Descopera Paralia Kerasia, bijuteria ascunsa din nord-estul insulei Corfu

Plajele de pe coasta de nord-est a insulei Corfu sunt caracterizate de un aspect in general mai pietros, insa asta nu le face sa nu fie intens vizitate in plin sezon. Daca ai optat pentru cazare in aceasta parte a insulei, insa vrei sa te bucuri de o atmosfera usor mai degajata, e posibil ca Paralia Kerasia sa fie exact ce-ti trebuie. 

Multi spun ca aceasta plaja se afla intr-unul dintre cele mai frumoase golfuri din Corfu, localizat la poalele satului traditional Agnitsini, intr-o zona bogata in vegetatie, in lacuri naturale si in peisaje cu adevarat fermecatoare. 

Te lasam sa descoperi mai multe caracteristici ale plajei Kerasia in cele ce urmeaza, iar la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu.

Localizare Paralia Kerasia, cum ajungi si distante din alte statiuni 

Plaja Kerasia se afla la 37,5 kilometri departare de Corfu Town, iar drumul cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze in jur de o ora si 10 minute, intr-o zi de vara. 

Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Kerasia Beach”, fiind situata intre Kalami si Agios Stefanos de nord-est.

Accesul cu masina este unul facil, iar in zona din spatele plajei gasesti locuri de parcare gratuite. 

Distante catre Paralia Kerasia din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Paralia Kerasia: 24 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Paralia Kerasia: 39 kilometri
  • distanta Sidari – Paralia Kerasia: 30 kilometri
  • distanta Moraitika – Paralia Kerasia: 52 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Paralia Kerasia:  74,5 kilometri
  • distanta Kavos – Paralia Kerasia: 79 kilometri 

Cum arata Paralia Kerasia si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja Kerasia are dimensiuni medii si este formata din pietris. Se recomanda sa ai la tine incaltari potrivite, pentru a-ti proteja talpile. 

Gasesti aici segmente cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, la preturi de circa 10-15 euro/setul. 

Pe plaja exista o taverna (KERASIA Tavern) si un bar-cafenea (Anatoli snack-bar), insa nu vei gasi dusuri si cabine de schimb.

Apa marii este perfect transparenta in imprejurimile acestei plaje, motiv pentru care locul poate fi cat se poate de potrivit si pentru snorkeling. 

HINT: De la Paralia Kerasia poti admira coasta Albaniei, respectiv zona Ksamil, considerata una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoralul albanez. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Paralia Kerasia

Kerasia nu se numara neaparat printre cele mai cunoscute plaje din aceasta parte a insulei Corfu, insa poate avea sanse sa devina mai aglomerata in intervalul iulie-august. Paralia Kerasia a strans, pana in prezent (iunie 2024) in jur de 900 de recenzii pe Google. 

Daca ai ales sa-ti faci vacanta in Corfu in miez de vara, te sfatuim sa vii la Kerasia pana in ora 10.00 dimineata, pentru a prinde loc de parcare si sezlong acolo unde-ti convine mai mult. 

Bineinteles, perioade mai linistite pentru un concediu in aceasta insula greceasca pot fi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. In aceste cazuri, ai sansa sa descoperi frumusetea plajei Kerasia asa cum se cuvine, caci atmosfera va fi mai degajata si temperaturile mai placute. 

Alte plaje apropiate de Paralia Kerasia 

Ti-ai propus sa bifezi cat mai multe plaje frumoase din aceasta directie? E bine sa ai in vedere ca la distante mici fata de Kerasia te mai asteapta si urmatoarele locuri: 

Plaja Avlaki este localizata la 4,9 kilometri departare de Paralia Kerasia. Este situata intre statiunile Agios Stefanos si Kassiopi, fiind considerata, de asemenea, mai putin populara. 

Este formata tot din pietris, iar in zona din spate te asteapta restaurantul Cavo Barbaro, cu specific grecesc. 

Plaja Houhulio este o micuta plaja salbatica din apropierea satului litoral Kalami. Pe linie dreapta, este situata foarte aproape de Kerasia, insa daca vrei sa ajungi cu masina de la una la alta, vei avea de strabatut o distanta de circa 8,2 kilometri (in jur de 15-18 minute pe drum). 

Houhulio nu are organizare cu sezlonguri si umbrele si nici alte servicii, fiind potrivita celor care vor sa se relaxeze intr-un spatiu mai putin atins de turismul in masa. 

Plaja Kalami se afla imediat dupa Houhulio, intr-un alt golfulet ferit de vant, in directia Katavolos.

Este amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar in zona din spate are cateva taverne cu multe recenzii bune (Kalami Beach Taverna, The White House Restaurant, Thomas’s Place, etc.)

In loc de concluzie

Paralia Kerasia ramane una dintre plajele deosebite de pe coasta de nord-est a insulei Corfu, cu sanse mai putine de aglomeratie si cu o priveliste incantatoare catre coasta Albaniei. 

Ai prins dor de Grecia? Te invitam la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?