Chinezii vor construi o mega-statiune pe litoralul bulgaresc

Postat de

Nu mai este un secret pentru nimeni ca reusita litoralului bulgaresc al marii Negre se trage in mare masura si investitiilor initiale fata de care statul bulgar a fost deschis pe vremea in care la noi circula sloganul “nu ne vindem tara”.

Bulgaria, Travel Planner
Bulgaria, Travel Planner

Un nou si imens complex de vacanta este pe cale de a se construi pe coasta de nord a Mării Negre a Bulgariei. Noul complex va fi construit între satul General Kantardzhievo si statiunea Albena, pe un teren de 300 de hectare. Proiectul a început în urmă cu câtiva ani, la initiativa unor investitori francezi, ulterior a fost transferat catre britanici, iar in prezent investitorilor chinezi.

Potrivit primarului muncipalitatii din Aksakovo, proprietarii chinezi gestioneaza in prezent cea mai mare firmă chineză de echipamente de securitate. Ei ar trebui să finalizeze resortul, al carui target ca si tip de clientela va fi orientat catre cetatenii rusi.

Primarul a mai promis că în următorii doi ani, municipalitatea va reabilita toate străzile din Aksakovo, si va construi o noua alimentare cu apă si de canalizare printr-un proiect cu finantare UE.

Si uite asa, iata ca bulgarii, nici nu si-au vandut tara, dar au venit cu facilitati mai consistente pentru investitori care continua sa vina! Si turistii romani continua la fel, sa vina…. tot mai multi de la un an la altul…pe litoralul bulgaresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>