Explorand Zeri Beach din Syvota. Ce trebuie sa stii daca vrei sa vii aici

Una dintre plajele mai intime si mai linistite din zona Syvota este Zeri Beach, localizata la o distanta acceptabila fata de centru si impartita in doua segmente. 

Zeri nu atrage multimi mari de turisti si isi bucura vizitatorii cu o buna organizare, avand diferite servicii disponibile in zona din spate. 

Descopera mai multe amanunte utile despre vizita la Zeri Beach in capitolele urmatoare, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota 🙂

Unde este Zeri Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni si orase

Zeri Beach se afla la o distanta de fix 2 kilometri pornind din centrul Syvotei si la 1,7 kilometri departare de portul acestui oras. 

Plecand din Syvota intr-o zi cu trafic normal, ar trebui sa faci in jur de 5-7 minute cu masina pana aici. 

Se poate ajunge cu masina pana aproape de beach bar, iar locurile de parcare sunt descrise de catre cei care au vizitat plaja in ultimii ani ca fiind suficiente si in general umbrite. 

Distante catre Zeri Beach din alte orase si statiuni:

  • distanta Igoumenitsa – Zeri Beach: 25 kilometri
  • distanta Plataria – Zeri Beach: 11 kilometri
  • distanta Parga – Zeri Beach: 29 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Zeri Beach: 44 kilometri
  • distanta Preveza – Zeri Beach: 88 kilometri

Cum arata cele doua portiuni de plaja de la Zeri Beach

Asa cum am mentionat mai sus, plaja Zeri este impartita in doua sectiuni, ce pot fi reperate pe Google Maps cu aceeasi denumire. 

Portiunea din partea dreapta cum te uiti la mare este mai riguros amenajata si are sezlonguri si umbrele aproape de mal, in timp ce portiunea din stanga, mai apropiata de plaja Gallikos Molos, are un aspect mai ingust si amenajare cu sezlonguri si umbrele doar pe partea superioara, din fata hotelului Sivota Gold Hotel & Beach Club. In acest caz, sezlongurile vor fi probabil rezervate turistilor cazati aici. 

Revenind insa la partea stanga a plajei Zeri, vei intalni o buna organizare cu sezlonguri si umbrele, amplasate atat pe plaja, cat si pe portiunea verde din spate. Preturile pentru inchirierea unui set de sezlonguri variau in vara lui 2023 intre 7-10 euro, in functie de zona in care alegeai sa te asezi. 

Tot aici se afla si un beach bar/restaurant (Stavedo Beach Kitchen Bar), cu recenzii bune si diverse preparate de genul aperitive, salate, pizza, sandwich-uri, waffles, caracatita, orzo cu creveti, inele de calamari pane, paste si multe altele. 

Evident, lista este lunga si in cazul cocktail-urilor si a altor bauturi servite pe plaja. 

Golful in care se afla Zeri Beach este in general ferit de vant puternic si de valuri mari, iar intrarea in apa are o panta lina spre medie. 

Sunt recomandate acele incaltari speciale pentru apa, caci in apropierea malului poti intalni pietre. 

In partea dreapta a plajei Zeri gasesti si serviciu de inchiriere ambarcatiuni. 

Cea mai buna perioada pentru o oprire la Zeri Beach

Zeri Beach nu face parte din randul plajelor extrem de populare care marginesc linia de coasta a orasului Syvota.

Totusi, in mijlocul verii, sunt sanse ceva mai mari sa o gasesti usor aglomerata. Daca ai optat pentru o vacanta aici in perioada iulie-august, e bine sa vii mai devreme la aceasta plaja, pentru a te asigura ca prinzi loc de parcare la umbra si sezlong acolo unde-ti place. 

Unele dintre cele mai bune perioade in care ai putea vizita Zeri Beach (in cazul in care preferi temperaturile usor mai scazute si plaja mai degajata) sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Preturile la cazare sunt mai prietenoase cu buzunarul in extrasezon, iar majoritatea atractiilor sunt mult mai libere. 

Alte plaje aflate la distante rezonabile fata de Zeri Beach

Zeri Beach are avantajul de a fi localizata intr-o zona binecuvantata cu multe plaje frumoase, iar printre cele mai apropiate de aceasta locatie se numara:

Plaja DEI este urmatoarea dupa Zeri in partea dreapta, cum te uiti la mare. Mai este cunoscuta si cu numele de PPC Beach, are portiuni amenajate cu sezlonguri si portiuni libere. 

Este formata din pietris, iar intrarea in mare este usor abrupta. La doar 200 metri departare, intalnesti si plaja DEI Plus, mai izolata si cu un aspect usor mai salbatic, gratie formatiunilor stancoase din apropierea malului. 

Intre DEI Beach si Zeri Beach sunt 650 de metri. 

Plaja Gallikos Molos este localizata in directia opusa, foarte aproape de portul din Syvota. 

Este ceva mai populara, tocmai pentru ca se afla la indemana celor cazati in zona centrala a Syvotei. 

Gallikos Molos are un aspect relativ ingust, mai ales in partea dreapta cum te uiti la mare si are atat segmente amenajate, cat si zone libere. 

Plaja Bella Vraka este una dintre cele mai aspectuoase din zona Syvota. Se afla la 3,3 kilometri distanta de Zeri Beach si este formata dintr-o fasie de nisip cu pietris ce leaga Syvota de mica insula Mourtemeno. Nu are amenajare cu sezlonguri si umbrele si poate deveni aglomerata in iulie-august. 

HINT: La o scurta plimbare pe jos pornind de la Bella Vraka, intalnesti si plaja Mourtemeno, mai linistita, mai putin cunoscuta. 

In loc de concluzie

Zeri Beach este doar una dintre plajele frumoase din imprejurimile orasului Syvota. Este cochet amenajata, are servicii bune si o atmosfera relaxanta, chiar daca dimensiunile sale nu sunt prea generoase. 

Ti-am starnit apetitul pentru o escapada aici? Iti aducem aminte ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Syvota!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?