Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

Peninsula Halkidiki din Grecia este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta ale romanilor, iar in cele mai multe dintre cazuri, acestia aleg sa calatoreasca spre statiunile de aici cu masina personala. 

Cele 3 brate ale peninsulei, respectiv Kassandra, Sithonia si Athos sunt foarte ofertante din punct de vedere turistic, mai ales in ceea ce le privește pe primele doua, unde gasesti cele mai cunoscute statiuni, dar si unele dintre cele mai frumoase plaje. 

Prin urmare, traseul auto Bucuresti Halkidiki este un subiect de real interes pentru romanii care se pregatesc pentru o vacanta in aceasta zona a Greciei, tocmai pentru ca vorbim despre un drum destul de usor de parcurs si care vine la pachet cu o serie de alte avantaje: costurile reduse ale transportului si libertatea de miscare pe care o ai la destinatie. 

Pe langa detalii referitoare la drumul Bucuresti Halkidiki, vei gasi la noi pe site si oferte bune de cazare la hoteluri din Halkidiki, cu peste 140 de optiuni din care sa poti alege ce ti se potriveste mai bine!

Cel mai scurt traseu Bucuresti Halkidiki 

Cel mai scurt traseu Bucuresti Halkidiki din punct de vedere al timpului petrecut pe drum si totodata cel mai cunoscut este cel cu trecere pe la punctele de frontiera Giurgiu (RO) – Ruse(BG) si ulterior pe la Kulata(BG) – Promachonas(GR).

Distanta Bucuresti Halkidiki pe acest traseu este de 751 de kilometri, iar timpul petrecut pe drum in medie este de 9 ore si jumatate, fara sa luam in calcul eventualele cozi din punctele de trecere frontiera. Acestei distante i se vor adauga kilometri pe care-i vei avea de parcurs pana in statiunea in care esti cazat, insa distantele intre cele 3 brate ale peninsulei (Kassandra, Sithonia si Athos) nu sunt mari (intre 20-80 km de parcurs in plus, in functie de locul de cazare). 

Daca pleci din Bucuresti, vei merge pe traseul Giurgiu-Ruse – Iablanita (unde vei intra pe autostrada A2) – Sofia (cel mai bine este sa ocolesti orasul pe centura) –  Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Salonic – Halkidiki. 

Noi am ales totusi varianta de a lungi foarte putin traseul, mergand de la Ruse pana la Veliko Tarnovo, de unde am virat catre Sofia. Am procedat asa pentru ca un prieten de origine bulgara ne-a spus ca drumul pe acest traseu s-ar afla in conditii mai bune.

HINT: Vei observa ca traseul Bucuresti Halkidiki prin Makaza este mai scurt ca si numar de kilometri, insa timpul petrecut pe drum va fi unul putin mai mare. Gasesti detalii despre aceasta varianta de traseu in sectiunea de mai jos.  

vama kulata

Traseu Bucuresti Halkidiki prin Makaza

O parte dintre romanii care aleg sa se indrepte catre Halkidiki cu masina personala sunt interesati si de varianta de traseu Bucuresti Halkidiki prin Makaza. Desi numarul total de kilometri parcursi pe acest traseu este mai mic, respectiv 715 km in loc de 751 km pe la vama Kulata, timpul petrecut pe drum este de regula mai mare, pentru ca drumurile prin Bulgaria nu sunt la fel de bune precum in cazul primului traseu propus. 

Mai mult, in plin sezon de vara, se intampla ca punctul de trecere frontiera Makaza(BG) – Nimfea (GR) sa fie la fel sau chiar mai aglomerat decat Kulata, asa ca prima varianta de drum Bucuresti Halkidiki ramane in cele mai multe dintre cazuri si cea recomandata. 

In cazul in care vei decide sa treci pe la punctul de frontiera Makaza(BG) – Nimfea(GR) daca pleci din Bucuresti, vei urma traseul : Bucuresti – Giurgiu-Ruse – Beala – Veliko Tarnovo – Nikolaevo – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza – Komotini – Kavala – Halkidiki. 

Spre deosebire de primul traseu, in cazul acestui drum nu vei mai trece pe la Salonic, iar timpul estimat petrecut pe drum este de 10 ore, fara sa luam in calcul timpul de asteptare in punctele de trecere frontiera. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Taxe de drum pe traseul Bucuresti Halkidiki

In ceea ce priveste taxele de drum pe care le vei avea de achitat pe traseul Bucuresti Halkidiki, trebuie sa iei in considerare intai de toate taxa de pod de la Giurgiu – Ruse. Vei avea de platit 15 lei/autoturism la dus (pentru o singura trecere), iar la intoarcere vei plati 3 euro pentru a-l traversa din nou (in iunie 2023 am platit doar 2 euro la intoarcere).

Avand in vedere ca vei tranzita Bulgaria, va trebui sa cumperi vigneta, care poate fi luata atat de la vama, cat si online, de pe acest site. Vigneta in Bulgaria costa 13 leva/saptamana sau 27 leva/luna, in functie de durata vacantei tale. Nu uita sa achiti vigneta bulgareasca, pentru ca amenzile sunt mari. 

In Grecia nu exista vigneta, ci puncte de taxare pe autostrada. Dupa ce treci de Kulata(BG) – Promachonas(GR) vei intalni un astfel de punct la cativa kilometri distanta, unde vei avea de achitat o taxa de aproximativ 2,5 euro. Vor urma inca alte doua astfel de puncte, unde sumele pe care va trebui sa le achiti vor fi mai micute. E bine sa ai la tine monede gata pregatite, pentru a scurta timpul petrecut la punctul de taxare, daca ai in plan sa platesti cash.

Totodata, in iunie 2023, la aceste puncte de taxare se putea plati si cu cardul.

oglinda masina grecia

Alte sfaturi utile despre drumul Bucuresti Halkidiki 

Daca intentionezi sa ajungi in timp util cat sa te mai poti bucura de o vizita la plaja in prima zi petrecuta in Halkidiki, e recomandat sa pleci din Bucuresti destul de devreme (ora 4-5 dimineata).

 In general, punctele de trecere frontiera se aglomereaza in varf de sezon (lunile iulie si august), cand e posibil sa ai de asteptat in coloana 1-2 ore, sau in unele cazuri mai izolate, chiar si mai mult de atat. Vamile sunt mai libere la inceput de iunie sau dupa jumatatea lunii septembrie, insa exista destul de multi romani care au facut acest traseu in mijocul verii si care nu au prins aglomerat la punctele de frontiera, asadar aici intervine si norocul. 

Noi am vizitat Halkidiki la inceputul lunii iunie 2023 si am avut norocul de a sta in fiecare punct de trecere frontiera pret de doar 15-20 minute. Totusi, la intoarcere, peste o saptamana, am avut cunoscuti care au petrecut ore asteptand la coada, la aceleasi puncte de trecere frontiera.

Este recomandat sa respecti regulile de circulatie pe toata durata traseului, pentru ca amenzile pentru incalcarea lor sunt destul de mari, atat in Bulgaria, cat mai ales in Grecia. 

Totodata, e mai convenabil sa pui benzina in Bulgaria, pentru ca preturile la carburanti sunt mai mici decat in Grecia. In acest sens, poti face plinul inainte sa treci granita pe la Kulata. 

Gasesti aici un articol cu preturile carburantilor in Bulgaria: Pret benzina Bulgaria si cele mai recomandate benzinarii din care sa alimentezi pe parcursul vacantei

Concluzionand, drumul Bucuresti – Halkidiki nu este unul dificil si poate fi parcurs intr-o singura zi, iar atat timp cat achiti toate taxele de drum si respecti regulile de circulatie, nu ar trebui sa intampini vreo neplacere. Daca pleci destul de devreme din Bucuresti, ai toate sansele ca dupa-amiaza sa te relaxezi pe una dintre plajele frumoase din Halkidiki.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?