Despre Aphrodite’s Cave, una dintre atractiile naturale din zona Parga

Pestera Afroditei (Aphrodite’s Cave, asa cum o vei putea repera pe Harti), este localizata in imediata apropiere a celebrei plaje Lichnos din zona Parga si este considerata a fi o atractie interesanta, usor supraevaluata, insa bogata in legende si cadre naturale deosebite. 

Poate fi vizitata pe cont propriu sau prin intermediul excursiilor cu barca organizate in zona si ofera vizitatorilor un peisaj bogat in formatiuni stancoase, alaturi de posibilitatea de a face snorkeling intr-un loc incarcat de mituri antice. 

Descopera mai jos o serie de amanunte utile despre vizita la Aphrodite’s Cave, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Localizare Aphrodite’s Cave si distante din alte statiuni si orase

Pestera Afroditei se afla la doar 5.5 kilometri departare de centrul orasului Parga, in imediata apropiere a plajei Lichnos. 

Pornind din Parga, pana la Lichnos ar trebui sa faci aproximativ 10 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal (distanta pe care o vei avea de parcurs este de circa 4.5 kilometri). 

Pestera poarta numele zeitei frumusetii si a iubirii, Afrodita, si poate fi accesata doar de pe mare, prin intermediul unui tur cu barca (sunt excursii care includ opriri in mai multe locuri de genul/plaje) sau pe cont propriu, daca inchiriezi hidrobicicleta sau caiac/canoe de la Lichnos (in jur de 15-20 euro/ora in anii trecuti). 

Distante catre Aphrodite’s Cave (plaja Lichnos) din alte orase si statiuni din zona:

  • distanta Igoumenitsa – Aphrodite’s Cave: 42 kilometri
  • distanta Sivota – Aphrodite’s Cave: 31 kilometri 
  • distanta Sarakiniko Beach– Aphrodite’s Cave: 15 kilometri
  • distanta Ammoudia – Aphrodite’s Cave: 15 kilometri
  • distanta Preveza – Aphrodite’s Cave: 59 kilometri

Ce sa stii despre Aphrodite’s Cave si ce poti vedea aici

Despre Pestera Afroditei se spune ca ar fi fost vizitata in repetate randuri chiar de catre zeita frumusetii si a iubirii, care obisnuia sa faca baie aici, ferindu-se de ochii pamantenilor, pentru a intineri. Unele dintre legendele locale spun chiar ca apele pesterii poseda proprietati magice, oferind fertilitate si iubire celor care fac baie acolo, intr-o apa limpede, cristalina. 

O parte dintre turistii care au vizitat-o spun totusi ca locul ar fi usor supraevaluat, caci are dimensiuni destul de reduse in realitate, iar de-a lungul malului cu aspect stancos se mai pot intalni astfel de pesteri micute. 

Poate fi insa o ocazie buna pentru cei care vor sa faca fotografii interesante sau pentru cei care obisnuiesc sa faca snorkeling, cu mentiunea ca lumina de la interior este destul de redusa. 

E bine de stiut si ca in cazul unei excursii cu o ambarcatiune mai mare, nu vei putea vizita pestera la interior. Pentru a intra, e recomandat sa vii aici cu hidrobicicleta sau canoe/caiac. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Aphrodite’s Cave

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii le vei intalni aici in intervalul iulie-august, atunci cand zona Parga primeste si cel mai mare numar de vizitatori. 

Aphrodite’s Cave nu este neaparat una dintre cele mai populare atractii din apropiere de Parga, insa exista si sanse sa o prinzi usor mai aglomerata. Sa spunem ca este, mai degraba, o chestiune de noroc. 

Nu se recomanda/nu este posibil sa vizitezi Aphrodite’s Cave in zilele cu vant puternic, valuri mari, vreme rea. Tine cont de indicatiile primite la fata locului atunci cand inchiriezi canoe/caiac si poarta vesta de salvare. 

Plaja Lichnos

Alte plaje si atractii apropiate de Aphrodite’s Cave 

Daca ti-ai propus sa vezi Aphrodite’s Cave, activitate care nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 1-2 ore atata vreme cat alegi sa o bifezi pe cont propriu, e bine de stiut ca la distante rezonabile te mai asteapta si urmatoarele locuri:

Plaja Lichnos este plaja de la care vei pleca spre Aphrodite’s Cave. Are o intindere generoasa si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Gasesti segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele (cu precadere pe zona din mijloc), dar si segmente de plaja libera. In spatele plajei se afla unele hoteluri bine cotate (precum Lichnos Beach Hotel & Suites – 5 stele), restaurante, terase, centru de sporturi acvatice. 

Plaja Agios Giannakis este localizata la vreo 3 kilometri departare de pestera, este lipsita de amenajare si are un aspect mai salbatic. In mijlocul verii, sunt sanse sa gasesti taverna din spate deschisa. 

Aceasta este una dintre plajele potrivite pentru iubitorii de snorkeling, caci fundul marii are un aspect mai stancos. 

Castelul Venetian din Parga si plajele apropiate de centrul orasului (Krioneri si sora sa mai micuta, Piso Krioneri) fac parte, de asemenea, din randul atractiilor apropiate de Aphrodite’s Cave.

In loc de concluzie

Daca ajungi in zona Parga si te simti atras de plimbarile pe mare cu hidrobicicleta sau caiacul, poti vizita relativ usor aceasta micuta pestera din apropierea plajei Lichnos.

Iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?