Veleka Beach, plaja salbatica superba din sudul litoralului bulgaresc

Veleka Beach este una dintre plajele-vedeta din sudul litoralului bulgaresc si asta gratie frumusetii sale iesite din comun si a localizarii, fix la gura de varsare a raului cu acelasi nume, in Marea Neagra. 

Veleka Beach este genul de plaja potrivita in mod special celor care cauta liniste si sa se bucure doar de sunetul valurilor, nu si celor care au nevoie de mai multe facilitati, prin urmare, daca vrei sa ai la indemana terase, muzica, sezlonguri si umbrele, toalete si dusuri, e posibil ca acesta sa nu fie locul ideal pentru tine. 

Pe de alta parte, daca adori vegetatia abundenta, peisajele iesite din comun sau daca vrei sa faci poze spectaculoase sau sa scoti drona la plimbare, Veleka Beach e posibil sa fie exact ceea ce cauti. 

Gasesti in acest articol informatii esentiale despre Veleka Beach, iar la noi pe site o multime de propuneri tentante pentru vacante litoral Bulgaria, din care sa selectezi usor ce ti se potriveste mai bine.

Localizare Veleka Beach si cum poti sa ajungi aici 

Veleka Beach se afla foarte aproape de satul litoral Sinemorets, un loc linistit mai putin cunoscut turistilor romani si preferat inclusiv de localnici pentru plajele sale bune si peisajele superbe. 

Veleka Beach se afla la doar 1 kilometru de centrul satului Sinemorets, iar daca ar fi sa parchezi undeva in centru si sa pornesti pe jos, ar trebui sa faci in jur de 15 minute pana ajungi sa pui picioarele pe nisipul plajei Veleka. 

Nu vei putea ajunge cu masina chiar langa plaja, insa ai posibilitatea sa parchezi undeva in vecinatatea acesteia si sa mergi cateva sute de metri pe jos pana la malul marii. 

Daca vii din zona Burgas, ai de parcurs o distanta de 82 de kilometri pana la Veleka Beach, iar daca vii din Sozopol, pana aici ai de condus aproximativ 55 de kilometri. 

Pe de alta parte, daca te afli cazat spre exemplu in mult mai animatul Sunny Beach si vrei ca pentru o zi sa te rupi de agitatie si de freamat si sa vezi Veleka Beach, ia in calcul o distanta de 119 kilometri si aproximativ 2 ore petrecute la volan. 

Cum arata Veleka Beach si ce facilitati ai in apropiere

Iti putem spune din start ca Veleka Beach este foarte, foarte frumoasa. Este acel gen de plaja care-ti ofera un peisaj aparte, diferit de o plaja normala, tocmai pentru ca in spate vei avea raul Veleka, alaturi de padurea care-l inconjoara, in timp ce in partea stanga cum te uiti la mare vei putea observa gura de varsare a raului in Marea Neagra. 

E genul de peisaj pe care nu-l intalnesti oriunde, acesta fiind si motivul pentru care multi dintre cei care au venit sa faca plaja aici au spus ca drumul pana la Veleka a meritat. 

Veleka Beach are nisip fin, nu este amenajata (ceea ce inseamna ca esti liber sa-ti pui prosopul si umbrela oriunde gasesti loc), insa tocmai pentru ca nu are prea multe facilitati, iti reamintim sa-ti iei cu tine macar umbrela. 

Verile sunt mai calduroase in aceasta zona de sud a litoralului bulgaresc, iar daca te nimeresti aici in varf de sezon, ia in considerare ca soarele arde destul de tare. 

Exista un beach bar in partea dreapta a plajei cum te uiti la mare, de unde-ti vei putea procura bauturi, insa nu te astepta la prea multe alte facilitati, caci nu exista. Daca vrei sa mananci, gasesti restaurante bune cu preparate traditionale bulgaresti si peste proaspat, in satul Sinemorets, adica la maximum 15 minute de mers pe jos de la plaja. 

Daca ai in plan sa stai o zi intreaga aici si vrei sa iei si masa, iti recomandam sa citesti si articolul: Sinemorets Bulgaria si tot ce trebuie sa stii despre o vizita in acest sat litoral cu plaje superbe 

P.S: Ti-am pregatit si un video care exprima destul de bine starea de liniste care te asteapta la Veleka Beach 🙂 

Alte plaje apropiate de Veleka Beach 

Daca vrei sa vezi Veleka Beach, insa ai in plan sa testezi si alte plaje frumoase din zona, te mai poti orienta catre doua locatii destul de apropiate:

Butamyata Beach este prima dintre ele si este plaja principala a satului litoral Sinemoret. O vei gasi la doar 2,5 kilometri distanta de Veleka. Daca mergi pe jos, vei face in jur de 30 de minute dintr-un loc in altul, iar daca mergi cu masina, ar trebui sa gasesti locuri de parcare destul de aproape de Butamyata. 

Butamyata are si zone de plaja libera, dar si zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, ceea ce inseamna ca ti s-ar potrivi mai bine in cazul in care cauti putin mai mult confort si organizare la malul marii. Tot pe aceasta plaja vei gasi si un beach-bar, dar si un restaurant, iar aici vei fi mai aproape si de celelalte restaurante din sat. 

Lipite Beach este o alta plaja salbatica aflata in apropiere. De la Veleka Beach si pana aici sunt in jur de 3,8 km de mers cu masina, iar plaja este una retrasa, linistita, cu nisip fin si neamenajata. Accesul cu masina la aceasta plaja nu este posibil, insa daca vrei sa o iei pe jos de la Butamyata si pana la Lipite, ar trebui sa faci aproximativ 20 minute. 

Te-ar putea interesa si: 22 plaje salbatice Bulgaria. Unde poti gasi plaje izolate pe litoralul bulgaresc

Cea mai buna perioada in care sa mergi la Veleka Beach

Spre deosebire de alte plaje de pe litoralul bulgaresc, mai cunoscute turistilor romani si mai apropiate de granita cu Romania, Veleka Beach nu primeste un flux atat de mare de vizitatori, insa, in varf de sezon, si aici se strang destul de multi localnici, ceea ce poate duce la o aglomerare a locului. 

Daca vizitezi Veleka Beach in iulie-august, poate ar fi bine sa vii aici mai devreme, ca sa te poti aseza acolo unde vrei, insa daca vii in mai, iunie sau chiar in septembrie, cu siguranta vei avea parte de toata linistea visata. 

Mai mult, pentru ca se afla atat de aproape de granita cu Turcia, e important de luat in seama si faptul ca vremea este mai prietenoasa in aceasta zona, respectiv temperaturile mai ridicate chiar si cu 2-3 grade comparativ cu zona de nord a litoralului bulgaresc. 

Din aceleasi considerente, e posibil sa gasesti si o apa a marii usor mai calda in aceasta zona si implicit la Veleka Beach. 

Concluzionand, Veleka Beach poate fi locul ideal pentru tine daca-ti plac peisajele inedite si linistea de la malul marii atunci cand faci plaja. Poate fi un loc bun de testat intr-o zi, chiar daca esti cazat intr-o statiune mai animata, iar daca vrei sa iei masa in aceasta zona, iti recomandam sa te orientezi catre satul Sinemorets pentru o experienta completa 🙂 

Desigur, iti readucem aminte ca la noi pe site gasesti cele mai bune oferte pentru vacantele pe litoralul bulgaresc, cu sute de hoteluri din care sa-l poti selecta pe cel care corespunde cerintelor tale.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?