Despre Ammoudia, micul sat pescaresc din apropiere de Parga

Unul dintre locurile mai putin expuse turismului in masa si una dintre plajele potrivite familiilor cu copii se afla la mica distanta de orasul Parga si poarta numele de Ammoudia. 

Ammoudia este la origini sat pescaresc, devenit intre timp o destinatie de vacanta ideala pentru cei care cauta relaxare, cu avantajul de a fi localizata intr-o zona deosebit de atractiva din punct de vedere al obiectivelor turistice. 

Te invitam sa descoperi in capitolele de mai jos cateva informatii utile despre Ammoudia, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta in zona Parga Grecia.

Ce sa stii despre Ammoudia Parga si motive pentru o vacanta aici 

Ammoudia este genul de loc potrivit persoanelor care prefera linistea in vacanta. Acesta este primul atu al acestui mic sat litoral localizat la doar 20 de minute de mers cu masina pornind din Parga. 

Se distinge de alte statiuni printr-o plaja generoasa, formata din nisip si se afla chiar langa gura de varsare a raului Acheron in Marea Ionica. 

Numarul locuitorilor permanenti din Ammoudia depaseste cu greu 200, satul avand 2-3 strazi principale si cateva stradute secundare. 

In zona din spatele plajei se remarca o serie de unitati de cazare, in general vile cu apartamente, alaturi de cateva taverne si restaurante, o bisericuta, un loc de joaca pentru copii, un teren de sport si cateva magazine. 

Principalele motive pentru care ai alege Ammoudia drept urmatoarea ta destinatie de vacanta ar fi:

  • apropierea fata de Parga si Syvota si implicit fata de toate atractiile acestei zone 
  • plaja lunga si nisipoasa, cu o intrare lina in mare
  • atmosfera linistita, lipsa vietii de noapte 
  • peisajele superbe si apropierea fata de raul Acheron si fata de multiplele sale oportunitati de petrecere a timpului liber: ciclism montan, pescuit sportiv, rafting, canoe, drumetii intr-un cadru natural de exceptie
  • cazare la preturi medii spre avantajoase
  • distanta relativ acceptabila fata de Romania pentru cei care doresc sa vina cu masina 

Unde este localizata Ammoudia, cum ajungi si distante din alte orase si statiuni

Ammoudia se afla la doar 17 kilometri de Parga, in regiunea Epir, respectiv in partea de nord-vest a Greciei. 

Cel mai scurt traseu cu masina pana in Ammoudia, pornind din Bucuresti, este cel cu traversarea  Bulgariei – Salonic – Ioannina, drum ce poate fi parcurs in circa 12 ore, intr-o zi cu trafic normal. 

Distanta Salonic – Ammoudia este de circa 340 kilometri, drum care se poate parcuge in aproximativ 3 ore si 40 minute.  

Distanta Bucuresti – Ammoudia pe traseul speficificat mai sus este de 1018 kilometri. Durata totala a drumului poate varia in functie de timpul de asteptare in punctele de trecere frontiera, care pot deveni mai aglomerate in miez de vara.

Taxele de drum pe care ar trebui sa le ai in vedere sunt taxa de pod de la Giurgiu – Ruse, vigneta bulgareasca si taxele de autostrada in Grecia. 

Distante catre Ammoudia din alte orase si statiuni:

  • distanta Igoumenitsa – Ammoudia: 42 kilometri
  • distanta Plataria – Ammoudia: 34 kilometri
  • distanta Syvota – Ammoudia: 43 kilometri
  • distanta Preveza – Ammoudia: 46 kilometri

Vremea in Ammoudia si cea mai buna perioada pentru o vacanta in zona

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii se inregistreaza in Ammoudia in intervalul iulie-august, atunci cand intreaga regiune Epir primeste si cel mai mare numar de vizitatori. 

Apa marii are o medie de circa 25 grade in iulie si de 26 grade in august, ceea ce inseamna ca aceasta ar fi una dintre cele mai bune perioade pentru balaceala 🙂

Pe de alta parte, daca faci parte din randul celor care vor sa aiba plaja numai pentru ei si sa se bucure in acelasi timp si de temperaturi mai blande si de preturi mai avantajoase la cazare, ai putea fi tentat sa vizitezi zona in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Vom pune mai mult accent pe ultima dintre aceste doua perioade, caci la inceput de toamna, apa marii se pastreaza inca destul de calda, cu valori cuprinse intre 23-25 grade. 

Cum este plaja in Ammoudia 

Ammoudia Beach, asa cum o vei putea repera pe Google Maps, este o fasie de nisip generoasa, care se intinde de-a lungul golfului retras ce adaposteste acest sat.

Plaja are segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone libere, unde te poti aseza linistit pe prosop. In partea stanga a plajei cum te uiti la mare se afla gura de varsare a raului Acheron, iar peisajul este deosebit. 

Este frecventata adesea si de catre familiile cu copii, pentru ca are o panta lina spre medie de intrare in apa si suficiente servicii in zona din spate. 

Citeste mai multe despre aceasta plaja aici: Ammoudia Beach Parga, un paradis al relaxarii si locul in care raul Aheron se varsa in mare

In cazul in care vrei sa vizitezi si alte plaje din zona, vei putea ajunge intr-un timp rezonabil la plaja Kerentza, la plaja Skala sau la plaja Alonaki Fanariou

Plaja Ammoudia si gura de varsare a raului Acheron

Despre cazare in Ammoudia

In ceea ce priveste unitatile de cazare prezente in Ammoudia, trebuie sa stii ca in zona din spate vei intalni optiuni pentru toate preferintele si toate buzunarele, insa nu vei gasi aici hoteluri mari. Majoritatea variantelor sunt de tip vile cu apartamente, alaturi de cateva mici hoteluri. 

Preturile sunt medii si cele mai multe ofera cazare in regim self catering, cu cateva exceptii care pot avea micul dejun inclus.

Daca vrei sa te orientezi catre o zona cu mai multe variante de cazare, poti opta pentru Parga, urmand sa vii in Ammoudia pentru a te bucura de plaja, de natura si de taverne. 

Ce poti sa faci in Ammoudia si in imprejurimi 

Daca la capitolul viata de noapte si animatie, Ammoudia nu are prea multe de oferit, lucrurile se schimba radical atunci cand vine vorba despre atractii naturale, unele obiective istorice si oportunitati de activitati in natura. 

Desigur, principala atractie din Ammoudia ramane plaja, alaturi de celelalte mici golfulete linistite din imprejurimi, unele dintre acestea fiind deosebit de potrivite pentru snorkeling. 

Tavernele si restaurantele din Ammoudia mai pot fi considerate o atractie, alaturi de meniurile care abunda in preparate din peste, fructe de mare si diferite tipuri de mancaruri traditionale. Printre cele mai apreciate se numara Taverna Archipelagos (Ταβέρνα Αρχιπέλαγος), Psarotaverna “Patéras”, Koliakis Taverna si Roxani Restaurant. 

Raman la indemana si toate activitatile de care te poti bucura in natura, in zona albiei raului Acheron (unde operatorii locali organizeaza si diferite excursii), dar si situl arheologic Necromanteion, care se afla la doar 5 kilometri departare de centrul satului Ammoudia. 

Mai apoi, nu trebuie sa uitam ca in Parga, la doar 17 kilometri distanta, te asteapta Castelul Venetian, Insula Fecioara Maria, Castelul Ali Pasha, dar si frumoasele plaje Krioneri, Piso Krioneri, Valtos, Lichnos si altele. 

In loc de concluzie

Ammoudia poate fi destinatia de vacanta potrivita in cazul in care vrei sa te bucuri de frumusetea marii intr-un spatiu linistit, nelipsit de organizare si cu taverne bune in imediata apropiere.

Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta o serie de oferte tentante pentru vacantele in zona Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?