Halikounas Beach, plaja din Corfu care desparte Laguna Korission de Marea Ionica

Halikounas este numele unei plaje cu adevarat speciala din partea de sud-vest a insulei Corfu, ce se remarca printr-o forma unica si prin peisaje exceptionale, atat de vanate de catre amatorii de fotografie. 

Halikounas se afla in vecinatatea micutei statiuni Agios Georgios de Sud, in continuarea celebrei plaje Issos, avand de oferit cate ceva pentru fiecare tip de turist in parte. 

Te lasam sa-i descoperi toate particularitatile in cele ce urmeaza si pentru ca ne place sa ne ocupam eficient de organizarea concediilor de mai bine de 15 ani, ti-am pregatit la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Halikounas Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni si orase

Plaja Halikounas se afla la 31 kilometri departare de capitala insulei – Corfu Town -, iar drumul cu masina intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ 50 de minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Agios Georgios Sud (atentie, in insula Corfu exista si statiunea Agios Georgios Nord) si pana la Halikounas Beach sunt in jur de 16 kilometri. Plaja se afla in partea dreapta a statiunii cum te uiti la mare, imediat dupa Issos Beach. 

Exista un drum de acces din pamant pe fasia care desparte Laguna Korission de Marea Ionica, iar turistii veniti aici obisnuiesc sa parcheze pe lateralele acestuia. 

Poate fi reperata pe Harti cu doua denumiri (Paralia Chalikounas – marcata in dreapta cum te uiti la mare) si Halikounas Beach (marcata in stanga, catre Issos Beach).  

Distante catre Halikounas Beach din alte statiuni si orase: 

  • distanta Kavos – Halikounas Beach: 33 kilometri 
  • distanta Moraitika – Halikounas Beach: 11 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Halikounas Beach: 28 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Halikounas Beach: 42 kilometri
  • distanta Sidari – Halikounas Beach: 61 kilometri

Cum arata Halikounas Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

La capitolul aspect, probabil ti-ai dat seama deja ca urmeaza sa vizitezi o plaja cat se poate de frumoasa. 

Halikounas Beach este considerata a fi un loc ideal pentru pasionatii de fotografie cu drona, insa caracteristicile sale se pliaza pe cerintele mai multor tipuri de turisti. 

Este formata din nisip, iar intrarea in apa are o panta lina spre medie. 

In mare parte, Halikounas Beach este o plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul, insa daca preferi sa te bucuri de mai multa organizare, vei avea la indemana (in sezon) si segment cu sezlonguri si umbrele ce pot fi inchiriate. 

Unii dintre turistii care au fost aici in vara lui 2023 spun ca au gasit si beach bar deschis, dar si servicii de inchiriere echipament pentru sporturi acvatice. 

Poti prinde zile cu vant mai puternic in aceasta zona (motiv pentru care exista conditii si pentru practicarea de kitesurfing si alte sporturi), iar plaja este destul de lipsita de umbra naturala. 

Asadar, daca vrei sa te asezi pe o portiune neamenajata, nu uita sa iei cu tine si o umbrela portabila 🙂 

Cea mai buna perioada pentru o oprire la Halikounas Beach

Desi lungimea sa este generoasa, Halikounas Beach poate deveni ceva mai aglomerata in miez de vara. Plaja a strans peste 1200 de recenzii pe Google pana in iunie 2024, semn ca este destul de cunoscuta, atragand vizitatori din toate colturile insulei gratie aspectului sau unic. 

In cazul in care alegi sa-ti faci vacanta aici in intervalul iulie-august si vrei sa stai la plaja in zona amenajata, te sfatuim sa ajungi la Halikounas Beach la primele ore ale diminetii. 

Altfel, in zonele neorganizate, exista spatiu pentru toata lumea. 

Perioade mai libere pentru o vizita aici sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, sfarsitul lunii septembrie si chiar inceputul lunii octombrie, cand apa marii are sanse mari sa se pastreze buna pentru baie. 

Valori medii ale apei marii in zona Halikounas Beach:

  • luna iunie – 22 grade
  • luna iulie – 25 grade
  • luna august – 26 grade
  • luna septembrie – 25 grade
  • luna octombrie – 23 grade

Alte plaje apropiate de Halikounas Beach

Un alt avantaj al plajei Halikounas este faptul ca e inconjurata de peisaje superbe, dar si de alte plaje care pot merita atentia ta. 

Plaja Issos se afla la 15 kilometri distanta de Halikounas, in directia Agios Georgios Sud, si este formata tot din nisip fin. 

Masoara nu mai putin de 2,4 kilometri in lungime si are atat zone libere, cat si zone amenajate. 

Se remarca prin prezenta dunelor de nisip pe portiunea din spate. 

Plaja Prasoudi este localizata la 7,9 kilometri departare de Halikounas Beach. 

Are un aspect mai ingust si un acces mai dificil (e nevoie sa cobori o serie de trepte pentru a ajunge la malul marii), insa este organizata cu sezlonguri si umbrele, iar in partea de sus are o taverna bine cotata, unde poti manca peste si fructe de mare. 

Plaja Marathias mai poate fi una dintre variantele aflate la o distanta rezonabila.

Ofera vizitatorilor sai acces la taverne, la zone organizate cu sezlonguri, dar si la un mic parculet acvatic, cu atractii gonflabile. 

Intre Marathias si Halikounas Beach sunt 21 de kilometri.

In loc de concluzie

Halikounas Beach ramane, fara doar si poate, una dintre cele mai atractive plaje din Corfu, usor de accesat de catre cei cazati in partea de sud-vest a insulei si absolut incantatoare pentru amatorii de peisaje naturale exceptionale. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu, pe care le poti accesa rapid apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?