In vizita la DEI Beach, una dintre plajele mai putin populare dintre Syvota si Plataria

Syvota este faimoasa pentru plajele superbe pe care le are in imprejurimi insa, in miez de vara, cele mai aspectuoase astfel de locuri vor fi mereu si cele mai aglomerate. 

Daca planifici o escapada in aceasta parte a litoralului grecesc si vrei totusi sa eviti multimile de turisti si forfota, e posibil ca DEI Beach sa fie pentru tine. 

Te lasam sa descoperi mai jos principalele caracteristici ale plajei DEI, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Localizare DEI Beach si distante din diferite statiuni si orase

Plaja DEI se afla la 1,8 kilometri de centrul Syvotei, ceea ce inseamna ca drumul cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze 5-6 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

O gasesti pe Harti cu denumirea de “DEI Beach”, insa mai este cunoscuta si cu numele de PPC Beach, inspirat de stalpul de electricitate care se afla in zona din spate. 

Exista spatii de parcare disponibile la fata locului, majoritatea dintre acestea fiind umbrite. 

Distante catre DEI Beach din alte statiuni si orase:

  • distanta Igoumenitsa – DEI Beach: 24 kilometri
  • distanta Plataria – DEI Beach: 11,9 kilometri
  • distanta Parga – DEI Beach: 29,3 kilometri 
  • distanta Ammoudia – DEI Beach: 44 kilometri
  • distanta Preveza – DEI Beach: 89 kilometri

Cum arata DEI Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja DEI este formata din pietricele, cu mici portiuni mai nisipoase in apropierea malului. Nu este o plaja foarte generoasa din dimensiuni, mai ales daca ne referim la capitolul latime, insa este bine organizata si ofera o priveliste superba catre insula Corfu. 

Apa se adanceste destul de repede (la circa 1.5 – 2 m de mal), iar la intrarea in mare poti intalni pietre, ceea ce inseamna ca acei cipici speciali sunt bineveniti. 

Turistii veniti la DEI Beach se pot bucura pe unele portiuni si de umbra naturala a pinilor din spate, iar in ceea ce priveste serviciile, aici exista sezlonguri si umbrele de inchiriat (in jur de 10 euro/setul), beach bar cu racoritoare si unele gustari, inchirieri caiac/canoe, dusuri – contra cost -). 

Unii vizitatori care au fost aici in anii trecuti spun ca plaja DEI si-a pastrat intr-o oarecare masura farmecul autentic de acum 20 de ani :). 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la DEI Beach

Asa cum spuneam inca de la inceput, DEI Beach nu se numara printre cele mai populare locuri din zona Syvota. Nu se afla chiar in centrul orasului, este formata din pietris, iar turistii prefera sa se orienteze spre locuri si mai instagramabile de atat. 

DEI Beach a strans pana in prezent (mai 2024) in jur de 200 de recenzii pe Google, in timp ce plaje precum Bella Vraka depasesc 3500 de recenzii, ceea ce inseamna ca DEI ar trebui sa fie indiscutabil mai degajata. 

Acestea fiind spuse, sansele sa gasesti DEI Beach foarte aglomerata, chiar si in miez de vara, nu sunt atat de mari.

Desigur, te poti bucura de o atmosfera si mai linistita daca alegi sa vii in zona in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In mai-iunie, apa marii atinge valori situate intre 20-22 grade, insa in septembrie – octombrie o vei prinde mai buna pentru baie, cu temperaturi situate intre 23-25 grade.

Alte plaje apropiate de DEI Beach 

Daca tot ti-ai propus sa ajungi la DEI Beach, e posibil sa vrei sa bifezi si alte locuri frumoase din apropiere. La distante rezonabile se mai afla si:

Plaja DEI Plus este localizata la doar 200 metri departare de DEI Beach, in partea dreapta cum te uiti la mare, chiar in urmatorul golfulet. Este mai mica decat DEI Beach, insa are un aspect mai atragator, gratie formatiunilor stancoase din apropierea malului. 

Pentru a ajunge aici, trebuie sa urmezi o poteca, la pas, pornind de la DEI Beach. 

Plaja Zeri se afla la 600 metri distanta de DEI Beach, in directia Syvota, asadar in partea stanga cum privesti marea.

Este amenajata partial cu sezlonguri si umbrele ce pot fi inchiriate si formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. De aici poti inchiria mici ambarcatiuni sau caiac/canoe pentru a explora golfurile din imprejurimi. 

Plaja Bella Vraka este poate una dintre cele mai frumoase din zona Syvota. Se afla la 2.9 kilometri departare de plaja DEI, este intens vizitata pe timp de vara si formata dintr-o fasie de nisip care uneste Syvota de insula Mourtemeno. 

Poti ajunge pe jos aici, din centrul Syvotei, insa pregateste-te sa traversezi plaja de la un capat la altul prin apa care nu trece in general mai sus de genunchi. 

In loc de concluzie

DEI Beach este doar una dintre plajele apreciate din imprejurimile Syvotei, ceva mai potrivita acelor turisti care prefera linistea, relaxarea si intimitatea. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ti-am starnit interesul pentru concediile in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?