Despre Icmeler Marmaris, locul inconjurat de natura si potrivit pentru o vacanta relaxanta in Turcia

Icmeler este o statiune de pe coasta Marii Egee a Turciei, localizata in imediata apropiere a cunoscutului Marmaris, cautata in mod particular pentru peisajele sale frumoase si vegetatia abundenta, dar si pentru calitatea plajei si a serviciilor de aici. 

Icmeler se potriveste celor care-si doresc un loc de vacanta mai relaxant in aceasta zona de litoral a Turciei, dezvoltandu-se pe parcursul ultimilor 20 de ani ca o varianta mai linistita a cosmopolitului Marmaris. 

Simti ca imaginile si informatiile despre Icmeler te-au cucerit si intentionezi sa-ti planifici o vacanta aici? Gasesti la noi pe site oferte vacanta Marmaris, cu multiple optiuni din care poti alege ce este mai potrivit pentru tine si cei dragi.

Ce trebuie sa stii despre Icmeler, Turcia

Desi la origini a fost un sat pescaresc, Icmeler a inceput sa se dezvolte treptat in sfera turistica, fiind perceput de catre investitori ca fiind o zona cu un potential fantastic gratie frumusetii naturale cu care este inzestrat. 

Pe masura ce invecinatul Marmaris devenea din ce in ce mai popular, in Icmeler Turcia apareau primele resorturi, cunoscand o dezvoltare exponentiala in perioada 1990-2000.

Icmeler este localizat intr-un golf, cu o plaja lunga, care se intinde pana aproape de Marmaris, cu hoteluri family friendly si o animatie discreta pe timp de seara. 

Icmeler Turcia este cautat si de catre iubitorii sporturilor de apa, motiv pentru care in apropierea plajei vei observa mai multe centre de sporturi nautice precum jet ski, parasailing sau scufundari. 

Majoritatea restaurantelor si pub-urilor din Icmeler au muzica live si diverse show-uri pana aproape de miezul noptii si desi exista cateva variante si pentru cei care iubesc viata de noapte, cei mai multi dintre petrecareti aleg sa se indrepte ulterior catre animatul Marmaris. 

Cu un climat mediteranean, in Icmeler Turcia se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi in lunile iulie si august, perioada in care este si cel mai intens vizitat, insa daca vrei sa te bucuri de si mai multa liniste, poti veni aici si la inceput de vara sau chiar catre finalul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie, caci temperaturile sunt prietenoase, iar atmosfera este mult mai calma. 

Unde se afla Icmeler si cum poti sa ajungi aici 

Nu sunt putini romanii care aleg sa vina catre zona Marmaris si implicit catre Icmeler cu masina personala. Drumul cu masina Bucuresti – Icmeler se parcurge in circa 16 ore (aproximativ 1230 de kilometri), motiv pentru care este recomandata o noapte de odihna pe traseu, de regula in zona Canakkale. 

Daca alegi sa vii cu avionul in aceasta zona a Turciei, cele mai apropiate aeroporturi de Icmeler, respectiv de Marmaris, sunt aeroportul Dalaman (103 km) si aeroportul Bodrum (138 km).

Daca esti cazat in Marmaris, poti ajunge usor in Icmeler cu autobuzul local (dolmusul) sau cu taxi-ul. 

Icmeler se afla la 8 kilometri sud-vest de Marmaris si la 108 kilometri de Bodrum. 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Plaja Icmeler si alte plaje din apropiere

Plaja centrala din Icmeler are nisip auriu fin si se intinde pe cateva sute de lungime. Pe langa privelistea incantatoare de care te vei bucura atunci cand mergi la aceasta plaja (care se aseamana intr-o oarecare masura cu anumite locuri din Thailanda sau Vietnam), vei avea la indemana si toate facilitatile necesare unei experiente placute si relaxante. 

Exista sezlonguri si umbrele de inchiriat, restaurante si terase in apropiere, cabine de dus, toalete si centre de sporturi nautice. 

Citeste mai multe despre acest subiect in articolul: Icmeler Beach Marmaris si totul despre vizita la aceasta plaja cu peisaje frumoase

Long Beach sau Plaja Uzunyali este plaja care desparte mica statiune Icmeler de Marmaris si care se intinde pe mai multi kilometri. Desi nu este foarte lata, Uzunyali gazduieste in spate foarte multe hoteluri si resorturi, fiind amenajata cu sezlonguri si umbrele, dar si multe restaurante si baruri in apropiere. 

Plaja Turunc se afla la 13,6 kilometri de plaja Icmeler si este o plaja de nisip cu pietris, cu zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, premiata Blue Flag.

Plaja Kumlubuk se afla la circa 20 de kilometri de Icmeler, are nisip fin si o priveliste frumoasa, fiind potrivita celor care indragesc natura si locurile mai putin animate de la malul marii. 

Plaja Cleopatra de pe insula Sedir, aflata la aproximativ 30 kilometri de Icmeler, este o alta varianta de plaja frumoasa din apropierea acestei mici statiuni. Se poate ajunge cu masina pana in portul Camlik, urmand ca de aici sa iei barca pana pe insula Sedir. Vei gasi aici o apa turcoaz, iar la intrarea in mare, mai ales in zonele marginale ale plajei, exista pietre, asadar este recomandat sa ai la tine incaltaminte speciala pentru apa. 

Despre hoteluri in Icmeler si unde poti sa te cazezi 

Cele mai multe dintre hotelurile statiunii Icmeler sunt family friendly, motiv pentru care statiunea este adeseori aleasa de catre familiile cu copii. In general, hotelurile din Icmeler se caracterizeaza printr-o  atmosfera mai linistita comparativ cu cele din Marmaris. 

Cateva sugesti de hoteluri in Icmeler sau in imediata apropiere:

Hotel Aqua de 5 stele, localizat direct pe plaja din Icmeler, la 200 de metri de centrul statiunii 

Hotel Grand Yazici Marmaris Palace de 5 stele, la 2 kilometri de Icmeler, inconjurat de o padure de pini 

Icmeler poate fi o statiune potrivita si pentru cuplurile care cauta un loc mai linistit, romantic pentru a-si petrece vacanta. La aceasta categorie se remarca in Icmeler hotelul Elite World Marmaris, la 40 de metri de plaja privata. 

Daca nu te-ai hotarat inca unde anume ai vrea sa te cazezi in zona Marmaris si vrei sa studiezi atent mai multe variante de hoteluri, ti-am pregatit la noi pe site si cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Marmaris, unde ai toate sansele sa gasesti ceva pe placul tau!

Hotel Aqua

Ce poti sa faci in Icmeler 

Chiar daca nu se compara din punct de vedere al animatiei cu Marmaris, Icmeler ofera turistilor destul de multe variante la capitolul activitati in afara hotelului. 

Practicantii de sporturi acvatice au posibilitatea sa aleaga intre jet skiing, parasailing, scufundari, iar cei dornici de amuzament pot incerca o plimbare cu banana. 

Restaurantele si barurile din Icmeler nu lipsesc, si chiar daca in cele mai multe locuri, distractia nu dureaza mai mult de miezul noptii, poti oricand sa testezi preparatele turcesti traditionale, sa iei o gustare rapida la colt de strada sau sa asculti muzica live intr-un local dragut, savurand un cocktail. Exista si cateva baruri unde petrecerile tin mai mult, insa majoritatea celor care vor sa se distreze pe timp de noapte se orienteaza catre Marmaris (Bar Street, in zona marinei). 

Excursiile de-o zi catre atractiile din zona pot fi o alta activitate catre care te poti orienta daca te afli in Icmeler. Dintre acestea, te-ar putea interesa:

  • Tur de rafting pe raul Dalaman 
  • Experienta Quad Safari, Buggy Safari sau Jeep Safari
  • Tur al orasului Marmaris
  • Croaziera catre insula Rhodos 
  • Tur de o zi cu plimbare cu barca pe raul Koycegiz Lake si oprire la alte obiective turistice de pe traseu 

Nu uita sa arunci o privire si pe articolul: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta

In concluzie, Icmeler poate fi pentru tine daca vrei sa-ti petreci vacanta intr-o statiune nu foarte puternic animata, insa inconjurata de natura si care sa-ti ofere peisaje de vis. Totodata, Icmeler poate fi un loc in care sa-ti petreci timpul si daca esti cazat spre exemplu in Marmaris si vrei sa schimbi pentru o zi peisajul sau sa incerci o plaja noua.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?