gasi fara probleme astfel de segmente organizate, in timp ce acei turisti care prefera sa se aseze pe prosop se vor putea bucura de spatiu suficient. 

Plaja acestei statiuni a fost premiata cu distinctia Blue Flag, ceea ce inseamna ca in zona din spate ar trebui sa gasesti mai toate serviciile de care ai putea avea nevoie: cabine de schimb, toalete, dusuri, baruri si restaurante, dar si centre de sporturi nautice. 

La intrarea in mare exista pietre, adica e bine sa iei cu tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. In cazul in care nu o ai la tine, stai linistit, o vei putea cumpara de la una dintre tarabele cu articole de plaja din statiune (cu preturi intre 8-10 euro/perechea). 

Unele site-uri de specialitate sustin ca exista si mic un segment de plaja dedicat practicantilor de nudism, intr-o zona mai retrasa. 

Plaja are o deschidere ampla catre mare, iar in unele perioade se pot forma curenti si valuri mai mari, lucru pe care e bine sa-l ai in vedere daca vii aici alaturi de copii sau daca nu esti un bun inotator.

Mai multe informatii despre plaja acestei statiuni gasesti la noi pe blog, in articolul: Relaxare si peisaje superbe la Agios Gordios Beach Corfu. Ce sa stii despre aceasta plaja de pe coasta de vest a insulei

Unde te cazezi in Agios Gordios

Asa cum spuneam inca de la inceput, in zona Agios Gordios exista numeroase variante de cazare, sa spunem de ordinul zecilor. 

Multe dintre hotelurile si casele de vacanta de aici au o vedere catre mare, unele dintre acestea fiind ridicate chiar si la 200 metri deasupra cladirilor de la malul marii si a statiunii principale. Din punct de vedere al peisajelor pe care le ofera, Agios Gordios este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase golfuri din Corfu. 

Marea majoritate a acestora sunt cotate cu 3 stele si au regim de cazare self catering, insa pentru cei care doresc mai mult confort si servicii mai bune, exista si o serie de variante de 4 sau chiar de 5 stele, vile cu piscine, etc. 

Ce poti sa faci in Agios Gordios si in imprejurimi 

Am ajuns si la cea mai interesanta parte a acestui articol, aceea in care abordam subiectul activitatilor si a obiectivelor din zona Agios Gordios.

Plaja statiuni este, fara doar si poate, atractia numarul unu a locului. Toate activitatile centrate pe zona malului marii, sporturile acvatice (diving, snorkeling, etc.), voleiul pe plaja, relaxarea ocupa locurile fruntase in topul activitatilor de care se bucura turistii care vin in Agios Gordios. 

Restaurantele din Agios Gordios sunt, intai de toate, o necesitate, dar si o atractie, caci, in definitiv, te vei afla in Grecia si nu oriunde, ci in Corfu, unde gastronomia este cat se poate de bogata. 

Printre cele mai cunoscute locuri in care poti lua masa se numara taverna Akrogiali, restaurantul Thalassa, restaurantul Ortholithi, restaurantul Sabbia – toate localizate chiar in zona de plaja. 

Sebastian’s Family Taverna si restaurantul Linda, deschise ceva mai sus, au strans, de asemenea, mai multe recenzii bune. 

Viata de noapte nu este una activa in Agios Gordios, insa exista cateva restaurante si baruri unde atmosfera poate sa devina mai intensa dupa lasarea serii, poate chiar cu spectacole de muzica live, etc. (Lemon Tree Bar, Moonflower bar). 

Satele traditionale Kato Garouna, Sinarades si Pentati se afla in imediata apropiere a statiunii si merita vizitate atata vreme cat vrei sa te bucuri de peisaje frumoase si de o atmosfera pitoreasca. 

In loc de concluzie

Agios Gordios ramane una dintre cele mai frumoase statiuni de pe coasta de vest a insulei Corfu, potrivita iubitorilor de natura si de liniste, cu o plaja generoasa si suficiente variante in materie de cazare. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca ai in plan sa mergi in aceasta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, te invitam sa descoperi ofertele vacante Corfu disponibile pe site-ul nostru.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?