Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Insula Thassos este una dintre destinatiile de vacanta preferate ale turistilor romani, atat pentru ca se afla la o distanta rezonabila fata de casa, cat si pentru faptul ca are foarte multe de oferit: plaje frumoase si alte atractii, mancare delicioasa si numeroase optiuni de cazare, pentru toate buzunarele. 

Vremea in Thassos reprezinta unul dintre principalele subiecte de interes pentru cei care vor sa-si rezerve o vacanta aici, caci, sa fim seriosi, cine nu vrea sa se bucure de conditii meteo bune in concediu? In acest sens, vei gasi in cele ce urmeaza o serie de detalii despre vremea din Thassos, care se pot dovedi a fi utile inainte sa faci o rezervare. 

Cu toate acestea, e bine sa tii cont ca datele de mai jos sunt orientative si reprezinta in general medii ale temperaturilor lunare – care pot suferi insa modificari, caci schimbarile climatice si temperaturile manifesta fluctuatii din ce in ce mai dese in ultimii ani. 

Totodata, pentru ca ne recomanda cei peste 14 ani de experienta in organizarea de vacante, trebuie sa stii ca la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, cu peste 65 de hoteluri din care sa-l poti selecta rapid pe cel care ti se potriveste cel mai bine!

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in Thassos 

O perioada ideala de vacanta in aceasta insula greceasca poate fi diferita de la caz la caz, caci preferintele, posibilitatile si asteptarile noastre sunt, de asemenea, diferite, insa daca ai in plan sa organizezi o plecare in Thassos, ai putea tine cont de urmatoarele aspecte in functie de situatia in care te regasesti. 

Vacanta in extrasezon: Daca-ti place sa fie liniste, sa nu-ti faci vacanta fix atunci cand sunt cele mai ridicate temperaturi si cel mai mare flux de turisti, dar si atunci cand preturile sunt mai scazute, s-ar putea ca perioadele mai-iunie sau a doua jumatate a lunii septembrie sa fie ideale pentru tine. In aceste perioade, preturile la cazare sunt ceva mai prietenoase, iar toate atractiile insulei (in mod special plajele) sunt mai degajate. 

HINT: Daca tot faci planuri pentru vacanta in Thassos, poate ti-ar prinde bine sa te pui la curent si cu topul plajelor din insula: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Vacanta in plin sezon: Daca te numeri printre cei care adora caldura si care vor sa se bucure de animatie in adevaratul sens al cuvantului – de lume, de distractie, de toate atractiile deschise, de freamatul statiunilor populare, sau daca pur si simplu esti conditionat sa-ti faci vacanta in aceasta perioada, e limpede ca in iulie-august vei gasi cea mai calduroasa vreme in Thassos, dar si preturi mai ridicate.

Daca ar fi sa fim subiectivi, ti-am spune ca poate cea mai buna perioada pentru o vacanta in Thassos ar fi in mai, iunie sau dupa prima jumatate a lui septembrie, caci iulie si august sunt ceva mai aglomerate si mai calduroase, insa cum fiecare turist in parte are planurile sale de concediu, e important de stiut ca insula Thassos e frumoasa si primitoare oricand ai vizita-o. 

Vremea Thassos de Paste

Esti tentat sa petreci Sarbatorile Pascale in Thassos Grecia si vrei sa stii la ce temperaturi sa te astepti? In 2022, Pastele a picat pe data de 24 aprilie, iar in 2023 va pica pe 16 aprilie, iar daca ar fi sa ne raportam la aceasta perioada, media maximelor in Thassos este de 16 grade. 

Desigur, pe timp de seara, temperaturile pot ajunge in unele cazuri chiar si la 8-10 grade, iar apa marii va fi destul de rece, motiv pentru care e bine sa excluzi din start varianta in care vei face baie 🙂 

Totusi, Thassos este o destinatie de vacanta minunata in raport cu aceste sarbatori si asta pentru ca obiceiurile de Paste, dar si mancarea traditionala sunt fascinante la greci. 

O buna parte dintre unitatile de cazare sunt deschise de Paste in Thassos, iar cele mai cunoscute taverne din insula te asteapta cu preparate delicioase. Vei observa ca majoritatea celor care se vor aseza la masa vor fi localnici, iar un alt plus al unei vacante in aceasta perioada este reprezentat de plajele extrem de libere si de accesul mult mai degajat la restul atractiilor din insula. 

In aprilie, se inregistreaza in medie 12 zile ploioase in Thassos, luna in care te vei putea bucura de aproximativ 9 ore de soare/zi. 

Vremea Thassos mai si iunie

In acest caz, temperaturile in Thassos incep sa creasca si sa devina usor prietenoase chiar si cu acei turisti care vor sa faca baie in mare. Vremea Thassos in mai presupune in general o medie a maximelor de 21 de grade si o medie a temperaturilor minime de 13 grade, in timp ce in luna iunie vorbim deja despre o medie a maximelor de 26 de grade si o medie a minimelor de 17 grade. 

Surprinzator este totusi faptul ca in Thassos, luna mai inregistreaza mai multe sanse de ploaie decat luna aprilie, respectiv 14 zile ploioase in medie/luna. In iunie, aceeasi medie este de 11 zile ploioase/luna. 

Daca-ti faci vacanta in Thassos in luna mai, te vei putea bucura de 11 ore de soare pe zi, in timp ce daca te vei afla aici in iunie, cele 13 ore de soare/zi iti vor asigura starea de bine. 

Avantajul unei vacante in Thassos in aceasta perioada este, asa cum spuneam inca de la inceput, faptul ca nu va trebui sa te confrunti cu aglomeratia, dar si faptul ca vei putea profita de preturi mai convenabile la cazare. 

In aceasta perioada, mai toate unitatile de cazare din insula, dar si atractiile si alte servicii (scufundari, sporturi acvatice, etc) sunt deschise deja in scop turistic. 

HINT: Daca esti genul care-si face planul de vacanta din timp, te-ar putea interesa si: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Vremea Thassos iulie si august – cele mai ridicate temperaturi 

Urmeaza sa pleci in Thassos chiar in mijlocul verii si vrei sa stii la ce temperaturi sa te astepti? Ei bine, cu siguranta vreme mai calda de atat nu ai sanse sa prinzi in alta perioada, insa, spre deosebire de alte zone mai aride ale Greciei, Thassos nu inregistreaza tocmai temperaturi record. Asadar, daca nu esti prieten cu temperaturile ridicate, insa esti nevoit sa-ti faci vacanta in aceasta perioada, stai linistit – exista locuri in Grecia mai calduroase de atat 🙂 

Vremea Thassos iulie presupune temperaturi cu o medie a maximelor de 28 de grade, insa atentie, acestea sunt temperaturi masurate la umbra. Prin urmare, asteapta-te ca in varf de sezon sa dai peste temperaturi de peste 34-35 de grade la soare, in Thassos. Nu-ti uita acasa sau in camera crema cu factor de protectie ridicat si incearca sa faci tot posibilul sa stai sub umbrela cat esti la plaja, mai ales daca ai in plan sa ramai la malul marii si la orele pranzului. 

In luna august, aceeasi medie a maximelor inregistreaza in Thassos tot 28 de grade si tot in august se inregistreaza si cele mai scazute sanse de ploaie in insula, asa ca daca vrei cu orice chip sa ocolesti ploile – aceasta poate fi perioada potrivita pentru tine. 

Pe timp de seara, atat in iulie cat si in august, in Thassos se poate inregistra o medie a temperaturilor minime de 19-20 grade. 

Vremea Thassos septembrie si octombrie, la final de sezon 

Te numeri printre cei care asteapta toamna pentru a-si face vacanta in Thassos? Ai toate sansele sa consideri ca asteptarea a meritat, pentru ca incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie, te vei putea bucura de o atmosfera mai aerisita, dar si de temperaturi inca prietenoase, care tin in unele cazuri chiar si pana in octombrie. Spre exemplu, in ceea ce priveste luna septembrie, media maximelor atinge in Thassos valori de 24 de grade, in timp ce media temperaturilor minime atinge valori de 14 grade (desigur, pe timp de noapte). 

In luna septembrie, sansele de ploaie in Thassos se pastreaza destul de scazute (se inregistreaza, in medie, doar 7 zile ploioase/luna), si tot in septembrie te poti bucura de 10 ore de soare/zi. 

Temperaturile in Thassos incep sa scada destul de simtitor in octombrie, cand media maximelor este de 19 grade, cu sanse ca pe timp de noapte sa prinzi in unele cazuri chiar si 11-12 grade, spre finalul lunii. 

E bine de luat in seama ca inceputul de septembrie este inca o perioada destul de aglomerata in Thassos, insa fluxul de turisti scade destul de bine odata cu deschiderea scolilor si in general, dupa prima jumatate a lunii. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Temperatura apei marii in Thassos 

Daca iubesti sa faci baie in mare sau vrei sa practici snorkeling, scufundari sau alte sporturi acvatice in timpul vacantei tale in Thassos, cu siguranta te vor interesa si detalii referitoare la temperatura apei marii. 

Daca te nimeresti aici in aprilie (de Paste, etc), ia in considerare ca apa marii nu va fi tocmai buna pentru baie. Temperaturile medii la malul marii inregistreza valori de aproximativ 15 grade in aprilie. 

  • In mai, temperatura apei marii in Thassos devine ceva mai prietenoasa, insa nu suficient de buna pentru cei mai frigurosi. Valorile medii inregistrate la malul marii sunt de 18 grade, ceea ce o face inca rece, in special pentru copii. 
  • In iunie, temperatura apei marii in Thassos are o medie de 22 de grade, ceea ce inseamna ca va fi suficient de calda cat sa te poti balaci in voie. 
  • Temperatura apei marii in iulie este de 24 de grade, insa daca vrei sa o prinzi si mai calda de atat, ar fi bine sa vii in Thassos in august. 
  • In luna august, apa marii in Thassos atinge valori medii de 25 de grade, ceea ce inseamna ca, mai ales la mal, apa va fi perfecta 🙂 
  • Luna septembrie vine, la randu-i, cu temperaturi ale apei marii relativ acceptabile in Thassos, respectiv cu o medie de 23 de grade, ceea ce, surprinzator sau nu, o face sa fie mai calda decat in luna iunie. 
  • In octombrie, temperatura apei marii in Thassos scade pana la aproximativ 20 de grade, temperatura ce se mentine pana pe la mijlocul lunii. 

Thassos webcam. Imagini live din diferite locuri ale insulei

Foarte multi dintre cei care urmeaza sa-si faca vacantele in Thassos sunt curiosi sa vada si imagini live din locul in care isi vor petrece timpul liber. O veste buna e faptul ca daca vrei sa vezi care e atmosfera pe cea mai populara plaja – Golden Beach sau in capitala insulei – Limenas, o poti face fara probleme, in orice moment al zilei. 

Poti urmari imagini live transmise de la Golden Beach Thassos aici, dar si aici (pe acest site poti derula filmarea chiar si cu pana la 24 de ore inapoi). 

Daca esti curios sa vezi cum e atmosfera in Limenas, mai exact in zona portului vechi, te poti uita pe camerele de aici

HINT: In Limenas, tot in aceasta zona, gasesti si faimosul beach bar Karnagio Thassos

Totodata, daca ai in plan sa mergi in Thassos cu masina personala si nu ti-ai facut inca traseul, e posibil ca informatiile din acest articol sa-ti fie de folos: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

In loc de concluzie 

Vremea in Thassos este un subiect care te va interesa fara doar si poate in contextul in care te pregatesti de o vacanta aici, si desi exista situatii in care conditiile meteorologice pot fi imprevizibile, noi, cei de la Travel Planner, iti tinem pumnii sa ai parte de vreme fix asa cum iti doresti. 

Bineinteles, te asteptam la noi pe site cu oferte tentante pentru vacantele in Thassos Grecia, respectiv cu zeci de hoteluri pentru toate buzunarele, din care sa-ti poti alege ce te avantajeaza mai mult!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?