Bella Vraka Beach, paradisul ascuns dintre Syvota si insula Mourtemeno

O plaja atipica, deosebit de frumoasa, care pare sa ocupe locul fruntas in topul celor mai aspectuoase plaje din zona Syvota Grecia, este Bella Vraka, o fasie de nisip care leaga Syvota de micuta insula Mourtemeno. 

Vorbim asadar despre un loc popular, a carui notorietate vine la pachet si cu o serie de dezavantaje precum aglomeratia din miez de vara. 

Te provocam sa descoperi in cele ce urmeaza mai multe detalii utile despre vizita la Bella Vraka Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota 🙂

Localizare Bella Vraka Beach si distante din alte statiuni si orase

Plaja Bella Vraka se afla la doar 1,5 kilometri distanta de centrul satului Syvota si consta intr-o fasie de nisip care leaga partea continentala de micuta insula Mourtemeno, situata la doar cateva sute de metri departare de tarm. 

Turistii care sunt cazati chiar in Syvota pot ajunge usor aici, insa e de preferat sa-si lase masina in apropierea hotelului, pentru ca locurile de parcare din vecinatatea intrarii pe Bella Vraka devin insuficiente chiar si in extrasezon, dupa cum povestesc turistii care au fost aici in ultimii ani. 

Iti lasam mai jos un print screen al traseului pe care-l vei avea de facut pe jos, pornind din zona centrala a Syvotei si pana la intrarea pe Bella Vraka. Intr-o plimbare lejera, n-ar trebui sa faci mai mult de 20-25 minute pe jos. 

Distante catre Bella Vraka Beach din alte statiuni si orase:

  • distanta Igoumenitsa – Bella Vraka Beach: 25 kilometri
  • distanta Plataria – Bella Vraka Beach: 12 kilometri
  • distanta Parga – Bella Vraka Beach: 28 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Bella Vraka Beach: 44 kilometri
  • distanta Preveza – Bella Vraka Beach: 89 kilometri

Cum arata Bella Vraka Beach si ce sa stii inainte sa ajungi aici

Ei bine, la capitolul aspect, putem spune clar si raspicat ca Bella Vraka este cat se poate de frumoasa. Imaginile surprinse in aceasta zona vorbesc parca de la sine, iar fasia de nisip care se scufunda la doar cateva zeci de centimetri sub apa ofera un aspect vizual aparte, acompaniata fiind de acea apa a marii in nuante de albastru-turcoaz si de o vegetatie abundenta in imprejurimi. 

Nisipul este amestecat cu pietris iar capetele plajei sunt de regula lipsite de amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

E de preferat sa-ti iei cu tine toate cele necesare (apa plata, umbrela portabila, prosop, incaltari speciale pentru apa) atunci cand vii la aceasta plaja, caci sunt sanse mari sa nu gasesti cine stie ce servicii la fata locului. 

In sezon, poate aparea un vanzator ambulant pe o barcuta, care comercializeaza bauturi racoritoare, insa nu te baza pe acest detaliu si ia cu tine minimum o sticla cu apa. 

Nu uita sa lasi natura in urma ta cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o.  

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Bella Vraka Beach

Bella Vraka Beach a strans pana in prezent (mai 2024) in jur de 3600 de recenzii pe Google, aceasta fiind una dintre dovezile faptului ca locul este cat se poate de intens vizitat. 

Cel mai mare flux de turisti se inregistreaza in perioada iulie-august, asadar in plin sezon, cand sunt si cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii. 

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in miez de vara, sfatul nostru este sa vii la Bella Vraka la primele ore ale diminetii si sa lasi masina in Syvota. 

Cele mai bune perioade in care poti face o vizita aici raman insa sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie (cand apa marii poate sa fie usor cam rece, cu o medie situata intre 20-22 grade) si sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie (cand apa marii are in jur de 23-25 grade). 

In extrasezon, Bella Vraka este usor mai degajata, iar preturile la cazare sunt mai prietenoase cu buzunarul. 

Alte plaje apropiate de Bella Vraka Beach

Zona de coasta Syvota-Parga este faimoasa pentru plajele sale, iar la distante rezonabile fata de Bella Vraka mai poti vizita si:

Plaja Mourtemeno se afla la circa 100-200 metri departare de Bella Vraka, pe insula Mourtemeno. Pentru a ajunge de la una la cealalta, trebuie sa faci o scurta plimbare pe o poteca de pamant. Mourtemeno este in general mai libera decat Bella Vraka, insa mai putin aspectuoasa.

Plaja Karvouno se desfasoara de-a lungul unui mic golfulet retras, la doar 600 metri departare de Bella Vraka. Are servicii mai pretentioase, insa si o buna amenajare, alaturi de o intrare lina in mare, fiind adesea frecventata si de catre familii cu copii.

Plaja Zavia, localizata la 2,6 kilometri departare, are dimensiuni micute si multa umbra naturala. 

Poti parca la umbra copacilor din spate, gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat (circa 15-20 euro/setul) si o apa a marii usor mai rece in aceasta zona. 

Plaja poate deveni aglomerata in plin sezon. 

Plaja Megali Ammos are dimensiuni mai generoase si se afla la 3,5 kilometri departare de Bella Vraka Beach. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar in zona din spate are 2-3 taverne, un centru de sporturi acvatice, cabine de schimb si alte servicii si facilitati. 

In loc de concluzie

Bella Vraka Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din zona Syvota, insa si una dintre cele mai aglomerate pe timp de vara. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ti-am starnit apetitul pentru escapadele in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tentante oferte vacante Syvota.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?