Moraitika Corfu, un adevarat magnet pentru turistii care-si fac vacantele pe coasta de sud-est a insulei

Despartita de statiunea Messonghi printr-un rau si localizata la o distanta rezonabila fata de Corfu Town, Moraitika este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta de pe coasta de sud-est a insulei. 

Este relativ apropiata de terminalul ferry din Lefkimi, dar si de cel din Corfu Town (Kerkyra), este cat se poate de dezvoltata din punct de vedere turistic si isi bucura vizitatorii cu o plaja lunga, bine organizata.  

Mai multe detalii despre Moraitika gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si o serie de oferte pentru vacantele in Corfu, din care sa poti alege simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Ce sa stii despre Moraitika Corfu

Asezata la sud de Corfu Town, Moraitika este genul de statiune care pune la dispozitia turistilor o multime de servicii, facilitati si activitati, fiind potrivita atat cuplurilor mai tinere, cat si familiilor cu copii. Nu vorbim totusi despre aceeasi viata de noapte vibranta pe care o regasim in animatul Kavos. 

Intreaga zona Moraitika poate fi un bun punct de plecare catre atractiile localizate pe coasta de sud a insulei Corfu, catre satele traditionale cuibarite pe dealuri si in mod evident catre alte plaje fascinante si mici golfuri ascunse. 

Partea traditionala a satului Moraitika se regaseste mai sus, pe versantul dealului de deasupra plajei. Aceasta zona se afla intr-un contrast destul de pronuntat cu agitatia de la malul marii, fiind unul dintre locurile in care ai sansa sa mai admiri case vechi, stradute inguste, curti pline de flori colorate si magazine alimentare pe stil vechi. 

Satul vechi poarta denumirea de “Ano Moraitika”, adica “Moraitika de Sus”, iar o plimbare pana aici poate sa-ti binecuvanteze experienta cu privelisti de neuitat (biserica Theotokou Kimiseos se afla in varful dealului). 

Satele apropiate Boukari, Chlomos si zona lacului Korission, alaturi de statiunea invecinata Messonghi pot fi vizitate usor daca alegi sa te cazezi in Moraitika. 

In statiune gasesti statie de autobuz, farmacie, supermarket, servicii de inchiriere masini, scutere si biciclete, benzinarie, salon de infrumusetare, diferite mici magazine de suveniruri, centre medicale private – asadar, mai toate serviciile potrivite unei vacante relaxante. 

Motive pentru o vacanta in Moraitika Corfu

Daca vrei sa vizualizezi atuurile acestei statiuni de pe coasta de sud-est a insulei Corfu pentru a decide daca se potriveste cu asteptarile tale de la urmatoarea vacanta, mai jos gasesti punctele sale forte: 

  • este relativ apropiata de Corfu Town, insa se poate ajunge si mai usor aici daca vii cu ferry pana in Lefkimi
  • are unitati de cazare pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele
  • are o plaja lunga, bine amenajata, cu o intrare lina in apa
  • este o statiune destul de animata, potrivita atat familiilor, cat si cuplurilor tinere
  • are viata de noapte activa, o serie de baruri si terase unde distractia tine pana la ore mai tarzii 
  • iti ofera posibilitatea sa te deplasezi rapid catre alte plaje din estul si din sudul insulei 
  • ai la indemana si varianta de a te deplasa de aici si pana aici cu transportul public local
  • sunt multe taverne si restaurante, atat cu mancare traditionala, cat si cu preparate internationale, peste si fructe de mare

Suna bine? Daca simti ca Moraitika se potriveste cu planurile tale de vacanta, te invitam sa descoperi in continuare mai multe amanunte despre acest loc. 

Unde se afla Moraitika Corfu si cum ajungi in aceasta statiune

Moraitika este localizata la 20,8 kilometri departare de centrul orasului Corfu Town si la 18,5 kilometri de Aeroportul International Corfu. 

Din Corfu Town si pana in aceasta statiune ar trebui sa faci in jur de 30-35 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Benitses si pana aici sunt 6,9 kilometri, iar din Messonghi si pana in centrul Moraitika vorbim despre o distanta de doar 2 kilometri.

Din portul Lefkimi si pana in centrul acestei statiuni sunt 23,4 kilometri, insa in general, drumul poate fi mai liber comparativ cu cel din Corfu Town. 

In Moraitika se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus (care circula pe ruta B7 – Messonghi). Programul acestora si tarifele pot fi verificate pe site-ul oficial al transportatorului. 

Din Corfu Town si pana in Moraitika vei face cu Green Bus in jur de 40 minute, iar costul unei calatorii este de 2.20 euro/persoana. 

Distante din alte statiuni ale insulei pana in Moraitika:

  • distanta Sidari – Moraitika: 54 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Moraitika: 38 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Moraitika: 16,6 kilometri
  • distanta Kavos – Moraitika: 27 kilometri

Vremea Moraitika Corfu si cea mai buna perioada pentru o vacanta

La fel ca in cazul intregii insule Corfu, Moraitika isi bucura vizitatorii cu veri calduroase, uscate si ierni blande. Aici vei intalni o apa a marii usor mai calda comparativ cu coasta de vest, care inregistreaza cele mai ridicate temperaturi in intervalul iulie-augusut (o medie de 26 grade). 

Media maximelor atinge in jur de 32-33 grade in miez de vara in zona Moraitika, perioada in care statiunea primeste si cel mai mare numar de vizitatori. 

Daca nu esti prea prietenos cu aglomeratiile si nici cu temperaturile ridicate, iti poti programa o vacanta in Moraitika fie la sfarsit de mai, fie la inceput de iunie, fie la sfarsit de septembrie. 

In aceste cazuri, vei putea beneficia si de preturi mai mici la cazare 🙂 

Despre plaja din Moraitika Corfu

Plaja Moraitika este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele si este organizata, pe portiunea sa centrala, cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate. 

Este descrisa de catre cei care au vizitat-o in ultimii ani ca fiind un loc cat se poate de potrivit pentru inot, pentru relaxare, pentru cei care-si fac vacantele alaturi de copii. La Moraitika Beach, intrarea in mare are o panta lina. 

Unul dintre principalele sale avantaje este faptul ca e flancata de o multime de baruri, terase si restaurante, asadar – tot confortul pentru cei care vor sa se bucure de mare si de soare intr-un astfel de cadru organizat, in care vor avea la indemana locuri de luat masa, de savurat un cocktail, centre de sporturi acvatice si altele. 

In sudul plajei exista un mic estuar (gura de varsare a raului Messonghi in mare) de unde poti lua o barcuta pentru a vizita insulele Paxos si Antipaxos. 

Citeste mai multe detalii despre aceasta plaja la noi pe blog, in articolul: Moraitika Beach si aproape totul despre una dintre cele mai bine organizate plaje din sud-estul insulei Corfu

HINT: La doar 2 kilometri nord departare de centrul statiunii te asteapta si plaja Agios Ioannis (Paralia Agios Ioannis Peristeron, asa cum o vei gasi pe Harti). 

Unde te cazezi in Moraitika Corfu

Zona Moraitika a devenit, de-a lungul ultimilor ani, destul de populara, fiind foarte bine dezvoltata din punct de vedere al unitatilor de cazare. 

Iti putem spune ca sunt peste 100 de vile si hoteluri in care te poti caza, la maximum 5 kilometri departare de centrul acestei statiuni. 

Dintre acestea, cele mai multe sunt cotate cu 3 stele si sunt de tip vile cu apartamente. 

Exista si variante de hoteluri si vile cu servicii mai bune si diferite alte facilitati, cotate cu 4 sau chiar si 5 stele, cu acces la piscina, camere cu vedere superba catre mare si altele. 

Practic, putem constata ca Moraitika este genul de statiune potrivita tuturor buzunarelor si preferintelor in materie de vacante la malul marii. 

O parte dintre unitatile de cazare ofera si mic dejun inclus, iar numai o mica parte a acestora au cazare in regim all inclusive sau demipensiune. 

Desigur, avand in vedere multitudinea de taverne si restaurante din zona, acest lucru n-ar trebui sa reprezinte o problema, iar pentru cei care aleg sa se cazeze in regim self catering si vor sa-si prepare la fata locului un mic dejun sau diverse gustari rapide, in statiune exista si supermarketuri de unde poate fi facuta aprovizionarea fara probleme. 

HINT: Unele dintre cele mai bune preturi le vei gasi la supermarketul Coop, localizat chiar langa farmacia din centru, la circa 350 metri distanta de zona de plaja. 

Ce poti sa faci in Moraitika Corfu 

Cel mai important lucru de retinut in cazul in care alegi sa-ti petreci vacanta in Moraitika este faptul ca nu ai cum sa te plictisesti. 

Fie ca alegi sa stai in statiune si sa o descoperi la pas, fie ca alegi sa te indrepti si catre partea de sat vechi, fie ca descoperi satele traditionale din imprejurimi, oportunitati vor fi destule si le vom puncta in majoritate putin mai jos. 

Activitatile centrate pe zona de plaja sunt, de asemenea, multiple: apa in zona este limpede si curata, ceea ce inseamna ca ar trebui sa-ti permita sa faci snorkeling in conditii bune, in statiune exista centre de sporturi acvatice (cursuri de diving, etc.), dar si posibilitatea de a inchiria hidrobiciclete sau mici ambarcatiuni pentru excursii pe mare. 

Restaurantele, tavernele si barurile din Moraitika sunt o necesitate pentru o statiune dezvoltata, dar si o atractie in sine. Multe dintre acestea servesc mancare traditionala corfiota (pastisada, kokkinisto, sofrito, caracatita inabusita cu ceapa, cartofi si vin, chiftelele cu sos rosu – sunt doar cateva dintre preparatele pe care trebuie sa le incerci).

Desigur, vei gasi si restaurante cu peste si fructe de mare unde vei putea manca din toate aceste bunatati pana te saturi, dar si preparate internationale de genul pizza, burgeri, paste, carnuri la gratar si altele. 

Cateva sugestii de restaurante si taverne bine cotate din Moraitika: Pesce Fish Bar, The Village Taverna, Tassos Village Grill, Golden Beach Snack Bar, carora li se adauga si locuri din invecinatul Messonghi precum Kostas Traditional Taverna, Village Taverna Marilena sau Taverna Bacchus.

Satele traditionale din aceasta zona sunt alte atractii catre care-ti poti indrepta atentia, pentru a-ti oferi ocazia de a explora cultura autentica a insulei: Agios Matheos, Chlomatiana, Neochoraki, Ano Garouna, Ano Pavliana, Chlomos sunt cateva dintre aceste locuri. 

In loc de concluzie

Moraitika este una dintre statiunile intens dezvoltate din partea de sud-est a insulei Corfu si ti se va potrivi daca te numeri printre cei care au nevoie de multe servicii si de ceva animatie in zona in care aleg sa se cazeze. 

Daca ai ajuns deja in Moraitika si simti ca informatiile de mai sus merita completate si cu alte date actuale, asteptam cu interes sugestiile tale, iar daca planuiesti un concediu in aceasta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, te invitam la noi pe site sa descoperi unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?