Irakli Beach Bulgaria si tot ce trebuie sa stii despre aceasta plaja frumoasa din apropiere de Obzor

Te numeri printre cei care adora plajele retrase, unde sunetul valurilor, nisipul fin si natura care te inconjoara reprezinta principalele elemente de care ai nevoie pentru a te simti in mediul tau? In cazul in care urmeaza sa-ti faci vacanta pe litoralul bulgaresc si ai ales sa-ti rezervi cazare in zona statiunii Obzor, Irakli Beach s-ar putea sa fie locul ideal pentru tine.

Descopera in cele ce urmeaza care sunt principalele caracteristici ale plajei Irakli din apropierea Capului Emine si a statiunii Obzor, dar si cum poti ajunge aici si care sunt serviciile pe care le vei avea la indemana. 

Totodata, pentru ca ne recomandam cei peste 14 ani de experienta in organizarea de vacante, mai ales pe litoralul bulgaresc, te invitam sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta cele mai bune oferte cazare Obzor Bulgaria!

Unde este Irakli Beach si cum ajungi aici 

Irakli Beach se afla la o distanta de doar 12 kilometri de statiunea Obzor, la 33 de kilometri de Elenite, la 28 de kilometri de Sveti Vlas si la 27,7 kilometri de Sunny Beach

Daca vii din Obzor si pana la Irakli Beach cu masina personala, ar trebui sa faci in jur de 17-20 de minute, pe un drum care se afla in conditii relativ bune. 

plaja irakli

Vei gasi o parcare amenajata (un teren imprejmuit) pe partea dreapta, cum ajungi in zona Irakli Beach, unde-ti poti lasa masina. Unii dintre turistii care au vizitat Irakli Beach in septembrie 2021 ne-au marturisit ca nu a fost nimeni acolo care sa le incasese taxa de parcare, desi erau mai multe autoturisme parcate, insa e posibil ca in plin sezon, cand tot litoralul este mai aglomerat, sa fii totusi nevoit sa achiti parcarea. 

Pentru a ajunge la plaja, va trebui sa ocolesti resortul de lux recent deschis in aceasta zona, prin partea stanga, urmarind pontonul de lemn care duce in directia Irakli Beach. 

Daca pleci din Sunny Beach cu gandul de a petrece o zi mai linistita la Irakli Beach, asteapta-te ca intr-o zi fara trafic prea intens sa faci in jur de 40 de minute pe drum. 

Cum arata Irakli Beach, ce facilitati ai la indemana in aceasta zona

Plaja Irakli este acel gen de loc in care poti sa-ti gasesti linistea in doar cateva minute. Irakli Beach este o plaja lunga, cu nisip fin, brazdata pe alocuri chiar si de dune de nisip si strapunsa de gura de varsare a raului Vaya in Marea Neagra. 

Exista si mici zone cu stufaris si vegetatie, detalii care ofera o imagine de ansamblu usor diferita acestei plaje. 

In partea stanga cum te uiti la mare se afla deschis un resort de lux, in fata caruia exista un segment de plaja privata. Aici iti poti inchiria sezlonguri si umbrele (asteapta-te sa dai peste niste preturi destul de piperate), iar in spatele plajei exista un bar de unde-ti poti procura apa, fresh-uri, cafele – la fel, cu preturi destul de mari. 

Plaja resortului de aici ocupa insa doar un mic segment din Irakli Beach – care este, in definitiv, o plaja cu aspect salbatic, lunga, si libera – ceea ce inseamna ca imediat ce treci de domeniul resortului, esti liber sa-ti asezi prosopul si propria umbrela oriunde vrei. 

Intrarea in apa la aceasta plaja nu este peste tot foarte lina, asadar, ai grija in cazul in care vii aici alaturi de cei mici. Mai mult, unii dintre turisti au semnalat ca pe anumite segmente exista pietre la intrarea in apa – fapt ce devine oarecum “de iertat” daca ar fi totusi sa te raportezi la frumusetea locului. Cu toate acestea – iti recomandam sa nu te indepartezi prea tare de mal si sa porti papuci speciali de protectie cand intri in apa. 

Irakli Beach devine mai lata in partea de mijloc, cum mergi catre sud, iar in extremitatea sudica se ingusteaza din nou. Tot in aceasta parte vei gasi un mic bar pe plaja (e posibil ca in extrasezon sa nu fie deschis) si o zona de camping. 

HINT: Daca esti fan plaje retrase, te-ar putea interesa si propunerile din articolul: 22 plaje salbatice Bulgaria. Unde poti gasi plaje izolate pe litoralul bulgaresc

Alte atractii apropiate de Irakli Beach 

Vrei sa faci plaja la Irakli Beach si ulterior sa te orientezi catre alte atractii din apropiere? 

Capul Emine este unul dintre obiectivele invecinate si daca ar fi sa te orientezi dupa Google Maps, vei observa ca nu sunt mai mult de 8 kilometri intre cele doua. 

Partea mai putin placuta este insa faptul ca drumul pana la Emine (mai ales a doua portiune) se afla in conditii destul de vitrege, iar daca nu ai o masina de teren sau o masina cu garda mai inalta, ar fi bine totusi sa nu te aventurezi, caci risti sa-ti distrugi masina. Drumul are portiuni pe care a fost turnat asfalt, insa in septembrie 2021 erau formate gropi destul de adanci.

Desi nu vrem sa te amagim, trebuie totusi sa-ti marturisim ca peisajele de sus, de la Capul Emine, sunt deosebit de frumoase. 

Nessebar se afla la 34 de kilometri distanta de Irakli Beach si poate fi locul potrivit in care sa iei masa dupa o zi de stat la plaja, mai ales daca vrei sa te orientezi catre un cadru mai romantic. 

Sunt foarte multe restaurante aici, iar daca simti ca nu stii incontro sa te orientezi, te-ar putea ajuta si articolul: Restaurante in Nessebar. Unde si ce poti manca daca vrei sa iei masa in orasul vechi

In loc de concluzie

Irakli Beach merita vizitata daca te numeri printre cei care iubesc astfel de locuri mai retrase, la malul marii. Pe de alta parte, daca vei fi cazat in Obzor, te vei putea bucura tot de o plaja ceva mai linistita, insa Irakli este o atractie a zonei si chiar merita bifata daca ti-ai propus sa alternezi locurile in care faci plaja. 

Bineinteles, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta cele mai bune oferte de cazare in Obzor Bulgaria, printre care se numara si deja celebrul resort de 5 stele Reina del Mar!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?