Concediu in Sani Resort, complexul hotelier de lux de pe bratul Kassandra

Pentru cei care-si doresc o vacanta in Halkidiki intr-un cadru cat se poate de bine organizat, cu servicii foarte bune, peisaje deosebite, plaje frumoase si ape turcoaz, pe coasta de vest a bratului Kassandra se afla Sani Resort, un complex hotelier descris ca fiind un soi de Monaco al Greciei. Acesta apartine de satul litoral Sani (sau Sane), cunoscut pentru atmosfera sa animata si pentru evenimente culturale organizate pe timp de vara.

Sani Resort gazduieste o colectie de hoteluri cotate cu 5 stele,  inconjurate de zone impadurite si cu acces la 7 plaje distincte, piscine de diferite feluri si o multime de alte facilitati.

Mai multe detalii despre Sani Resort gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, inclusiv cu propuneri de hoteluri din aceasta statiune luxoasa.

Ce sa stii despre Sani Resort Kassandra

Statiunea Sani se afla la 80 kilometri departare de Salonic si include atat Sani Resort, cat si alte unitati de cazare ridicate in partea de sud, ceva mai accesibile, alaturi de o zona de camping.

Sani Resort este desfasurata pe o suprafata de aproximativ 400 ha si include 5 hoteluri, mai multe cladiri, o zona de marina si un parc, amenajate in imediata apropiere a fasiei de nisip care i-a fascinat pe cei doi oameni de afaceri care au achitionat terenul in 1960 (familiile Andreades si Zisiadis). 

Pamantul s-a aflat anterior in proprietatea calugarilor de pe Muntele Athos, iar noii proprietari au luat decizia de a pastra manastirea ridicata pe acest teren. 

Fiecare dintre hotelurile de aici are propria plaja foarte bine amenajata, cu toate serviciile si facilitatile unei experiente mai mult decat confortabile, Sani Beach fiind premiata si cu distinctia “Blue Flag”. 

Kilometri intregi de plaja cu nisip fin, apa in nuante azurii, padurea bogata si rezervatia ecologica de aici atrag an de an oameni dornici sa se bucure si sa se relaxeze intr-unul dintre cele mai magice locuri ale bratului Kassandra Halkidiki. 

Oaspetii au posibilitatea de se caza in regim demipensiune sau all inclusive, insa in zona portului exista o serie de alte restaurante care pot fi explorate, unele dintre cele mai apreciate fiind Tomata si Macaroni. 

Preturile sunt printre cele mai ridicate din Halkidiki.

Motive pentru o vacanta in Sani Resort

Daca simti ca ai nevoie de o serie de argumente punctate separat pentru a lua decizia de a petrece o vacanta in cadrul complexului Sani Resort Kassandra, mai jos gasesti principalele motive pentru care ai putea sa-ti faci o rezervare aici: 

  • te bucuri de conditii foarte bune, de servicii de inalta calitate, de confort si de o multime de facilitati in oricare dintre hotelurile de aici 
  • este o destinatie relativ apropiata de casa, in care poti ajunge usor, chiar si cu masina 
  • este o destinatie cat se poate de potrivita pentru familiile cu copii sau pentru cei care vor sa se relaxeze
  • ai la indemana o plaja generoasa, foarte bine amenajata, cu o multime de activitati centrate pe zona malului marii 
  • majoritatea segmentelor de plaja sunt private, asadar vei avea parte de intimitate si de liniste atata vreme cat vei alege sa te cazezi aici 
  • pune la dispozitia oaspetilor diferite elemente de divertisment, evenimente, concerte, animatie, posibilitatea de a practica mai multe sporturi acvatice
  • portul Sani poate fi un loc bun de plecare in excursii pe mare, catre alte atractii ale bratelor Kassandra, Sithonia si Athos. 

Suna destul de bine, nu-i asa? Desigur, preturile la cazare in cadrul Sani Resort nu sunt foarte mici, insa dicteaza cumva calitatea serviciilor de care te vei bucura in acest complex de pe coasta de vest a Kassandrei. 

Unde se afla Sani Resort si cum ajungi aici 

Sani Resort este localizata la 83 kilometri departare de Salonic, ceea ce inseamna ca drumul intre cele doua se poate parcurge cu masina, intr-o zi cu trafic normal, in aproximativ o ora. 

De la intrarea pe bratul Kassandra, mai exact, din statiunea Nea Potidea, sunt in jur de 15 kilometri pana in Sani. 

Din Kallithea, cea mai animata statiune a Kassandrei si locul care atrage vara de vara turisti tineri cu o viata de noapte activa, sunt 19 kilometri pana in Sani. 

Satul litoral Afitos este localizat la 18 kilometri departare, iar orasul Kassandria, capitala bratului, se afla la 19,3 kilometri distanta. Practic, multe dintre atractiile Kassandrei se vor afla relativ la indemana ta atata vreme cat alegi sa te cazezi in Sani. 

Majoritatea romanilor care-si petrec vacantele in Halkidiki vin aici cu masina persoanala. Daca te pregatesti sa faci si tu acest traseu pentru prima oara, ti-ar putea fi utile informatiile din acest articol: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

Iar in cazul in care vii cu avionul, e bine de stiut ca Aeroportul International Macedonia din Salonic se afla la 72 kilometri departare de Sani Resort. 

Vremea Sani Resort si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Statiunea Sani isi bucura vizitatorii cu un climat mediteranean, ceea ce presupune veri calduroase si ierni blande. Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza aici in intervalul iulie-august, atunci cand statiunea primeste si cel mai mare numar de turisti. 

Tot in aceasta perioada vei intalni si cea mai calda apa a marii (cu valori medii cuprinse intre 25-26 grade), dar si cele mai ridicate preturi la cazare. 

Daca nu esti prea prietenos cu caldura, unele dintre cele mai bune perioade in care ti-ai putea face vacanta aici sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

Mai ales in luna septembrie, apa marii se pastreaza inca buna pentru baie (cu valori similare celor din august – o medie de circa 24 grade), iar preturile la cazare sunt usor mai temperate. 

Sani Beach. Cum arata si care sunt principalele zone de plaja de aici 

Sani Resort isi asteapta oaspetii cu 7 segmente de plaja, toate premiate Blue Flag si amenajate cu sezlonguri si umbrele, beach baruri, dusuri si alte facilitati si servicii. 

Intreaga fasie de nisip Sani Beach este formata dintr-un nisip de culoare deschisa si este potrivita si familiilor cu copii, insa numai o parte a acesteia este deschisa si vizitatorilor care nu sunt cazati in resort, respectiv cea din fata Anemos Beach Bar. 

Aceasta portiune poate deveni aglomerata in varf de sezon si in mod special in weekenduri, cand si o parte dintre locuitorii orasului Salonic aleg sa se relaxeze aici. Parcarea in complex se plateste, insa unii dintre vizitatori aleg sa lase masina la 400-500 metri departare de plaja, pentru a parca gratuit. 

Acestea sunt cele 7 segmente de plaja administrate de Sani Resort: 

  • Bousoulas Beach – un loc cat se poate de potrivit pentru relaxare si chiar pentru plimbarile lungi pe plaja la ceas de seara, cu nisip alb si ape putin adanci. Tot aici se afla si Bousoulas Beach Bar, iar dupa lasarea serii pot fi organizate la bar si diferite petreceri cu muzica, dansuri si alte spectacole. 
  • Ammos Beach – o alta portiune de plaja foarte bine amenajata, localizata in partea dreapta a portului cum te uiti la mare. 
  • Sani Hill Beach  – este urmatoarea dupa Ammos, se desfasoara in dreapta acesteia, imediat dupa micul promontoriu stancos care strapunge marea. 
  • Sani Club Beach – una dintre plajele mai indepartate, la fel de bine amenajata, localizata inspre capatul din stanga al golfului. Are un fundal bogat in vegetatie (padure de pini) si gradini private, iar in imediata apropiere exista si un centru de sporturi acvatice.
  • Sani Dunes Beach – se afla in stanga portului, langa Sea You Beach si este cea mai apropiata plaja de piscina cea mare a resortului. 
  • Sea You Beach – plaja de langa Porto Sani, ideala pentru a te bucura de privelistea splendida de la apus. Tot aici gasesti si Sea You Bar. 
  • Sani Asterias Beach – o plaja linistita, localizata in apropierea portului de agrement. 

Despre cazare in Sani Resort 

In prezent, Sani Resort gazduieste 5 hoteluri de lux, cotate cu 5 stele, ridicate de-a lungul fasiei de nisip lunga de cativa kilometri. Toate ofera posibilitatea de cazare in regim demipensiune sau ultra all inclusive. 

Sani Beach este cel mai mare hotel al resortului, are vedere catre Capul Sani si acces la o plaja care se intinde pe nu mai putin de 7 kilometri. Oaspetii acestui hotel pot alege dintr-o varietate de camere, se pot relaxa la centrul SPA si se pot delecta cu unele dintre cele mai interesante preparate la restaurantele de aici. 

Sani Club este cel localizat in capatul din stanga al golfului, este construit in stil complex de bungalow-uri si poate fi ideal pentru cei care vor sa petreaca vacantele in familie si sa se bucure de peisaje spectaculoase si de diferite activitati distractive. 

Sani Dunes se afla in partea stanga a portului cum te uiti la mare si isi asteapta vizitatorii cu cele mai generoase piscine din intreg resortul. S-ar parea ca piscina exterioara incalzita de la Sani Dunes ar fi cea mai mare de acest tip din intreaga Grecie.  

Sani Asterias se afla in partea dreapta a portului, chiar pe plaja, cu apartamente moderne (apartamente junior, standard si deluxe dotate cu jacuzzi, etc.), posibilitatea de practica diferite sporturi nautice si activitati in aer liber, restaurant cu vedere spre port si alte facilitati. 

Porto Sani este hotelul ridicat in spatele portului (lucru sugerat si de numele pe care l-a primit). Aici se afla mai multe apartamente moderne, cu acces la piscine incalzite, piscine pentru copii si acces la plaja Sea You. 

Pe acest site gasesti si o harta a intregului resort. 

Ce poti sa faci in Sani Resort 

Dupa cum probabil ti-ai dat seama deja, micuta statiune Sani este genul de loc potrivit celor care vor sa aiba tot confortul la indemana, chiar in imediata apropiere a hotelului in care se cazeaza. Asta nu inseamna totusi ca Sani Resort este o statiune statica. 

Portul din Sani este unul dintre locurile potrivite pentru cei care vor sa ia masa intr-un cadru romantic, dar si pentru cei care vor sa porneasca in diferite excursii pe mare. 

Restaurantele si barurile din resort sunt o alta atractie a locului, fie ca vorbim despre cele din cadrul hotelurilor, fie despre cele deschise in zona de port. Dintre acestea, unele dintre cele mai apreciate sunt Katsu (cu sushi, sashimi si alte preparate de tip signature, din bucataria japoneza), Beach House (cu bucatarie mediteraneana), Tomata (cu o reputatie solida in intreaga Grecie, meniul celebrului Chef Karamolegos), Vosporos Grill House, Macaroni (cu specific italian) si altele. 

Magazinele cu articole vestimentare, cu bijuterii, cu articole pentru plaja, dar si magazinele unor branduri de moda internationale sunt de asemenea prezente in centrul Sani Resort si stau la dispozitia celor care vor sa se bucure de o sesiune de shopping in timpul vacantei aici. 

Sani Festival este unul dintre evenimentele care au loc anual in statiunea Sani, in imediata apropiere a turnului bizantin. In 2023, acesta se bucura de un line-up cu artisti internationali precum Dianne Reeves, Bonnie Tyler & Chris Norman, Sarah Brightman, UB40 ft. Ali Campbell, Tom Odell si altii. Intreaga lista a artistilor participanti si mai multe detalii despre festival pot fi consultate aici

Alte evenimente organizate in cadrul Sani Resort mai sunt si serile cu specific grecesc, serile de dans, spectacolele tinute la Garden Theatre.

In loc de concluzie 

Sani Resort este unul dintre locurile pretentioase, cu servicii foarte bune, in care te poti caza daca alegi sa-ti petreci vacanta pe bratul Kassandra al peninsulei Halkidiki. 

Daca ai ajuns deja aici sau planuiesti sa vii in viitorul apropiat, asteptam cu interes si parerea ta despre aceasta micuta statiune exclusivista de pe coasta de vest a Kassandrei. 

Nu in ultimul rand, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o multime de oferte vacante Kassandra, inclusiv la hotelurile din cadrul Sani Resort.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?