Icmeler Beach Marmaris si totul despre vizita la aceasta plaja cu peisaje frumoase

Icmeler este una dintre statiunile turcesti din zona Marmaris deosebit de apreciate de catre turisti, iar romanii care-si fac planuri de vacanta in aceasta parte vor sa afle cat mai multe informatii, inclusiv despre plaja de care se pot bucura aici. 

Plaja Icmeler sau Icmeler Beach, asa cum o vei gasi pe Harti, este o plaja destul de generoasa, foarte bine organizata si care se distinge printr-un peisaj foarte frumos, asemanat nu de putine ori cu cele din Thailanda ori Vietnam, gratie formatiunilor stancoase care se vad la orizont (insula Keci). 

Gasesti in cele ce urmeaza o serie de detalii utile despre vizita la Icmeler Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Marmaris, cu propuneri de hoteluri bune si foarte bune din care sa poti selecta simplu si rapid ce te avantajeaza.

Localizare Icmeler Beach Marmaris si cum se ajunge aici

Plaja popularei statiuni de vacanta Icmeler se afla la o distanta de circa 8 kilometri de centrul din Marmaris City, ceea ce inseamna ca un drum cu masina sau cu taxi pana aici ar trebui sa-ti ia in jur de 15 minute intr-o zi fara trafic intens. 

Daca esti cazat in zona Turunc, pana la Icmeler Beach vei avea de mers 13,8 kilometri, adica in jur de 25 minute pe drum. 

In cazul in care ai ales ca perioada de vacanta varful de sezon, e bine sa ai in vedere ca locurile de parcare se gasesc destul de greu. Unii turisti care au fost aici in mijloc de vara anii trecuti spun ca au fost nevoiti sa se invarta ceva prin statiune pana au gasit unde sa lase masina, recomandand ca si mijloc de transport dolmusul sau water-taxi. Poti ajunge din Marmaris si din Turunc la aceasta plaja si cu o barcuta, iar cursele sunt destul de dese pe timp de vara. 

Daca ai norocul de a fi cazat chiar in Icmeler, atunci situatia se simplifica, pentru ca vei putea veni la plaja, cel mai probabil, chiar si pe jos. 

Pe subiectul transportului in zona Marmaris iti recomandam sa citesti si articolul: Despre transport in Marmaris. Cum te poti deplasa usor daca nu te afli in vacanta cu masina personala

Cum arata Icmeler Beach Marmaris si cea mai buna perioada pentru o vizita

Plaja centrala din Icmeler are o forma semirotunda si se prelungeste in partea stanga, cum te uiti la mare, catre Marmaris. 

Icmeler Beach este o plaja formata din nisip auriu, insa pe anumite portiuni vei gasi aici si pietricele, ceea ce inseamna ca incaltarile speciale pentru intrat in apa vor fi binevenite, caci nu este indicat sa te aventurezi descult. Intrarea in mare nu este foarte lina, asadar iti recomandam sa acorzi putin mai multa atentie in cazul in care vii aici alaturi de cei mici. 

Plaja este foarte bine organizata, are mai multe portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, iar unii turisti care au vizitat-o in sezonul cald 2022 spun ca pentru inchirierea unui sezlong au platit intre 30 si 50 lire turcesti. 

Exista si zone libere, unde-ti poti aseza prosopul, insa si o zona cu sezlonguri si umbrele gratuite, oferite de municipalitate, dar care se ocupa insa destul de rapid.

Totodata, la Icmeler Beach Marmaris vei avea la dispozitie si dusuri, cabine de schimb si toalete. 

De-a lungul plajei vei gasi si cateva centre de sporturi acvatice, iar pe portiunea din spate exista restaurante, terase si cafenele, cu o varietate de preparate. 

Icmeler Beach poate deveni destul de aglomerata in varf de sezon (iulie-august), insa tot in aceasta perioada vei intalni si cele mai ridicate temperaturi (34-35 grade la umbra). 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Icmeler Beach si implicit pentru o vacanta in aceasta zona de coasta a Turciei poate fi in intervalul mai-iunie sau chiar si dupa prima jumatate a lui septembrie – octombrie. Apa marii inregistreaza in aceste perioade o temperatura medie de 23 de grade, iar in atmosfera, media maximelor ar trebui sa fie undeva intre 20-24 grade. 

Alte plaje frumoase in apropiere de Icmeler Beach Marmaris 

Daca ai ajuns la Icmeler Beach, insa vrei sa explorezi si alte plaje interesante din vecinatate, te mai poti orienta relativ rapid catre una dintre urmatoarele: 

Marmaris Beach (fie segmentul de plaja centrala publica, fie cea lunga, care se intinde catre Icmeler), formata tot dintr-un amestec de nisip cu pietricele si pe unele portiuni, destul de ingusta. De la Icmeler Beach si pana la Marmaris Public Beach distanta este de aproximativ 7 kilometri. 

Turunc Beach, localizata la 13 kilometri departare de Icmeler Beach, este ingusta, insa bine organizata si cu o apa descrisa ca fiind ceva mai limpede. Pe portiunea din spate ai o alee pietonala cu restaurante si cafenele. 

Amos Beach, o plaja mai micuta, amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa formata tot din nisip cu pietre si cu pietre la intrarea in apa. O vei gasi la 17,4 kilometri de Icmeler, iar aici poti ajunge si cu water taxi. 

Kumlubuk Beach, urmatoarea plaja dupa Amos, localizata in golful cu acelasi nume si chiar la poalele orasului antic Amos. Plaja are o lungime de circa 1,5 kilometri, are portiuni organizate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera si spatii pentru camping. 

In loc de concluzie,

Icmeler Beach Marmaris este o plaja bine organizata, cu o priveliste frumoasa, dar care poate deveni usor aglomerata in plin sezon. Poate fi un loc bun in care sa te bucuri de mare si de soare, iar ulterior sa iei masa la unul dintre restaurantele deschise in zona din spate. 

Speram ca experienta ta la Icmeler Beach sa fie pe masura asteptarilor si daca ai in plan sa vizitezi aceasta plaja in perioada urmatoare si simti ca informatiile de mai sus merita completate cu noutati, asteptam si feedback-ul tau. 

Bineinteles, nu uita ca la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai tentante oferte vacanta Marmaris, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?