Arkoudilas Beach, una dintre plajele lungi si izolate din apropiere de Kavos Corfu

Una dintre cele mai sudice plaje ale insulei Corfu si totodata una dintre cele mai linistite este Arkoudilas Beach, o plaja aflata la indemana celor cazati in faimoasa statiune Kavos

Putem spune ca diferenta intre Kavos Beach si Arkoudilas este semnificativa, intrucat prima dintre acestea apartine celei mai animate statiuni de pe insula, in timp ce a doua este izolata, ceva mai greu de accesat si aproape salbatica. 

In cele ce urmeaza regasesti mai multe detalii despre Arkoudilas Beach, in timp ce la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Arkoudilas Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Arkoudilas se afla la doar 2,6 kilometri departare de centrul statiunii Kavos, ceea ce inseamna ca ramane una dintre variantele bune pentru cei cazati in aceasta statiune, care simt insa nevoia sa se relaxeze la malul marii intr-un loc mai linistit. 

Pornind din Kavos cu masina, vei merge pe drumul principal in jur de 650 de metri, urmand ca mai apoi sa virezi la stanga pe un drum secundar. De aici vei mai avea in jur de 2 kilometri pana la Arkoudilas, insa multi dintre cei care au vizitat plaja in ultima perioada spun ca drumul nu se afla deloc in cele mai bune conditii. 

Se poate parca in apropierea plajei, insa sfatul nostru este sa fii precaut daca ai o masina cu garda joasa, caci drumul este de pamant si are gropi. Nu se recomanda sa cobori spre plaja cu masina in zilele cu ploaie. 

Plaja este situata in apropierea Capului Asprokavos (2 kilometri distanta) si poate fi reperata pe Google Maps cu exact aceasta denumire: “Arkoudilas Beach” (Paralia Arkoudilas). 

Distante catre Arkoudilas Beach din alte statiuni si orase:

  • distanta Corfu Town – Arkoudilas Beach: 50 kilometri
  • distanta Moraitika – Arkoudilas Beach: 29 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Arkoudilas Beach: 8,8 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Arkoudilas Beach: 65 kilometri
  • distanta Sidari – Arkoudilas Beach: 82 kilometri

Cum arata Arkoudilas Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Arkoudilas este o plaja cu aspect salbatic, care se intinde pe o lungime de circa 1 kilometru. 

Are o deschidere ampla catre mare si este formata din nisip auriu, iar la intrarea in apa exista pietre si stanci, motiv pentru care incaltarile speciale sunt recomandate. 

In zona centrala (zona din care se face accesul pe plaja) exista segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, ce pot fi inchiriate la preturi medii, rezonabile. 

La extremitati, plaja este libera si suficient de incapatoare chiar si in plin sezon. 

In miez de vara, este amenajat si un beach bar, insa plaja nu dispune de toalete si de alte servicii. Daca vii aici in extrasezon, sunt sanse destul de mari sa nu ai de unde sa-ti cumperi apa/alte bauturi racoritoare, asadar, asigura-te ca iei cu tine tot ce ai nevoie pentru o experienta confortabila. 

Cand este mai bine sa vii la Arkoudilas Beach

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii (cu o medie de 26 grade) le vei intalni aici in perioada iulie-august. Desi vorbim despre o plaja mai putin populara, Arkoudilas primeste un numar mai mare de vizitatori in acest interval. 

Singura situatie de care te-ai putea lovi este sa nu mai gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, daca vii catre orele pranzului, insa atata vreme cat intentionezi sa stai pe nisip, nu ar trebui sa existe probleme legate de spatiu. 

Daca vrei sa te bucuri insa de mai multa intimitate, de o atmosfera si mai degajata, dar si de temperaturi mai blande, o idee poate fi sa vii aici la final de mai – inceput de iunie sau la final de septembrie – inceput de octombrie. 

Alte plaje aflate la distante rezonabile fata de Arkoudilas Beach

Ti-ai propus sa explorezi cat mai multe locuri frumoase la malul marii, in apropiere de Kavos? La distante acceptabile fata de Arkoudilas Beach mai gasesti si urmatoarele plaje:

Plaja Kanoula este o plaja linistita, cu aspect similar si putine servicii. Poti avea norocul sa observi broaste testoase in aceasta zona, iar pe unele portiuni exista pietre la intrarea in mare. 

Intre Kanoula si Arkoudilas sunt 6,3 kilometri. 

Plaja Gardenos se afla la 16 kilometri distanta de Arkoudilas, este foarte bine organizata si are taverne si alte servicii in zona din spate (in capatul din dreapta cum te uiti la mare).

Este formata din nisip si are o intindere generoasa, fiind adesea frecventata si de catre familiile cu copii. 

Plaja Bouka este localizata la 9,6 kilometri departare de Arkoudilas. Este amenajata cu sezlonguri si umbrele, beach bar, dusuri si are o intrare lina in apa. 

Sezlongurile din prima linie puteau fi inchiriate in vara lui 2023 cu 10 euro/setul. 

In loc de concluzie

Arkoudilas Beach poate fi un loc potrivit pentru acei turisti care simt nevoia sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru mai linistit, mai putin atins de mana omului si de turismul in masa. 

Are avantajul de a fi localizata aproape de Kavos si este ideala pentru a surprinde apusul. 

Nu uita sa arunci o privire pe unele dintre cele mai tentante oferte vacante Corfu, disponibile chiar la noi pe site 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?