Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Insula Thassos din Grecia isi bucura vizitatorii cu peste 30 de plaje, pentru toate preferintele. Daca te afli in vacanta alaturi de copii si esti in cautarea unor locuri la malul marii care sa fie potrivite pentru cei mici, in Thassos vei gasi astfel de plaje, iar daca vrei sa faci plaja intr-o zona mai retrasa, mai salbatica si inconjurat de natura, trebuie sa stii ca vei avea si aceasta optiune in Thassos. 

Vei gasi in acest articol detalii despre plajele din Thassos care prezinta cel mai mult interes pentru turisti, caci aceasta insula are cate ceva de oferit pentru toata lumea. 

In linii generale, accesul la majoritatea plajelor din Thassos nu este unul dificil, drumul principal care inconjoara insula aflandu-se in conditii bune, insa exista si o serie de locuri frumoase la malul marii care ti vor solicita aptitudinile de sofer ceva mai mult, caci accesul catre acestea se face pe drumuri secundare, de cele mai multe ori de pamant si usor problematice pentru masinile cu garda joasa.

Nu in ultimul rand, daca intentionezi sa-ti organizezi o vacanta pe aceasta insula si nu te-ai hotarat inca unde anume vrei sa stai, la noi pe site gasesti  oferte de cazare la peste 90 de hoteluri din Thassos, Grecia.

Cele mai frumoase plaje din Thassos

Cele mai frumoase plaje din Thassos si totodata unele dintre cele mai cunoscute pot avea un aspect aparte si nu trebuie sa fie neaparat premiate Blue Flag. Plajele din Thassos care au peisaje frumoase si care sunt inconjurate de natura nu sunt insa, in unele dintre cazuri, si cele mai bune locuri in care poti veni alaturi de copii mici (un exemplu in acest caz poate fi Giola). 

Plaja Paradise (Paradise Beach) este foarte cunoscuta in Thassos si are o priveliste superba catre insula Kinira. Paradise Beach se afla la aproximativ 23 de kilometri de Limenas, in estul insulei si este o plaja cu nisip auriu, unde gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si locuri de luat masa si alte facilitati. 

Tine cont insa ca locul devine foarte aglomerat in plin sezon si ca e de preferat sa ajungi aici devreme daca vrei sa prinzi sezlonguri.

In septembrie 2022, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate cu 10 euro, suma in care nu aveai insa inclusa vreo consumatie de la bar.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre aceasta plaja, poti citi articolul Paradise Beach Thassos. Totul despre una dintre cele mai cunoscute plaje din Thassos si facilitatile de care dispune

paradise beach

Plaja Marble (Marble Beach) este localizata la 5 kilometri distanta de Makryammos, in nord-estul insulei si este o plaja amenajata artificial, cu pietricele de marmura alba. Aspectul este unul inedit, ceea ce o face sa fie una dintre cele mai cautate plaje din Thassos, gratie combinatiei cromatice de alb-turcoaz. 

Drumul neasfaltat care coboara catre Marble Beach este insa destul de criticat de cei care au venit aici. La fel ca si in cazul altor plaje celebre din insula Thassos, si aici este de preferat sa vii destul de devreme ca sa prinzi un loc pe sezlong in varf de sezon. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
marble beach

Plaja Aliki este un alt loc la malul marii in Thassos pentru care turistii manifesta foarte mult interes. Ce nu stiu multi dintre cei care se pregatesc sa vina aici pentru prima data este faptul ca vor gasi doua plaje, la mica distanta una fata de cealalta, separate de o limba de pamant cu vegetatie. 

Prima din plaje se afla in golful din sud si este de nisip, iar aici vei gasi taverne si baruri, in timp ce a doua plaja are mai mult pietris si se afla in apropierea sitului arheologic de aici. Intrarea in apa este lina in ambele cazuri. Multi spun ca e greu de stabilit care dintre ele e mai frumoasa, asa ca asteptam si opinia ta 🙂 

HINT: Exista un restaurant pe partea dreapta cum te uiti la mare, la plaja amenajata, de unde te poti bucura de o priveliste foarte frumoasa catre apus, dar si de o lumina excelenta pentru poze 🙂

aliki beach

Giola este unul dintre locurile foarte frumoase de la malul marii in Thassos, la doar 11 kilometri distanta de Potos. Desi nu poate fi numita “plaja”, caci vorbim despre o piscina naturala, inconjurata de stanci, Giola ramane una dintre atractiile principale de la malul marii ale acestei insule grecesti. 

Giola nu este un loc potrivit pentru copii, pentru ca nu are o plaja propriu-zisa, iar turistii aleg uneori sa-si intinda prosoapele pe stancile din imprejurimi si sa faca sarituri in aceasta piscina. Fiind o zona stancoasa, Giola este destul de periculoasa pentru copii. 

Poti citi un articol separat dedicat acestei piscine naturale din Thassos, tot la noi pe blog: Despre Giola Thassos sau “Piscina sirenelor”, una dintre cele mai cunoscute atractii ale acestei insule 

giola thassos

Plaja Skala Marion, cunoscuta si sub denumirea de Skala Maries este una dintre cele trei plaje care se gasesc in statiunea cu acelasi nume, din vestul insulei Thassos. Este o plaja linistita, careia i se alatura si vecinele Atspas Beach si Platanes, aflate in golfurile din stanga si din dreapta.

Skala Marion beach este localizata intr-un mic golfulet, iar la intrarea in mare exista pietre pe anumite portiuni, asadar e bine sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. Vei gasi aici umbrele si sezlonguri de inchiriat, insa acestea sunt libere doar la primele ore ale diminetii daca te afli in Thassos in lunile iulie sau august. 

Te asteptam la noi pe site cu oferte tentante pentru hotelurile din toate statiunile cunoscute ale insulei Thassos!

skala marion

Plaje Blue Flag in Thassos si plaje potrivite pentru copii 

In insula Thassos exista in jur de 6 plaje premiate Blue Flag, distinctie care certifica faptul ca apa si plaja din aceste locuri sunt curate, iar ca in zona plajei respective exista mai multe facilitati sanitare, acces usor, masuri de siguranta si alte facilitati. Cu toate acestea, lista plajelor premiate Blue Flag este actualizata anual, motiv pentru care in Thassos pot aparea noi plaje cu aceasta distinctive, in timp ce altele pot parasi lista. 

Toate plajele din Thassos regasite mai jos sunt potrivite si pentru familiile cu copii, caci au o intrare lina in apa.   

Plaja Makryammos este una dintre plajele Blue Flag din Thassos, aflata in partea de nord-est a insulei, foarte aproape de Limenas. Este o plaja lunga, cu toate facilitatile necesare. Se pot practica diferite sporturi aici, atat pe plaja cat si in apa, iar locul este inconjurat de o padure de pini. Nisipul este fin, intrarea in apa este lina, iar in imediata apropiere exista si un resort de 4 stele – Makryammos Bungalows.

makryammos beach

Plaja Golden Beach este poate cea mai populara din Thassos, are o lungime de 2 kilometri si numeroase hoteluri si facilitati in zona. Se afla in estul insulei, la 13 kilometri de Limenas si a fost premiata cu distinctia Blue Flag in trecut. Golden Beach este asadar una dintre plajele din Thassos potrivite pentru copii, iar marea in aceasta zona este de cele mai multe ori calma. 

Si in ceea ce priveste plaja Golden Beach gasesti la noi pe blog un articol separat, cu toate detaliile de care ai nevoie daca vrei sa faci o vizita aici: Despre Golden Beach Thassos, cea mai cunoscuta plaja din aceasta insula greceasca

golden beach thassos

Plaja Pefkari este o alta plaja premiata Blue Flag in Thassos, localizata in partea sudica a insulei, la doar un kilometru de statiunea Potos. Este o plaja organizata, din nisip cu putin pietris pe alocuri, unde poti practica sporturi acvatice si unde ai diverse optiuni de restaurante si taverne. Exista cateva zone unde la intrarea in mare se intalnesc pietre.  

plaja pefkari

Plaja Limanaki (Limanaki Beach) are, la randu-i, aceasta distinctie si se afla in Limenas, fiind o plaja cu nisip potrivita pentru familiile cu copii. Vei gasi aici mai multe zone organizate cu sezlonguri, dar si cafenele si taverne. (Atentie, exista o plaja cu aceeasi denumire si in Cipru – a nu se confunda fotografiile de la fata locului). 

Plaja Glyfoneri, aflata in nordul insulei, la circa 9 kilometri de Limenas, este o alta plaja potrivita pentru familiile cu copii. Desi are dimensiuni foarte restranse, ceea ce o face sa fie si destul de aglomerata in plin sezon, Glyfoneri are o intrare foarte lina in apa si este umbrita de pinii inalti care troneaza in spatele plajei.

Glyfoneri Beach Thassos

Plaja Notos este o alta plaja potrivita pentru familiile cu copii, tocmai pentru ca are o intrare lina in apa. Notos Beach se afla la doar 2,7 kilometri de Potos si este amenajata cu sezlonguri si umbrele. Plaja nu este premiata Blue Flag, nu are toalete si dusuri amenajate, insa vei gasi aici un mic bar de unde-ti poti procura bauturi racoritoare. In plin sezon, turistii au semnalat o parcare destul de aglomerata la Notos Beach.

Destul de aproape de Notos gasesti si plaja Psili Ammos, dar si mult mai retrasa Agia Anna Beach.

Notos Beach Thassos

Plaja Arriba este o alta plaja ceva mai putin cunoscuta in Thassos. Arriba este destul de ingusta, motiv pentru care in unele zone sezlongurile se intind doar pe doua randuri. Acesta este un mic avantaj pentru parintii care vor sa-si supravegheze de pe sezlong copiii care se joaca la mal. Intrarea in apa este graduala, iar in spatele plajei exista un bar, unde poti servi si cateva gustari, dar si inghetata. Arriba se afla foarte aproape de plaja satului Skala Rachoni.

Tot in aceasta parte a insulei si destul de aproape de plaja Arriba gasesti si plaja linistita Dasilio, dar si plaja statiunii Skala Prinos, ambele fiind potrivite pentru cei care cauta relaxare la malul marii.

Daca esti interesat sa te indrepti strict catre un loc cu nisip la malul marii in Thassos si vrei sa eviti plajele cu pietre, te-ar putea interesa informatiile din acest articol: Top plaje cu nisip Thassos. Care sunt cele mai cunoscute astfel de plaje si unde le gasesti

plaja arriba thassos

Plaje retrase in Thassos si despre plajele de nudisti din aceasta insula

Daca te numeri printre cei care prefera linistea la plaja si iti doresti sa te relaxezi in locuri de la malul marii mai putin frecventate de turisti, exista in Thassos si o serie de plaje retrase. 

Desigur, in varf de sezon este posibil ca si altii sa gandeasca la fel ca tine, insa in general, plajele de mai jos nu sunt atat de populare in Thassos. 

Plaja Metalia este o plaja cunoscuta in Thassos, insa mai retrasa si mai linistita. Chiar daca este amenajata cu sezlonguri si umbrele, fiind o plaja mai putin potrivita familiilor cu copii (din cauza stancilor de la intrarea in apa), atmosfera la Metalia este mai relaxanta chiar si in plin sezon.

plaja metalia

Plaja Salonikios este una dintre variante, pentru ca desi are sezlonguri si umbrele de inchiriat si chiar un loc in care se poate lua masa, este marginita de stanci si de padure, avand un aspect usor salbatic. La intrarea in apa exista insa destul de multe pietre, insa incaltamintea de apa te poate salva de acest inconvenient. Gasesti plaja Salonikios la 7 kilometri de Potos, in sudul insulei. 

plaja salonikios

Plaja Fari (Fari Beach) se afla destul de aproape de Skala Marion (la 1,4 kilometri distanta) si este o alta plaja mai retrasa din insula Thassos. Este o plaja cu pietris, iar drumul de acces este destul de anevoios. 

Este recomandat sa-ti lasi masina la drumul principal si sa mergi pe jos pana la Fari Beach, intr-o plimbare de aproximativ 15 minute. Plaja nu are facilitati, prin urmare te sfatuim sa-ti iei la tine tot ce este necesar pentru a te putea relaxa in voie. 

Plaja Livadi este localizata in nord-estul insulei, la 12 kilometri de Potos, iar peisajul de aici este unul salbatic, mai ales pentru ca plaja este inconjurata de versanti destul de inalti.

Exista si o portiune organizata cu sezlonguri si umbrele, prin urmare poti avea parte de confort intr-o oaza de liniste, mai ales daca vii aici la inceput de vara sau dupa a doua jumatate a lunii septembrie, cand ai sanse destul de mari sa nu prinzi prea multi turisti prin preajma. 

plaja livadi

Plajele de nudisti din Thassos nu au un caracter oficial, insa exista si cateva astfel de locuri in aceasta insula greceasca: 

  • Plaja Metalia are cateva mici golfulete mai ferite, care sunt folosite cateodata de catre practicantii de nudism. 
  • Intre Limenaria si Pefkari si dupa plaja San Antonio mai exista, de asemenea, cateva plaje mai retrase in care se practica nudismul. 
  • Paradise Beach are, totodata, o zona catre stancile din stanga plajei unde mai pot fi intalniti nudisti. 

Poti citi mai multe detalii despre acest subiect in articolul: Nudism Thassos. Top plaje nudisti si ce trebuie sa stii despre aceste locuri de la malul marii

In concluzie, putem spune ca insula Thassos se mandreste cu plaje pentru toate preferintele, incepand cu plajele lungi, cu nisip fin si potrivite familiilor cu copii, plajele frumoase cu peisaje spectaculoase, dar si plaje mai retrase, care pot fi oricand incercate de cei care prefera linistea in vacanta. Asteptam cu interes si alte propuneri de plaje care ti-au ramas intiparite in memorie dupa vizita in Thassos!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?