Aproape totul despre Agios Giannakis Beach, una dintre plajele linistite din zona Parga

Considerata a fi un mic paradis pentru turistii care prefera plajele izolate, Agios Giannakis se afla la doar 15 minute de mers cu masina pornind din centrul orasului Parga si ofera o priveliste superba, alaturi de o apa a marii in nuante de turcoaz. 

Nu este genul de plaja potrivita familiilor cu copii sau celor care au nevoie de servicii/facilitati in imediata apropiere, fiind complet lipsita de amenajare. 

Daca ti-am starnit interesul pentru acest coltisor de rai din Grecia, te invitam sa descoperi mai multe amanunte despre Agios Giannakis in continuare, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga. 

Localizare Agios Giannakis Beach si distante din alte statiuni si orase

Cunoscuta si cu denumirea de Ai Giannakis, aceasta plaja este pozitionata intre Parga si Ammoudia, intr-un mic golf ferit de vant. Pornind din Parga, vei avea de parcus in jur de 9,6 kilometri pana aici. 

Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Agios Giannakis Beach”, iar drumul de acces se afla in conditii bune (este de asfalt in mare parte), dupa cum povestesc cei care au vizitat-o in ultimii ani. Se parcheaza aproape de plaja, la umbra maslinilor. 

Distante catre Agios Giannakis Beach din alte statiuni si orase:

  • distanta Igoumenitsa – Agios Giannakis Beach: 51 kilometri
  • distanta Sivota – Agios Giannakis Beach: 36,7 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Agios Giannakis Beach: 12 kilometri
  • distanta Preveza – Agios Giannakis Beach: 68 kilometri

Cum arata Agios Giannakis Beach

Plaja Agios Giannakis are dimensiuni medii si nu exceleaza in latime, insa face parte din randul plajelor mai linistite, mai putin atinse de turismul in masa. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar la intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care acea incaltaminte speciala este binevenita. 

Agios Giannakis este o plaja lipsita de amenajare, ceea ce inseamna ca aici nu vei gasi umbrele si sezlonguri de inchiriat. In unele perioade (eventual in miez de vara) se deschide o mica taverna in zona din spate. 

Daca alegi sa vii aici, ia cu tine umbrela, crema cu factor de protectie, bauturi racoritoare si cateva gustari. 

Nu uita nici de echipamentul de snorkeling, pentru ca zona este potrivita pentru aceasta activitate (fundul marii este stancos, iar apa este limpede). 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Agios Giannakis Beach  

Agios Giannakis nu se numara printre cele mai populare plaje din zona Parga, iar faptul ca este lipsita de amenajare si mai putin cunoscuta o ajuta sa fie destul de libera chiar si in miez de vara. 

Totusi, daca vii aici in plin sezon, te sfatuim sa ajungi la plaja la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare la umbra.

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii le vei intalni in intervalul iulie-august la Agios Giannakis. 

Daca preferi perioadele mai degajate si vrei sa ai sansa de a te bucura de aceasta plaja alaturi de cat mai putina lume,  poti veni aici la sfarsit de mai – inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie (cand apa marii este mai calda decat in iunie). 

Alte plaje apropiate de Agios Giannakis Beach  

Bineinteles, Agios Giannakis nu este singura plaja frumoasa din zona. La distante rezonabile mai poti vizita si: 

Plaja Ammoudia este localizata la 11 kilometri de Agios Giannakis, iar in acest caz vorbim despre spatiu din belsug, alaturi de cateva segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

In partea stanga a plajei Ammoudia se afla si gura de varsare a raului Aheron in mare. 

Plaja Lichnos este o alta plaja generoasa in dimensiuni, care se afla la 7,8 kilometri de Agios Giannakis, in directia Parga. 

Este destul de populara, insa are si zone marginale de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul, alaturi de zonele centrale amenajate cu sezlonguri. 

Tot aici poate fi vazuta si Pestera Afroditei, la care se poate ajunge doar de pe mare, cu caiac/canoe sau hidrobicicleta. 

Plaja Krioneri este, de departe, cea mai populara din zona Parga, fiind localizata chiar in imediata apropiere a centrului acestui oras. Devine foarte aglomerata in miez de vara, este amenajata cu sezlonguri si umbrele si ofera o priveliste splendida catre insula Panagia (Fecioara Maria), la care poti ajunge cu barca, canoe/caiac sau hidrobicicleta. 

Intre Krioneri si Agios Giannakis Beach sunt 9 kilometri. 

In loc de concluzie

Agios Giannakis Beach este unul dintre locurile in care te poti bucura de mare si de soare in liniste, fara prea multe servicii si forfota in imprejurimi. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes parerile tale despre aceasta plaja, iar daca pui la cale un concediu in aceasta parte a Greciei, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?