Despre plaja Lichnos, una dintre cele mai populare din zona Parga

Plaja Lichnos face parte din randul plajelor cunoscute ale regiunii Epirus, fiind localizata la mica distanta de orasul Parga si pregatita an de an sa-si intampine vizitatorii cu mai toate serviciile si facilitatile potrivite unei experiente relaxante la malul marii. 

In plus, in imediata apropiere a acestei plaje se afla si Pestera Afroditei, una dintre atractiile naturale interesante din zona Parga. 

Descopera mai multe amanunte utile despre vizita la plaja Lichnos in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga, inclusiv cu hoteluri din zona acestei plaje.

Unde este plaja Lichnos si distante din alte statiuni

Lichnos se afla la doar 4,3 kilometri est de centrul orasului Parga, ceea ce inseamna ca drumul intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ 10 minute. 

Se poate ajunge la plaja Lichnos cu masina, dar si cu barca, prin intermediul excursiilor optionale/tururilor private organizate in zona (cu plecare din portul Parga).  

Daca vii aici cu masina, vei intalni atat locuri de parcare neamenajate, cat si parcare cu plata (5 euro/zi). Plaja devine mai aglomerata in miez de vara (in intervalul iulie-august).

Distante catre Lichnos din alte orase si statiuni:

  • distanta Igoumenitsa – Lichnos: 42 kilometri
  • distanta Sivota – Lichnos: 31 kilometri 
  • distanta Sarakiniko – Lichnos: 15 kilometri
  • distanta Ammoudia – Lichnos: 15 kilometri
  • distanta Preveza – Lichnos: 59 kilometri

Cum arata plaja Lichnos si ce servicii sunt disponibile aici

Lichnos are o intindere generoasa, desfasurandu-se de-a lungul unui golf linistit, bogat in vegetatie. 

Este formata din pietris, insa pe unele portiuni exista si nisip, dar si pietricele. La intrarea in mare sunt pietre, motiv pentru care acei cipici speciali sunt bineveniti daca vrei sa-ti protejezi talpile de eventuale incidente 😊

Zona centrala din spatele plajei este dezvoltata. Aici exista o serie de hoteluri, printre care si unele foarte bine cotate  (Lichnos Beach Hotel & Suites – 5 stele), alaturi de cateva restaurante si taverne, baruri si centru de sporturi acvatice. 

Segmentul de mijloc al plajei este amenajat cu sezlonguri si umbrele de inchiriat (‌in vara lui 2023, doua sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate cu 8 euro).

Daca preferi sa stai pe prosop, intr-o zona mai lipsita de organizare, te poti indrepta catre extremitatile plajei Lichnos. 

Una dintre atractiile naturale ale acestei zone este Pestera Afroditei, la care se poate ajunge doar de pe mare, daca inchiriezi canoe sau hidrobicicleta de la Lichnos. 

Pestera are dimensiuni micute si poate fi vizitata rapid la interior, fiind de o frumusete aparte. Conform legendei, zeita Afrodita s-ar fi ascuns aici pentru a se imbaia. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la plaja Lichnos

Desi zona Parga nu se numara neaparat printre cele mai intens vizitate destinatii din Grecia, in plin sezon, poti intalni un numar mai ridicat de turisti la plaja Lichnos. 

Daca se intampla sa-ti faci vacanta aici in perioada iulie-august, sfatul nostru este sa vii la Lichnos la primele ore ale diminetii, pentru a gasi mai usor loc de parcare si sezlonguri. 

Spre deosebire de alte plaje din apropierea orasului Parga, Lichnos este totusi destul de populara, o dovada in acest sens fiind si cele peste 1600 de recenzii stranse pe Google. 

Apa marii in zona Parga atinge o medie de 25-26 grade in intervalul iulie-august. 

Cele mai bune perioade pentru o vizita aici raman totusi inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. Plaja va fi indiscutabil mai degajata, preturile la cazare mai mici, iar temperaturile mai placute. 

In iunie, apa marii in zona Parga are o medie a temperaturilor de circa 22 de grade, insa in septembrie, valorile se pastreaza similare cu cele din august (medie de 25 grade). 

Alte plaje apropiate de Lichnos 

Daca ai ales sa-ti petreci vacanta in Parga si vrei sa vizitezi si alte locuri frumoase de la malul marii, e bine sa stii ca in apropiere de plaja Lichnos te mai asteapta si urmatoarele: 

Plaja Agios Giannakis este localizata la vreo 10 kilometri departare de Lichnos. Aici gasesti locuri de parcare la umbra copacilor din spate, iar plaja este, in cea mai mare parte a sa, formata din pietris. 

Este marginita de stanci si are o intrare relativ lina in apa, insa in mare sunt pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa iei si aici acele incaltari speciale. 

Plaja Piso Krioneri se afla in partea opusa, catre Parga, la doar 3,7 kilometri de Lichnos. Dimensiunile sale sunt micute, insa aspectul este fermecator. 

Piso Krioneri este amenajata cu sezlonguri si umbrele, are restaurant in zona din spate si este situata aproape de sora sa mai mare, plaja Krioneri

Ambele pot deveni foarte aglomerate in miez de vara, fiindca sunt localizate in imediata vecinatate a orasului. 

Plaja Valtos este cea mai cunoscuta si mai generoasa plaja din zona Parga. Aici exista multe unitati de cazare, restaurante, cafenele in zona din spate. 

Valtos este potrivita pentru mai toate tipurile de activitati. Poti practica aici si snorkeling, dar si diferite alte sporturi acvatice. 

Unii dintre turisti spun ca apa se adanceste destul de brusc in zona acestei plaje. 

Intre Valtos si Lichnos sunt 6,8 kilometri. 

In loc de concluzie

Lichnos este doar una dintre plajele apreciate si destul de intens vizitate ale zonei Parga. Este potrivita in general celor care cauta un cadru linistit in care sa se poata relaxa asa cum se cuvine la malul marii, insa si celor cu spirit usor aventurier, cu atat mai mult cu cat are in imediata apropiere Pestera Afroditei. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte pentru vacantele in Parga Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?