Plaje cu intrare lina in apa pe litoralul bulgaresc

Litoralul bulgaresc isi bucura vizitatorii cu peste 20 de statiuni si in jur de 100 de kilometri ocupati de plaje cu nisip fin, insa pentru familiile cu copii sau pentru persoanele care nu stapanesc foarte bine inotul, plajele cu intrare lina in apa pot reprezenta un factor important in alegerea destinatiei potrivite de vacanta. 

Per ansamblu, litoralul vecinilor bulgari are toate tipurile de plaje: cele potrivite pentru familii cu copii (cu organizare, diverse facilitati si intrare lina in apa), cele izolate (potrivite celor care vor sa fie inconjurati de natura si atat), cele animate si cu posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice. Le gasesti pe cele mai bune aici: Ghid top plaje Bulgaria. Cele mai frumoase si mai bune plaje

Totodata, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante litoral Bulgaria, cu o multime de variante din care sa o poti alege usor pe cea potrivita tie.

In privinta plajelor din Bulgaria cu intrare lina in apa, am alcatuit o lista cu 7 astfel de propuneri bazandu-ne si pe indicatiile primite de la clientii Travel Planner care au vizitat litoralul bulgaresc in perioada recenta.  

Cu toate acestea, recomandam precautie si supraveghere extra atunci cand mergi la plaja alaturi de cei mici, fie ca vorbim despre o plaja cu intrare lina in mare, despre o plaja cu serviciu de salvamar sau despre o plaja fara acest serviciu. Nu uita sa tii cont si de steagurile arborate (steagul rosu – scaldatul este interzis, steagul galben – inotul este recomandat doar inotatorilor profesionisti, steagul rosu+galben – plaja supravegheata salvamar). 

1. Una dintre plajele cu cea mai lina intrare in apa este cea a statiunii Albena

Plaja statiunii Albena este considerata a fi una dintre cele mai potrivite plaje pentru familiile cu copii. Are o lungime de mai bine de 6 kilometri, este formata din nisip fin si atinge in unele locuri o latime de circa 150 metri. 

Mai mult, plaja de aici a primit distinctia Blue Flag, pentru mediul inconjurator curat si ingrijit, alaturi de toate facilitatile disponibile in zona apropiata de malul marii.  

Inclusiv calitatea aerului din zona statiunii Albena a fost evaluata ca fiind mai buna comparativ cu cea din alte statiuni, gratie continutului ridicat de oxigen, mai ales ca in imediata vecinatate a plajei se afla si Rezervatia Naturala Baltata. 

Apa marii in Albena se adanceste treptat si atinge o adancime de aproximativ 1,6 metri la o distanta de circa 100 metri de mal. 

Mai multe informatii despre aceasta plaja gasesti in articolul: Despre plaja Albena din Bulgaria. Facilitati, servicii si motivul pentru care este preferata familiilor cu copii

2. O varianta de plaja mai animata, cu intrare lina, este cea din Sunny Beach

Localizata in sudul litoralului bulgaresc, la o distanta de 126 kilometri de Albena, plaja statiunii Sunny Beach se intinde pe o lungime de circa 8 kilometri. 

In partea de nord a statiunii, plaja este ceva mai ingusta, insa catre centru si catre sud, se lateste. Si aceasta plaja are intrare lina in apa si este premiata cu distinctia Blue Flag, ceea ce o face sa fie potrivita si familiilor cu copii. 

Sunt foarte multe segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, iar la capitolul facilitati si servicii – aici le vei avea pe toate. 

Unii turisti spun ca plaja ar avea o intrare chiar si mai lina in dreptul unor hoteluri precum Paradise Beach si Grand Hotel Sunny Beach, insa in linii generale, plaja Sunny Beach are intrare lina pe mai toata lungimea sa. 

La noi pe site gasesti si un articol dedicat exclusiv acestui loc: Plaja Sunny Beach. Principalele caracteristici, locuri potrivite pentru distractie si informatii despre preturi

3. O plaja mai putin cunoscuta, potrivita familiilor cu copii, este cea din Kavarna

Sunt 3 zone de plaja cunoscute in Kavarna, iar plaja principala din statiune, localizata in partea stanga cum te uiti la mare, este o plaja construita artificial, din nisip, marginita de pontoane, cu o intrare lina spre medie in apa.

Plaja din zona restaurantului Balgaraka nu este atat de potrivita pentru familiile cu copii, insa plaja din partea dreapta cum te uiti la mare este descrisa de catre unii turisti ca fiind cu o intrare mai lina in apa. 

Pe acest subiect, ti-ar putea fi utile si informatiile de aici: Plaja Kavarna si alte plaje din apropierea acestei statiuni micute de pe litoralul bulgaresc

4. Plaja cu o mare mai putin agitata, cea a statiunii Duni 

Plaja din aceasta statiune a litoralului bulgaresc masoara circa 4.5 kilometri in lungime, iar la capitolul latime, are unele portiuni care ating 150 metri. In general,  in aceasta zona valurile sunt mai rare, tocmai pentru ca statiunea cu circuit inchis se afla intr-un golf. 

Unii turisti care au fost cazati la Marina Royal Duni spun ca portiunea de plaja de aici are intrarea lina in mare. 

Te-ar putea interesa si: Statiunea Duni Bulgaria, perfecta pentru vacantele all inclusive familiilor cu copii

5. O alta varianta de plaja cu intrare lina in apa, chiar in Nessebar

In privinta intrarii line in apa, se pare ca plaja din sudul statiunii Nessebar sta destul de bine la acest capitol. Aceasta plaja se intinde pe aproximativ 2 kilometri lungime si a fost evaluata de catre unii turisti ca fiind mai potrivita familiilor cu copii. Mai mult, plaja are diferite facilitati la indemana, dusuri, serviciu de ambulanta si un parculet in apropiere. 

Totusi, unele persoane spun ca aici s-ar forma valuri mai mari decat in alte zone, pentru ca plaja nu este ferita de vant (la acest capitol ar sta mai bine plaja din nordul statiunii Nessebar). 

Iti recomandam si: Plaja Nessebar. Unde gasesti sectiuni amenajate, facilitati si segmente de plaja libera in zona acestei statiuni

6. Una dintre cele mai aspectuoase plaje din Bulgaria, Bolata, tot cu intrare lina in mare

Aceasta plaja localizata in golful cu acelasi nume, de-o forma semicirculara, poate fi, de asemenea, potrivita celor care cauta un loc cu intrare lina in apa. 

Plaja Bolata se afla la o distanta de doar 3 kilometri de Capul Kaliakra si este, de cele mai multe ori, o plaja neamenajata, asadar tine cont ca nu vei avea la indemana servicii si facilitati precum toaleta. Intrarea in apa este descrisa ca fiind destul de lina, exceptand zona din partea dreapta cum te uiti la mare. 

Drumul de acces la plaja Bolata nu se afla in cele mai bune conditii, asadar iti recomandam sa mergi cu viteza redusa si cu precautie, in mod special pe ultima portiune a drumului de pamant. 

Citeste si: Golful si plaja Bolata. Ce sa ai in vedere daca vizitezi acest loc din Bulgaria

bolata

7. Plaja cu intrare lina in apa si in Kranevo

Plaja statiunii Kranevo are o lungime de circa 6 kilometri, cu o latime de aproximativ 100 metri pe anumite portiuni. Este descrisa ca fiind o plaja mai linistita, cu o intrare lina si o apa a marii curata. 

Gasesti aici atat portiuni organizate cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, cat si segmente de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Mai multe informatii despre aceasta plaja gasesti in articol: Kranevo Beach si ce trebuie sa stii daca vrei sa te bucuri de plaja din aceasta statiune linistita

In loc de concluzie,

Speram ca experienta ta la plaja pe litoralul bulgaresc va fi una fara cusur, iar daca stii ca aceasta lista a plajelor cu intrare lina in apa mai poate fi completata, asteptam cu mult interes si sugestiile tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?