Dassia Beach si ce sa stii despre plaja acestei statiuni cosmopolite de pe coasta de nord-est a insulei Corfu

Plaja statiunii Dassia poate fi una dintre alegerile bune pentru cei care intentioneaza sa-si petreaca vacanta relativ aproape de Corfu Town si de alte statiuni incarcate de obiective si atractii naturale, precum Paleokastritsa. 

Cu un aspect usor ingust, premiata cu distinctia Blue Flag si cu o sumedenie de servicii si activitati centrate pe zona malului marii, Dassia Beach te asteapta la doar 20 minute de mers cu masina din Corfu Town. 

Mai multe amanunte utile despre acesta plaja gasesti mai jos, iar la noi pe site gasesti si o serie de oferte tentante pentru vacantele in Corfu Grecia.

Localizare Dassia Beach si distante din principalele statiuni ale insulei

Dassia Beach se afla pe coasta de nord-est a insulei Corfu, intre statunile Gouvia si Ipsos. 

Din Corfu Town si pana in zona centrala a acestei plaje sunt in jur de 13 kilometri, distanta ce se poate parcurge in aproximativ 20 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Fiind vorba insa despre Corfu Town, exista situatii in care centrul acestui oras si zonele invecinate se pot aglomera (mai ales in miez de vara). Noi am simulat traseul Corfu Town – Dassia Beach intr-o zi de 18 octombrie si, surpriza, rezultatul a fost de 33 minute timp petrecut pe drum. 

Asadar, depinde si de norocul pe care-l ai in ziua in care ajungi aici 🙂 

In statiunea Dassia si implicit la aceasta plaja poti ajunge si cu autobuzele locale. Din Corfu Town si pana in Dassia poti veni cu Corfu Blue Bus (linia 6), al carui program il poti verifica pe acest site

Distante catre Dassia Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Sidari – Dassia Beach: 29 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Dassia Beach: 15 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Dassia Beach: 22 kilometri
  • distanta Kavos – Dassia Beach: 55 kilometri
  • distanta Moraitika – Dassia Beach: 28 kilometri
  • distanta Benitses – Dassia Beach: 21 kilometri

Cum arata Dassia Beach si ce servicii gasesti in zona de plaja

Plaja Dassia are un aspect relativ ingust, insa vorbim despre o fasie de nisip lunga, bine organizata si cu o multime de oportunitati de distractie si activitati.

In partea de sud a Dassia Beach se afla un segment generos administrat de resortul de 5 stele Ikos Dassia. In acest caz, plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris mai fin si este ceva mai lata. 

In partea de nord a plajei Dassia, fasia de la malul marii are o forma mai ingusta, pietrisul fiind predominant. In spatele acesteia se afla o promenada, dar si o serie de baruri si restaurante. 

Gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, insa preturile pot varia destul de mult de la un segment la altul (intre 8-25 euro/set). 

Intrarea in apa are o panta lina spre medie la Dassia, iar in zona plajei exista si cateva centre de sporturi acvatice, o scola de diving, alaturi de posibilitatea de a inchiria ambarcatiuni sau de a pleca in diferite croaziere pe mare. 

Zona poate fi potrivita si pentru pasionatii de snorkeling. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Dassia Beach

Desi nu se numara printre cele mai populare plaje ale insulei, Dassia Beach poate deveni aglomerata in miez de vara si in mod special in weekenduri. Acest lucru se intampla si din pricina apropierii fata de Corfu Town, fiind una dintre plajele la care se poate ajunge mai usor din cel mai mare oras al insulei. 

Cele mai ridicate temperaturi le vei intalni aici in iulie si august, atunci cand media maximelor inregistreaza circa 32 grade la umbra. Tot in acest interval, apa marii atinge valori medii de aproximativ 26 de grade. 

Daca vrei sa eviti caldurile mari si multimile de turisti, o idee mai buna poate fi sa vii aici la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

In extrasezon te vei putea bucura si de preturi mai temperate la cazare. 

Mai jos gasesti o lista cu temperaturile medii ale apei marii in zona Dassia:

  • mai – 19.5 grade
  • iunie – 23 grade
  • iulie – 25.2 grade
  • august – 26.2 grade
  • septembrie – 25 grade
  • octombrie – 22.6 grade 

Alte plaje apropiate de Dassia Beach 

Daca ai ajuns la Dassia Beach si ai constatat ca e poate prea aglomerata sau vrei pur si simplu sa incerci in fiecare zi cate o plaja noua, la distante rezonabile mai gasesti si: 

Plaja Ipsos, localizata la 2,4 kilometri de zona centrala a plajei Dassia, cu un aspect relativ similar, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si cu o buna organizare.

Si in acest caz exista in zona din spate multe baruri, terase, restaurante, alaturi de posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice. 

Plaja Barbati se afla la aproximativ 6 kilometri departare de Dassia Beach, in nord, dupa Ipsos. Este una dintre cele mai populare ale insulei, apartine de satul costier cu acelasi nume si este premiata cu distinctia Blue Flag.

Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele deschise la culoare, iar intrarea in mare este relativ abrupta. 

Are un aspect mai lat, sezlongurile si umbrelele fiind asezate pe cate 3-4 randuri pana la mal. 

Plaja Gouvia se afla in sudul statiunii Dassia, la 4,5 kilometri distanta de Dassia Beach, si poate fi o alta varianta de plaja cu organizare. 

Este formata din pietris, insa nu se numara neaparat printre cele mai aspectuoase plaje ale insulei. 

In loc de concluzie

Dassia Beach este una dintre plajele cunoscute si apropiate de Corfu Town, aspect ce o face sa fie si destul de aglomerata in plin sezon, insa comoda si potrivita celor care fie vor sa se relaxeze, fie sa aiba acces la diferite servicii, centre de sporturi acvatice si alte activitati. 

Daca ai ajuns pana acum la Dassia Beach, asteptam cu drag si impresiile tale, iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit in aceasta insula greceasca, nu uita sa arunci un ochi pe ofertele vacante Corfu disponibile la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?