Cum ajungi in Corfu si ce sa stii despre transportul local

Insula Corfu este una dintre cele mai complexe si apreciate destinatii de vacanta din Grecia, fiind accesibila atat cu masina, cat si cu avionul si avand statiuni, plaje si obiective pentru toate tipurile de turisti si pentru toate preferintele. 

Daca urmeaza sa pleci in Corfu, mai mult ca sigur ti-ai pus deja intrebari cu privire la drum, zboruri, transport local si alte informatii de genul.

In cele ce urmeaza vom incerca sa punctam mai multe detalii importante despre transportul pana pe insula si despre majoritatea mijloacelor de transport din Corfu, astfel incat odata ajuns la fata locului sa te poti orienta mai bine si mai rapid. Totodata, pe site-ul nostru te intampinam si cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Cum ajungi in Corfu

Aeroportul International Corfu se afla in imediata apropiere a celui mai mare oras de pe insula – Corfu Town. Cea mai simpla modalitate de a ajunge in Corfu este calatoria cu avionul, iar din Romania exista in prezent plecari atat cu companii de linie (majoritatea au escala la Atena), cat si cu diferite companii low cost (cu zbor direct). Zborul direct pe ruta Bucuresti – Corfu dureaza, in medie, 1 ora si 40 de minute. 

Biletele de avion pot avea preturi foarte accesibile, mai ales in cazul companiilor low cost, daca sunt achizitionate din vreme. 

Daca preferi sa mergi in Corfu cu masina, trebuie sa stii ca rutele cele mai frecventate sunt cele care implica traversarea Bulgariei, cu trecerea frontierei catre Grecia fie pe la vama Kulata, fie pe la vama Makaza, urmand mai apoi sa ajungi in portul orasului Igoumenitsa, de unde vei lua feribotul catre Corfu. 

Distanta Bucuresti – Kulata – Igoumenitsa este de 1001 kilometri (aproximativ 12 ore de mers, fara a lua in calcul timpul de asteptare de la punctele de trecere frontiera si opririle de pe drum). 

Distanta Bucuresti – Makaza – Igoumenitsa este de 1035 kilometri (aproximativ 13 ore de mers, fara a lua in calcul timpul de asteptare de la punctele de trecere frontiera si opririle de pe drum). 

In privinta taxelor de drum, vei avea de achitat taxa de pod de la Giurgiu-Ruse (in cazul in care iesi din tara pe aici), vigneta bulgareasca (noi recomandam sa o cumperi online, inainte de a intra pe teritoriul Bulgariei), si taxele de autostrada din Grecia. 

Odata ajuns in Igoumenitsa, trebuie sa stii ca exista doua linii de ferry care pleaca spre Corfu. Una merge in directia Corfu Town (calatoria dureaza in jur de 1 ora 40 min, mai multe info aici) si alta merge spre Lefkimmi (calatoria este mai scurta, dureaza in jur de o ora, mai multe info aici). 

Poti alege ruta care te avantajeaza mai mult, in functie de statiunea in care urmeaza sa te cazezi. Lefkimmi se afla in sud-estul insulei, aproape de statiuni precum Kavos, Petriti, Moraitika, in timp ce Corfu Town se afla in est, mai aproape de statiuni precum Gouvia, Dassia, Barbati, Perama, Agios Gordios, Paleokastritsa, etc. 

Green Bus Corfu si Blue Bus Corfu. Diferente intre cele doua tipuri de autobuze

Daca nu ai venit cu masina in aceasta destinatie, e important de stiut ca reteaua de autobuze publice reprezinta cea mai accesibila optiune de transport in insula Corfu. 

Sunt disponibile atat rute urbane (in Corfu Town), respectiv autobuzele albastre (Blue Bus), cat si rute intre statiunile de pe intreaga insula – autobuzele verzi (Green Bus).

Pretul biletului este determinat de tipul calatoriei (in oras sau in afara orasului) si de durata acesteia. 

Pentru calatoriile din interiorul Corfu Town, ar trebui sa platesti intre 1.10 – 1.80 euro. Preturile, rutele si programul pot fi verificate pe acest site

In fiecare statie de Blue Bus exista panou cu afisaj electronic. Urcarea se face pe usa din fata, accesul este permis dupa validarea biletului, iar biletul poate fi cumparat de la automate, de la chiosuri sau de la sofer (caz in care va fi putin mai scump, cu cateva zeci de eurocenti).

Pentru calatoriile intre statiuni (cu Green Bus), tarifele biletelor variaza intre 1.60 euro si 8 euro, in functie de distanta. Preturile, rutele si programul pot fi verificate pe acest site

Terminalul principal Green Bus se afla la periferia orasului Corfu Town, in zona aeroportului. Biletul poate fi cumparat din autobuz (de la sofer sau de la taxator). Se poate intampla sa vezi ca soferii de Green Bus (spre deosebire de cei de la Blue Bus) opresc la cerere, chiar daca nu au statie in respectivul loc. 

Despre transportul cu taxi in Corfu. Preturi estimative si alte informatii utile

Taxiurile oficiale din Corfu au tarife reglementate, iar pretul calatoriilor este calculat folosind taximetru. 

Acestea trebuie sa aiba tarifele practicate afisate in parbriz si pot fi luate de pe strada, din statiile de taxi sau chemate de la una dintre companiile locale de taximetrie. 

Tariful de baza (pornirea) trebuie sa fie in jurul a 3,60 euro, in timp ce pretul pe kilometru trebuie sa fie in jurul a 1,10 euro.

Se pot aplica taxe suplimentare in diferite situatii, precum bagaj de peste 10 kg (3,60 euro), taxa de asteptare, calatorii in timpul sarbatorilor, taxa pentru a 5-a persoana, calatorii pe timpul noptii (caz in care pretul pe km poate creste). 

Lucruri importante de stiut atunci cand iei un taxi in Corfu:

  • asigura-te ca tarifele practicate sunt afisate pe masina inainte de a te urca in taxi.
  • verifica daca soferul reseteaza taximetrul inainte sa porniti la drum (la tariful de baza – 3,60 euro).
  • noteaza sau salveaza pe telefon adresa la care trebuie sa ajungi, pentru ca nu toti soferii de taxi din Corfu vorbesc bine engleza. 
  • ia cu tine bani cash, bancnote mai mici, pentru ca nu toti soferii au sa-ti dea rest la bancnote mai mari de 20-50 euro si nici POS pentru plata cu cardul. 
  • solicita bonul odata ce cursa a fost finalizata. 

O calatorie cu taxi intre Corfu Town si Paleokastritsa ar trebui sa coste, in medie, in jur de 40-50 euro. O calatorie intre Corfu Town si Dassia are un pret orientativ de 28-35 euro, iar o calatorie intre Corfu Town si Kavos are un pret orientativ de 95-120 euro. 

In insula Corfu este disponibil si serviciul de transport Uber. 

Rent a car Corfu. Cum inchiriezi masina si alte detalii importante 

Daca ai in plan sa inchiriezi o masina cata vreme te vei afla in Corfu, trebuie sa stii ca mai toate statiunile dezvoltate au companii de rent a car. Poti inchiria o masina din vreme (online – caz in care vei beneficia, cel mai probabil, de un pret avantajos, mai ales daca faci rezervarea masinii din timp) sau de la fata locului. 

Cele mai ridicate preturi le vei intalni in miez de vara, in perioada lunilor iulie-august.

E bine sa iei in considerare si ce tip de program vei avea, dar si spatiul de care ai nevoie in masina. 

Unele dintre satele din Corfu au stradute stramtorate, spatii inguste si usor problematice pentru diferite manevre la volan – asadar, o masina de dimensiuni micute poate reprezenta un avantaj. 

Pe de alta parte, un SUV poate fi mai potrivit in cazul in care ti-ai propus sa explorezi inima insulei, zonele mai inalte si respectiv drumurile mai accidentate sau plajele cu acces mai greoi. 

In general, varsta minima pentru a inchiria o masina in Corfu este de 21 de ani si varsta maxima este de 75 de ani. Pentru soferii cu varsta sub 25 de ani, se poate percepe o taxa extra de “young driver”, in timp ce pentru soferii cu varsta de peste 70 de ani se poate percepe o taxa extra de “senior driver”. 

Actele necesare pentru inchirierea unei masini in Corfu

Este nevoie de un permis de conducere international, valabil (permisele emise in UE sunt acceptate), emis cu minimum 1 ani inaintea zilei din care incepe contractul de inchiriere. Pe langa acesta, este nevoie de un card bancar pe numele soferului, pasaport sau carte de identitate si in unele cazuri de voucherul de la cazare. 

Alte lucruri de care e bine sa tii cont atunci cand inchiriezi o masina in Corfu

  • se recomanda sa optezi pentru asigurare full
  • citeste cu atentie contractul si clauzele mentionate, pune toate intrebarile pe care le ai inainte sa-l semnezi. 
  • planifica-ti traseele din timp, localizeaza benzinarii, parcari si respecta regulile de circulatie (in mod special limitele de viteza, purtarea centurii de siguranta).
  • incearca sa eviti drumurile neasfaltate, mai ales in zilele ploioase. 

Inchirieri ambarcatiuni si excursii pe mare in Corfu 

In Corfu vei avea posibilitatea sa te deplasezi foarte usor si pe mare, mai ales daca vrei sa explorezi plaje cu acces mai greoi, golfuri ascunse, etc. 

Sunt cateva modalitati prin care poti face asta: sa inchiriezi o barca pe cont propriu (legislatia permite adultilor cu varsta de peste 21 de ani sa inchirieze unele mici ambarcatiuni fara sa detina permis de navigatie), sa iei un taxi boat (care te va duce dintr-un punct in altul) sau sa te inscrii la o excursie pe mare (sunt foarte multi operatori locali care organizeaza aceste experiente, cu plecare din porturile statiunilor mai dezvoltate). 

Preturile difera, evident, de la o optiune la alta. Cele mai avantajoase ca si cost sunt calatoriile cu taxi boat, atata vreme cat nu-ti doresti decat transport dintr-un loc in altul si excursiile organizate pe mare (caz in care vei participa la experienta alaturi de un grup mai extins si vei face opriri la diferite atractii sau pentru snorkeling, conform programului stabilit). 

Daca preferi sa inchiriezi o ambarcatiune, trebuie sa stii ca pe langa costurile propriu-zise vei avea de achitat si combustibilul, dar si eventualele pagube. “Ce strici, platesti” este unul dintre primele lucruri pe care le auzi atunci cand inchiriezi o ambarcatiune in Grecia. Ti se va face un instructaj inainte de plecare, pe care este indicat sa-l asculti cu mare atentie. Evident, cele mai mari preturi pentru inchirierea ambarcatiunilor, dar si cea mai scazuta disponibilitate le vei intalni in varf de sezon (in intervalul iulie-august). 

Sigur, daca experientele de mai sus nu sunt pentru tine, in Corfu vei avea oportunitatea de a inchiria si hidrobicicleta sau caiac/canoe, din zona plajelor mai bine organizate, care au si centre de sporturi acvatice/inchirieri mici ambarcatiuni. 

In loc de concluzie

Insula Corfu poate fi una dintre destinatiile de vacanta cat se poate de potrivite pentru turistii exploratori, iar din punct de vedere al transportului local, putem spune ca lucrurile sunt in general bine puse la punct, cu numeroase variante care sa se plieze pe diferite tipuri de activitati si programe. 

Ti-am starnit apetitul pentru o escapada in aceasta insula greceasca? Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?