Scurta oprire in satul Vatos Corfu, locul in care peisajele si linistea te vor fermeca

Localizat in apropierea micutei statiuni Ermones si nu foarte departe de celebra Paleokastritsa, satul Vatos este unul dintre locurile autentice ale insulei Corfu, cat se poate de potrivit pentru cei care adora sa faca plimbari relaxante, bucurandu-se de peisaje de vis. 

Vatos are avantajul de a fi asezat in imediata vecinatate a unor plaje foarte frumoase, pe care le vom puncta separat in cele ce urmeaza, iar privelistea catre mare, pe care o ofera vizitatorilor sai, este unul dintre motivele principale pentru care este considerat o adevarata atractie a zonei. 

Mai multe amanunte utile despre vizita in Vatos gasesti mai jos, iar daca esti interesat sa-ti rezervi cat de curand cazare in aceasta insula greceasca, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Ce sa stii despre Vatos Corfu 

Vatos este un sat de dimensiuni micute, cu putini locuitori permanenti, insa cercetarile istoricilor arata ca zona ar fi fost locuita din timpuri destul de vechi. 

Cateva edificii ridicate in apropierea satului confirma acest lucru: micuta biserica Ai Giorgis, construita in varful unui deal, pare sa-si aiba originile la sfarsitul Evului Mediu, in timp ce biserica Agios Nikolaos din Vatos are o parte veche, care, conform picturilor sale murale, ar data din secolul al XIII-lea. 

Cu toate acestea, satul Vatos nu este mentionat in documente oficiale care sa-i poata atesta trecutul inainte de secolul al XVI-lea. 

Vatos a fost ridicat pe unul dintre versantii muntelui Sf. Georgis, fiind inconjurat de superba vale Ropa (“Ropa Valley”), atat de bogata in vegetatie si peisaje spectaculoase. 

Raul Ermones traverseaza in prezent aceasta vale (desi in trecut se pare ca aici ar fi existat un lac care a secat), iar locul in sine sustine un habitat excelent pentu diferite specii de pasari, mamifere si plante. In zona se cultiva in mod special maslini, dar si vita de vie. 

Din sat pleaca si diferite trasee montane, unele folosite in cadrul unor evenimente-maraton. 

Vatos are clasicele stradute inguste, pietruite, cateva cladiri care pastreaza elemente arhitecturale traditionale, dar si o serie de cladiri care au trecut prin procese de restaurare si reconstructie. 

La doar 1 kilometru distanta de Vatos se afla si faimosul Corfu Golf Club, care a fost vizitat inca de la deschidere de numeroase vedete internationale si de pasionati ai acestui sport. 

Cea mai veche zona a satului are un aspect deluros, se afla in partea de sus, unde casele au vedere catre Ropa Valley, in timp ce partea de jos a satului este in panta si gazduieste o serie de casute de-a lungul drumului catre micuta statiune de coasta Ermones. 

Cei care doresc sa se cazeze in zona satului Vatos vor avea la dispozitie cateva unitati din care sa aleaga, cele mai multe de tip vile/case de vacanta cu apartamente. 

Unde este Vatos Corfu si distante din principalele statiuni ale insulei

Vatos este localizat pe coasta de vest a insulei Corfu, la 16,5 kilometri de centrul Corfu Town si la 15 kilometri distanta de Aeroportul International Corfu. 

Asta inseamna ca din Corfu Town si pana aici ar trebui sa faci, cu masina, in jur de 25 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Paleokastritsa si pana in Vatos sunt 16 kilometri, iar Sidari este localizat la 34,5 kilometri departare de acest sat. 

Ceva mai indepartat este animatul Kavos, la 50,4 kilometri de Vatos, ceea ce inseamna ca intre cele doua ar trebui sa faci pe drum in jur de o ora si un sfert. 

In zona Vatos se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus. Programul acestora si preturile curselor pot fi verificate pe acest site

Cea mai buna perioada pentru o vizita in Vatos Corfu

Vatos se afla intr-o zona deosebit de frumoasa a insulei Corfu, insa faptul ca nu este intens dezvoltat din punct de vedere turistic il face sa fie mai putin vizitat comparativ cu alte sate/statiuni.

In general, cei mai multi turisti vor veni aici in intervalul iulie-august, insa nici macar atunci nu putem spune ca vei avea de a face cu multimi de oameni, care sa nu-ti permita sa te bucuri de frumusetea aparte a locului. 

Totusi, daca faci parte din randul celor care vor sa aiba mai mult spatiu pentru ei, o idee buna poate fi sa vii aici si la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

La inceputul verii, marea poate fi putin cam rece pentru baie (e cunoscut faptul ca pe coasta de vest a insulei, apa are valori mai scazute), insa in ceea ce priveste luna septembrie, temperaturile se pastreaza relativ similare cu cele din august. 

Ce poti sa vezi si sa faci in Vatos Corfu 

Vatos este in general potrivit pentru acele iesiri de dupa amiaza, aproape de ora apusului, mai ales ca privelistea pe care ti-o va oferi catre mare este una spectaculoasa. 

In Vatos o poti lua la pas pe stradute, poti vizita cele doua bisericute (Agios Nikolaos si Agios Georgios) si te poti opri la magazinul de alimente ecologice, produse local, pentru a lua cateva bunatati pentru acasa. 

In linii mari, satul este bun pentru plimbare, pentru cei care vor sa faca fotografii reusite, pentru minte si pentru suflet 🙂 

Te poti opri sa iei masa la Taverna Spiros 97 (una dintre putinele din zona), care se lauda in prezent (octombrie 2023) cu o nota de 4,7 din 5 pe Google si in jur de 500 de recenzii, majoritatea pozitive. 

Aici te asteapta aperitive, salate si diferite mancaruri traditionale, toate servite intr-o atmosfera calda, de familie. Incearca sa gasesti loc pe terasa de pe acoperis (aici vei avea vedere catre munti). 

Desigur, daca te numeri printre pasionatii de golf sau ai in plan sa practici diferite sporturi acvatice, zona va fi la fel de potrivita. Intre Vatos si Ermones gasesti Corfu Golf Club, iar in dreptul plajei Ermones vei avea la indemana un centru de sporturi nautice, posibilitatea de a inchiria mici ambarcatiuni si un cadru ideal pentru snorkeling. 

Plaje apropiate de Vatos Corfu 

Daca tot ai in plan sa ajungi in Vatos, mai mult ca sigur vei fi interesat si care sunt cele mai apropiate plaje de acest satuc, dar si care sunt caracteristicile fiecareia. 

Plaja Ermones se afla la 1,3 kilometri de centrul satului (poti ajunge si pe jos) si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. Este marginita de stanci, iar la intrarea in mare exista pietre, ceea ce nu o face sa fie tocmai confortabila. 

Ia cu tine incaltamintea speciala pentru apa, iar daca esti pasionat de snorkeling, aspectul stancos al locului iti va oferi cadrul perfect pentru a observa o viata marina mai bogata. 

La Ermones Beach gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, iar in relativa apropiere a plajei se afla si cascadele Ermones.

Plaja Mirtiotissa are un drum de acces usor mai complicat (se recomanda sa lasi masina intr-una dintre parcarile din partea de sus, cam la 1 km distanta de malul marii si sa cobori pe jos). Mirtiotissa are un public mixt (se practica si nudismul aici), are dimensiuni micute si un aspect stancos. In lunile de vara exista pe plaja si un mic bar improvizat. 

Plaja Glyfada, una dintre cele mai cunoscute plaje din zona, este la 4,2 kilometri departare de Vatos. 

Are o lungime de aproximativ 1 kilometru, este formata din nisip si este foarte bine organizata. 

Plaja Kontogialos este localizata la 6,9 kilometri de centrul satului Vatos. Are, de asemenea, amenajare cu sezlonguri si umbrele, diferite servicii in zona din spate, unitati de cazare in apropiere, baruri si restaurante. 

In loc de concluzie

Vatos este unul dintre satele care merita bifate atata vreme cat vei ajunge pe coasta de vest a insulei Corfu, fie doar si pentru 1-2 ore, timp in care sa te poti plimba bucurandu-te de peisajele exceptionale si de atmosfera cat se poate de linistita. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes impresiile tale de la fata locului, iar daca planuiesti sa ajungi in aceasta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, te invitam sa descoperi o serie de oferte vacante Corfu chiar la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?