Concediu in Dassia Corfu. Ce sa ai in vedere daca vrei sa-ti faci vacanta in aceasta zona a insulei

Dassia este una dintre statiunile cosmopolite ale insulei Corfu, fiind localizata relativ aproape de Corfu Town, pe coasta de nord-est. Este potrivita in general tuturor categoriilor de varsta si are de oferit cate ceva pentru fiecare tip de turist in parte.

In Dassia a fost construit unul dintre cele mai apreciate resorturi de 5 stele din Corfu, iar tot aici, vizitatorii au posibiitatea sa se bucure de o multime de activitati centrate pe zona de plaja: sporturi acvatice, excursii cu barca si altele. 

Totodata, apropierea fata de Kérkyra (Corfu Town) o face sa fie aleasa si de catre multi dintre cei care au in plan sa bifeze sumedenia de atractii istorice gazduite de acest oras. Nici faimoasa Paleokastritsa nu este prea departe de Dassia. 

O descriere mai ampla a statiunii Dassia te asteapta in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Ce trebuie sa stii despre statiunea Dassia

Dassia are dimensiuni maricele si se desfasoara de-o parte si de alta a drumului principal care o traverseaza. 

A devenit, in ultimii ani, o destinatie de vacanta destul de populara, inclusiv pentru turistii tineri, care au la indemana aici o multime de activitati de care se pot bucura. 

Are o viata de noapte relativ activa, chiar daca atmosfera in sine nu se poate compara cu aceea din Kavos (cea mai animata statiune a insulei). 

Totodata, turistii exploratori au oportunitatea aici de a se inscrie la diferite tipuri de tururi cu barca, la cursurile scolilor de sporturi acvatice, sa faca drumetii pe Pantokrator, cel mai inalt munte al insulei Corfu, si multe altele.

Dassia este oarecum impartita in doua segmente: partea sa de sud, care este in mare masura ocupata de resortul de 5 stele Ikos Dassia, considerat a fi unul dintre cele mai faimoase hoteluri de lux de pe insula si partea de nord, cu o plaja ceva mai ingusta, promenada care se desfasoara de-a lungul fasiei de nisip si restaurantele, terasele si unitatile de cazare adiacente. 

Zona centrala de acces este considerata a fi cea care gazduieste celebrul beach bar Malibu. 

In Dassia gasesti statie de autobuz, supemarketuri, mici magazine cu suveniruri si articole de plaja, serviciu de inchirieri ambarcatiuni, masini, scutere si biciclete, sala de fitness, restaurante, baruri – practic, cam tot ce ai putea avea nevoie intr-o destinatie de vacanta confortabila. 

Motive pentru o vacanta in Dassia si cui i se potriveste

Daca esti tentat sa-ti rezervi hotel chiar in Dassia sau vrei doar sa-i faci o scurta vizita de cateva ore, iata ce e important sa ai in vedere:

  • Dassia este apropiata de Corfu Town. Acest lucru iti va permite sa poti vizita usor cel mai mare si important oras al insulei, alaturi de toate obiectivele turistice pe care le vei gasi aici. 
  • in Dassia exista hoteluri si vile pentru absolut toate preferintele si toate buzunarele. Incepand cu acele locatii exclusiviste, de lux, si pana la hoteluri de 2 stele, vei avea de unde sa alegi in functie de bugetul tau de vacanta
  • plaja din Dassia este bine organizata, premiata Blue Flag, iar daca simti nevoia sa vezi si alte locuri interesante de la malul marii, te vei putea indrepta oricand si catre alte plaje apropiate de aceasta statiune 
  • are un vibe cosmopolit, ceva mai modern, si este preferata chiar si de catre cuplurile tinere
  • are restaurante si taverne cu mancare specifica insulei Corfu, dar si cu peste, fructe de mare si diferite preparate internationale

Lista cu motivele pentru care ti-ai putea face vacanta aici poate contiua, iar daca simti ca rezonezi catusi de putin cu descrierea de mai sus, te lasam sa citesti in continuare mai multe detalii despre Dassia Corfu. 

Unde se afla Dassia. Distante din principalele statiuni ale insulei

Dassia este localizata pe coasta de nord-est a insulei Corfu, la aproximativ 13 kilometri departare de Corfu Town

Asta inseamna ca intr-o zi cu trafic normal, din Corfu Town si pana aici ar trebui sa faci, cu masina, in jur de 20 minute. 

De la Aeroportul International Corfu si pana in Dassia sunt 14 kilometri, distanta care se poate parcurge in aproximativ 25 minute. Poti veni de aici fie cu un taxi, fie cu o masina inchiriata, fie cu transport privat sau cu autobuzul local. 

Daca vrei sa ajungi in Dassia cu autobuzul, e bine sa stii ca poti veni aici cu Corfu Blue Bus (care circula in Corfu Town si in imprejurimile acestui mare oras). Poti verifica pe acest site orarul actualizat.

In Dassia ajunge linia 7, iar in plin sezon, autobuzelele circula din jumatate in jumatate de ora, pana la ora 23.00. Biletele costa in jur de 1.50 euro/persoana, insa pot fi mai scumpe daca sunt achizitionate direct de la sofer si nu de la chiosc. 

Poti opta si pentru varianta unui bilet de o zi (5 euro/persoana) in cazul in care ai in plan sa faci mai multe calatorii. 

Distante pana in Dassia din alte statiuni ale insulei Corfu:

Vremea in Dassia si perioade potrivite pentru o vacanta aici

La fel ca in cazul intregii insulei, Dassia este caracterizata de un climat mediteranean, cu veri calduroase, uscate si ierni blande. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Dassia in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor atinge in jur de 32 grade la umbra. Tot atunci sunt si aproape zero sanse de ploaie si cea mai calda apa a marii, cu valori medii de 26 grade. 

Totusi, trebuie avut in vedere ca vremea si temperatura apei pot varia de la un an la altul. Spre exemplu, la data redactarii acestui articol (18 octombrie 2023), temperatura apei marii in Dassia era de 24 grade, ceea ce o face inca buna pentru baie 🙂 

E important de precizat ca Dassia a devenit in ultimii ani o destinatie de vacanta destul de populara. Astfel, in miez de vara, numarul de turisti care sosesc aici este unul ridicat, mai ales ca statiunea se afla in apropierea orasului Corfu Town. 

In miez de vara, weekendurile vor fi cele mai aglomerate in Dassia. 

Daca nu esti prietenos cu temperaturile ridicate si nici cu multimile de oameni, o idee mai inspirata poate fi sa vii in Dassia la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

Temperaturi medii ale apei marii in Dassia, in functie de luna in care vii: 

  • mai – 19.5 grade
  • iunie – 23 grade
  • iulie – 25.2 grade
  • august – 26.2 grade
  • septembrie – 25 grade
  • octombrie – 22.6 grade 

Despre plaja din Dassia. Cum arata si ce servicii gasesti in zona

In linii generale, plaja din Dassia are un aspect ceva mai ingust, lucru compensat totusi de lungimea fasiei de nisip. 

Este bine organizata cu sezlonguri, umbrele si diferite servicii la indemana, in mod special in zona sa centrala, fiind premiata si cu distinctia Blue Flag. 

In partea de nord a plajei, fasia de nisip este mai ingusta, iar pietrisul este predominant. In spatele plajei exista o promenada asfaltata, alaturi de mai multe restaurante si hoteluri asezate in prima linie. 

In partea de sud, o mare parte a plajei este administrata de catre resortul de 5 stele mentionat mai sus, fiind formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

La sud de hotel exista un mic segment de plaja cu aspect mai nisipos, usor accesibil publicului, urmand indicatoarele pentru centrul de scufundari. 

Intrarea in mare are o panta lina spre medie la Dassia Beach, iar apa este in general curata, limpede si calda pe timp de vara si chiar pana spre mijlocul toamnei. 

Mai multe informatii despre aceasta plaja gasesti aici: Dassia Beach si ce sa stii despre plaja acestei statiuni cosmopolite de pe coasta de nord-est a insulei Corfu

Printre plajele apropiate de Dassia se mai numara si plaja Ipsos, plaja Gouvia, plaja Barbati.

Unde te poti caza in Dassia

Asa cum spuneam inca de la inceput, Dassia este genul de statiune care are variante de cazare pentru toate preferintele si pentru toate bugetele. 

Desigur, cel mai cunoscut si mai luxos hotel al zonei ramane resortul de 5 stele Ikos Dassia. 

In cazul in care vrei sa optezi totusi pentru o varianta mai accesibila, in Dassia vei gasi atat hoteluri de 4 stele, cat si de 3 si de 2 stele.

Am putea spune ca majoritatea hotelurilor din Dassia sunt cotate cu 4 stele, iar unitatile de cazare din statiune sunt de ordinul zecilor. 

Sunt cateva variante care ofera mic dejun inclus si foarte putine cele care au regim de cazare all inclusive sau demipensiune. 

Daca te numeri printre cei care vor sa se cazeze in Dassia, e bine de avut in vedere ca extremitatea de nord a statiunii, cea dinspre Ipsos, este putin mai goala, mai nedezvoltata, mai pustie. Se recomanda sa alegi un hotel in zona centrala. 

Ce poti sa faci in Dassia

Ajungem si la partea cea mai interesanta a acestui articol, aceea dedicata activitatilor pe care le vei avea la indemana in aceasta statiune. 

In Dassia, cele mai multe dintre oportunitatile turistice sunt centrate pe zona de plaja. 

In sudul hotelului Ipsos Dassia se afla un centru de diving apreciat:  Seaworld Scuba Diving Centre – ideal pentru cei interesati sa faca scufundari. 

In partea de nord a plajei Dassia gasesti un alt centru de sportui acvatice, Dassia Ski Club: Parasailing & Water Sports in Corfu, caz in care te vei putea orienta catre o paleta si mai larga de sporturi precum parasailing, wakeboarding si altele, inclusiv cu posibilitatea de a inchiria ambarcatiuni. 

In Dassia exista si cateva mici agentii de turism care organizeaza excursii catre atractiile din imprejurimi, tururi ale Corfu Town, inchirieri de ATV-uri si alte activitati. 

Obiectivele din Corfu Town pot fi incluse usor pe lista ta in cazul in care te cazezi in Dassia, pentru ca vei fi la o distanta de doar 20 minute de mers cu masina fata de centrul acestui oras si, in plus, te vei putea deplasa usor si cu autobuzele locale, fara sa-ti mai faci griji ca intampini probleme cu locurile de parcare. 

Iti recomandam sa faci o vizita si pana in Paleokastritsa, caci se afla la doar 16 kilometri departare (in jur de 25 minute pe drum, intre cele doua). Aici te asteapta unele dintre cele mai frumoase plaje ale insulei, o parte dintre ele cu aspect mai stancos, dar si o serie de obiective istorice importante precum Manastirea Paleokastritsa si cetatea Angelokastro. 

Ghid restaurante si taverne in Dassia 

Multe dintre tavernele din Dassia servesc mancare traditionala din Corfu, ceea ce inseamna ca in meniuri vei intalni preparate de genul sofrito, supa avgolemono, pastitsada si altele, pe care merita sa le incerci. 

Mai jos gasesti o selectie a catorva dintre cele mai apreciate restaurante si taverne deschise in aceasta statiune: 

Alexandros Taverna se afla destul de aproape de centrul de scufundari Seaworld Scuba Diving Centre. Se distinge printr-un meniu stufos, cu foarte multe propuneri in materie de aperitive traditionale, salate, preparate vegetariane, preparate la gratar, peste si fructe de mare si deserturi. In plus, are si sectiune de meniu pentru copii. 

Restaurant Andreas, localizat in vecinatatea hotelului Elea Beach si in imediata apropiere a malului marii, cu un meniu bine structurat: salate, paste&orez, preparate la gratar, gustari, peste si fructe de mare. Poate fi un loc bun si pentru micul dejun. 

Leonidas Grill se afla in zona de centru, la cateva sute de metri departare de plaja si are un meniu simplist, insa cu mancare foarte gustoasa si portii generoase. 

Alex Garden Bar & Restaurant are o terasa frumos amenajata, cu mese amplasate sub copaci, insa relativ aproape de soseaua principala. Preturile au fost descrise ca fiind acceptabile, iar stifado si musacaua se numara printre preparatele apreciate de catre cei care i-au calcat pragul. 

La Casa Mediteranean Restaurant, in sudul statiunii, aproape de hotel Tina. In meniu gasesti preparate traditionale grecesti, platouri cu peste si fructe de mare si multe alte bunatati. O parte dintre cei care au fost aici s-au declarat incantati de gyros. 

In loc de concluzie

Dassia este una dintre statiunile dezvoltate, cu aer cosmopolit, de pe coasta de nord-est a insulei Corfu, iar faptul ca este localizata in imediat apropiere a Corfu Town reprezinta un avantaj pentru cei care nu vor neaparat sa se bucure de o vacanta statica. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte tentante pentur vacantele in Corfu, pe care te invitam sa le descoperi mai jos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?