Skala Beach, o comoara ascunsa din zona Ammoudia Parga

Destul de aproape de satul pescaresc Ammoudia si la o distanta rezonabila fata de orasul Parga, Skala Beach este acel gen de plaja retrasa, cu acces mai greoi, la care te poti relaxa in voie ascultand sunetul valurilor si o muzica discreta, in surdina. 

Plaja nu are amenajare, insa are avantajul de a fi localizata foarte aproape de o mica terasa-restaurant cu priveliste exceptionala. In imediata apropiere poti sa descoperi si alte plaje, printre cele mai aspectuoase din zona Parga. 

Mai jos te asteapta o serie de amanunte utile despre vizita la Skala Beach, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Unde este Skala Beach si distante din diferite statiuni si orase

Plaja Skala este pozitionata intre Golful lui Odiseu si faimoasa plaja Alonaki Fanariou, la o distanta de circa 10 kilometri departare de satul pescaresc Ammoudia. 

Daca esti cazat in zona de centru a orasului Parga, vei avea de parcurs o distanta de aproximativ 25 de kilometri, ceea ce inseamna in jur de 30 de minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. Se parcheaza in zona din spate, la umbra copacilor, insa locurile pot deveni insuficiente in plin sezon. Pentru a ajunge pe fasia de nisip, e nevoie sa cobori o serie de trepte destul de abrupte, ceea ce inseamna ca Skala Beach nu este neaparat cel mai bun loc pentru familiile cu copii mici sau pentru persoanele cu mobilitate redusa. 

ATENTIE: Nu confunda plaja Skala din zona Ammoudia Parga cu plaja La Scala din insula Thassos sau cu plaja Skala din insula Kefalonia. Acestea sunt cat se poate de diferite si sunt localizate la sute de kilometri departare. Daca vrei sa vizualizezi pe internet mai multe imagini de la plaja pe care o abordam in acest articol, alatura cautarii tale si cuvintele “Parga” sau “Ammoudia”. 

Distante catre Skala Beach din alte statiuni si orase:

  • distanta Igoumenitsa – Skala Beach: 50 kilometri 
  • distanta Plataria – Skala Beach: 42 kilometri
  • distanta Syvota – Skala Beach: 51 kilometri
  • distanta Preveza – Skala Beach: 41 kilometri

Cum arata Skala Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Skala Beach este o plaja de dimensiuni micute, insa cu un fundal verde de exceptie si o atmosfera aparte, linistita. Are unele portiuni stancoase in extremitati, insa aproape de intrarea in mare are un aspect mai nisipos. 

Este localizata intr-un golfulet ferit de vant, iar apa marii poate fi usor mai rece in aceasta zona, din cauza apropierii de gura de varsare a raului Acheron in Marea Ionica si a unor mici izvoare. Pe timp de vara, poti vedea mai multe ambarcatiuni oprite in acest golf. 

Plaja nu este amenajata cu sezlonguri si umbrele, dar cei care vor sa se opreasca pentru o cafea sau pentru o gustare se pot orienta catre micul bar-restaurant Freddo Time La Scala, localizat pe portiunea din spate. 

Intrarea in mare are o panta lina si nisipoasa la Skala Beach, iar pentru mai mult confort pe parcursul vizitei tale aici, iti recomandam sa iei cu tine apa plata, prosop, crema cu factor de protectie si umbrela. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Skala Beach 

Desi nu se numara neaparat printre cele mai populare plaje din zona, Skala Beach a acumulat in ultimii ani peste 900 de recenzii pe Google. Astfel, pe timp de vara, se poate intampla sa fie vizitata de un numar mai ridicat de turisti. 

Daca alegi sa-ti faci vacanta aici in intervalul iulie-august, te sfatuim sa vii la Skala Beach la primele ore ale diminetii. Iti asiguri astfel un loc de parcare la umbra pinilor din spate, dar si loc pe plaja, caci nu trebuie sa uiti ca Skala are dimensiuni reduse. 

Totodata, iti reamintim ca apa marii poate fi usor mai rece la Skala Beach, prin urmare, cea mai favorabila perioada pentru o vizita aici ramane totusi miezul verii. 

Daca vrei sa nu intampini aglomeratie si sa te bucuri de preturi mai avantajoase la cazare, poti incerca si varianta unei vacante in extrasezon, fie la final de mai – inceput de iunie, fie la final de septembrie – inceput de octombrie, caz in care apa marii ar trebui sa fie inca buna pentru baie. 

Alte plaje apropiate de Skala Beach 

La distante mici fata de Skala Beach mai poti vizita si alte plaje frumoase, chiar mai frumoase de atat, daca ne-am permite sa fim usor subiectivi 🙂 

Plaja Kerentza (situata in Golful lui Odiseu) este unul dintre aceste locuri. Se afla in partea dreapta cum te uiti la mare, in directia Parga, la doar 900 metri departare de Skala Beach. 

In acest caz, vei intalni o plaja de dimensiuni generoase, formata din nisip, ce se desfasoara de-a lungul unui golf cu deschidere ampla catre mare. 

Nu are amenajare cu sezlonguri si umbrele si ofera un cadru usor salbatic, ceea ce ar putea fi pe placul tau daca preferi sa te bucuri de mare si de soare intr-un spatiu mai linistit si mai putin atins de mana omului. 

Plaja Alonaki Fanariou este localizata in directia opusa, catre Preveza. Este marginita de stanci, amenajata cu sezlonguri si umbrele in plin sezon si lipsita de organizare in extrasezon. 

La intrarea in mare exista pietre si stanci, motiv pentru care sunt recomandate acele incaltari speciale. In spatele plajei exista un beach bar. 

Intre Alonaki Fanariou si Skala Beach sunt 2 kilometri. 

In loc de concluzie

Skala Beach este una dintre plajele linistite, neamenajate, din imprejurimile Ammoudia Parga. Ofera o vedere superba catre mare si are avantajul de a fi localizata intr-o zona bogata in vegetatie. 

Daca ti-am starnit interesul pentru escapadele in aceasta parte a litoralului grecesc, iti aducem aminte ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?