Barbati Beach, una dintre cele mai populare plaje din nord-estul insulei Corfu

Desfasurandu-se de-a lungul satului litoral cu acelasi nume, plaja Barbati se lauda cu ape limpezi, in general calme si cu o buna organizare, toate aceste particularitati fiind recompensate cu distinctia Blue Flag. 

Este in general potrivita pentru amatorii de snorkeling si are o intrare destul de abrupta in mare, avand sanse sa devina aglomerata in miez de vara. 

In cele ce urmeaza poti sa descoperi acest loc pe indelete, iar la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai tentante oferte vacante Corfu.

Unde se afla Barbati Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Barbati este localizata la 19,9 kilometri nord departare de centrul Corfu Town, iar drumul cu masina intre cele doua poate sa dureze in jur de 35- 40 de minute intr-o zi de vara. 

Apartine de satul cu acelasi nume, care poate fi reperat pe Google Maps si cu denumirea de “Mparmpati “, intre Pirgi si Nisaki. 

Satul Barbati este conectat de Corfu Town prin serviciul zilnic de autobuz local.

Turistii care au vizitat plaja in ultimii ani relateaza ca locurile de parcare sunt insuficiente in plin sezon, motiv pentru care se recomanda sa ajungi aici la primele ore ale diminetii, desigur, daca alegi sa vii cu masina. 

Distante catre Barbati Beach din alte statiuni si orase: 

  • distanta Kavos – Barbati Beach: 61 kilometri 
  • distanta Moraitika – Barbati Beach: 34 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Barbati Beach: 56 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Barbati Beach: 21 kilometri
  • distanta Sidari – Barbati Beach: 29 kilometri

Cum arata Barbati Beach si caror tipuri de turisti li se potriveste

Plaja Barbati este formata din pietricele, care se regasesc si la intrarea in mare. Din aceste considerente, iti spunem de la inceput ca vei avea nevoie de incaltari speciale, pentru a evita sa-ti accidentezi talpile. 

Este premiata cu distinctia Blue Flag pentru puritatea apei si pentru buna organizare, insa panta de intrare in mare este abrupta, ceea ce o face sa nu fie potrivita neaparat pentru familiile cu copii. 

Atmosfera de la Barbati Beach este descrisa ca fiind usor cosmopolita, plaja fiind in general frecventata de catre turistii mai tineri. 

In zona din spatele plajei exista vegetatie, cateva portiuni cu umbra naturala oferita de maslini, alaturi de mai multe terase, taverne si unitati de cazare. 

Exista o amenajare riguroasa cu sezlonguri si umbrele, ce pot fi inchiriate la diferite preturi, in functie de segment. 

Este disponibil si serviciu de inchiriere ambarcatiuni sau taxi boat, care te poate duce la plaja Ipsos sau in golful Nisaki din apropiere. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Barbati Beach

Barbati a strans peste 2600 de recenzii pe Google, ceea ce inseamna ca nivelul sau de popularitate este unul ridicat. 

Daca alegi sa-ti faci vacanta aici in plin sezon (in intervalul iulie-august) e bine sa ajungi cat mai devreme la plaja, pentru ca locurile de parcare se ocupa rapid, la fel si sezlongurile. 

In cazul in care preferi perioadele cu o atmosfera mai degajata si cu temperaturi mai blande, o alegere buna poate fi sa vii in zona la sfarsit de mai – inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

Plaja Barbati va fi mai libera in aceste intervale, iar preturile la cazare mai mici. 

Valori medii ale apei marii in zona Barbati Beach:

  • luna iunie – 22 grade
  • luna iulie – 25 grade
  • luna august – 25 grade
  • luna septembrie – 25 grade
  • luna octombrie – 22 grade

Alte plaje apropiate de Barbati Beach 

Daca atmosfera de la Barbati nu e pe gustul tau sau daca vrei sa explorezi cat mai multe plaje diferite in timpul vacantei tale in insula Corfu, trebuie sa stii ca la distante rezonabile mai gasesti si:

Plaja Ipsos (a nu se confunda cu plaja Issos din sud-vestul insulei) este localizata la doar 4 kilometri departare de Barbati, in directia Corfu Town. 

Este formata din pietris, are o organizare buna si multe servicii in zona din spate. 

Plaja Dassia este situata la 6,5 kilometri distanta de Barbati Beach, in urmatorul golf dupa Ipsos. In partea de sud a acestei plaje intalnim un segment mare administrat de resortul de 5 stele Ikos Dassia, iar in partea de nord plaja este mai ingusta. 

In zona din spatele plajei de nord se afla o promenada cu baruri si restaurante. 

Plaja Nissaki se afla in directia opusa, la 3,4 kilometri departare de Barbati Beach. 

Este micuta, formata din pietricele, insa are o apa a marii in nuante de turcoaz si o priveliste foarte frumoasa. In apropiere exista un mic port, cateva cafenele si o taverna. 

Poate fi un loc potrivit pentru snorkeling. 

In loc de concluzie

Barbati Beach este una dintre plajele cunoscute din partea de nord-est a insulei Corfu, potrivita pentru cei care cauta organizare si servicii atunci cand se relaxeaza la malul marii, insa mai putin comoda pentru familiile cu copii, din cauza pantei abrupte de la intrarea in mare. 

Nu uita sa explorezi ofertele noastre pentru vacantele in Corfu, pe care le poti accesa apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?